18 must see seværdigheder i Venedig og omegn

by Rebecca Line

Indeholder reklamelinks

Venedig, den flydende by, en fortryllende labyrint af kanaler og broer, er en af verdens mest unikke destinationer. Rig på historie, kunst og arkitektur, tiltrækker denne norditalienske perle millioner af besøgende hvert år. Uanset om du er en kunstentusiast, en historieinteresseret person eller bare en rejsende, der søger at opleve noget ekstraordinært, vil Venedig aldrig skuffe dig. Her nedenfor finder du en guide til must-see seværdigheder i og omkring Venedig.

Links til planlægning af rejsen:
Bestil fly til Venedig (reklamelink)
Bestil hotel i Venedig (reklamelink)
Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)
– Køb by plakater (reklamelink)

1. Markuspladsen (Piazza San Marco)

Markuspladsen, eller Piazza San Marco, er det absolutte hjerte af Venedig og en af verdens mest betagende pladser. Beliggende i den sydøstlige del af byen, strækker den store åbne plads sig majestætisk mellem den glimrende Basilica di San Marco og den imponerende Campanile di San Marco, det berømte klokketårn. Dette ikoniske mødested har gennem århundrederne tiltrukket rejsende, kunstnere, forfattere og drømmere fra hele verden og har forbløffet dem med sin skønhed og atmosfære.

2. Burano

En malerisk ø i den venetianske lagune, berømt for sine farverige huse og håndværkstraditioner. Øen er hjemsted for en lille fiskerlandsby, der stammer tilbage fra middelalderen. Det mest iøjnefaldende træk ved Burano er de strålende farvede huse, der pryder øens gader og kanaler. Hver bygning er malet i sin egen unikke farve, hvilket skaber en livlig og charmerende atmosfære. Burano er også kendt for sin fine blonder, der fremstilles af dygtige lokale kvinder. Besøgende har mulighed for at se håndværkerne skabe disse kunstværker på øens blonderier.

3. Campanile di San Marco

Også kendt som St. Marks klokketårn, er et ikonisk vartegn i Venedig. Dette majestætiske tårn står stolt på Markuspladsen og er en imponerende syn at beundre. Bygget i sin nuværende form i det tidlige 20. århundrede efter det oprindelige klokketårn kollapsede, når det stadig en højde på 98,6 meter. Fra toppen af Campanile di San Marco belønnes besøgende med en enestående panoramaudsigt over Venedig. At besøge tårnet er en uforglemmelig oplevelse, hvor man kan nyde byens røde tage, de snirklede kanaler og de omkringliggende øer, der strækker sig ud til horisonten. Campanile di San Marco er ikke kun et symbol på Venedigs arkitektoniske pragt, men det tilbyder også en betagende perspektiv på denne enestående flydende by.

4. San Giorgio Maggiore

Mens udsigten fra Campanile på Markuspladsen er smuk og ikonisk, vil du måske ikke ønske at prøve det med små, trætte ben. Hvis det er tilfældet, så tag til San Giorgio Maggiore på den modsatte side af lagunen, hvor du kan tage en elevator til toppen af tårnet og få en meget mindre overfyldt udsigt over byen og San Marco.

5. Dogepaladset (Palazzo Ducale)

Dogepaladset, eller Palazzo Ducale, er en af Venedigs mest fortryllende og historiske seværdigheder. Som en majestætisk gotisk bygning stolt placeret ved siden af Markuspladsen, har det været vidne til Venedigs utallige triumfer og udfordringer gennem århundrederne. Dette betagende palads, der engang tjente som bolig og regeringskontor for dogerne, republikkens overhoveder, står som et stærkt symbol på Venedigs magt og indflydelse i den tidligere middelalderlige verden. Gå gennem de overdådige saloner, kunstværker og gå over den berømte Sukkernes Bro.

6. Bovolo trappen

Scala Contarini del Bovolo, også kendt som Bovolo-trappen, er en unik arkitektonisk perle skjult i hjertet af Venedig. Denne spektakulære spiraltrappe er en skjult skat og ikke så kendt som de større seværdigheder i byen, hvilket gør den til en skøn opdagelse for besøgende.

Scala Contarini del Bovolo blev bygget i det 15. århundrede og skiller sig ud med sin usædvanlige og elegante design. Trappen er omgivet af en ekstern loggia med buer, og dens spiralform giver den et drømmeagtigt udseende. Oppe på toppen belønnes besøgende med en fortryllende udsigt over Venedigs tage og tårne, der strækker sig ud til horisonten.

Denne skjulte skat er et vidnesbyrd om Venedigs kunstneriske og arkitektoniske rigdomme, og det er en oplevelse at udforske dette unikke mesterværk af renæssancearkitektur.

7. Friske råvarer ved Rialto Markedet

Besøg Rialto-markedet og få en unik smagsoplevelse. Disse markeder med friske lokale fødevarer er en af de bedste måder at komme til hjertet af enhver by, og det gælder især for Venedig. På Rialto-markedet får du en blanding af syns- og duftoplevelser fra havet og den nærliggende Veneto-region. Fra hele blæksprutter og forskellige fisk fra lagunen til forskellige typer svampe og oste fra fastlandet.

8. Basilica di San Marco

Basilica di San Marco, eller St. Marks Basilika, er en prægtig bygning, der stolt står på Markuspladsen i Venedig. Denne enestående kirke er et af de mest imponerende eksempler på byzantinsk arkitektur i verden. Den fremviser en overdådig blanding af østlige og vestlige stilarter og er kendt for sin enestående mosaikudsmykning. Basilica di San Marco har en historie, der går tilbage til det 9. århundrede, og den har gennem århundrederne været centrum for religiøse ceremonier og politiske begivenheder i Venedig.

Indvendigt er basilikaen en sand skattekiste af kunstneriske mesterværker, herunder religiøse fresker, marmorstatuer og selvfølgelig dens berømte mosaikker. Disse farverige mosaikker dækker både facaden og interiøret og skildrer bibelske scener, religiøse figurer og historiske begivenheder. Besøget i Basilica di San Marco er en dybt fortryllende oplevelse, hvor man kan lade sig betage af dens skønhed, dens religiøse betydning og dens unikke rolle som en kulturel juvel i Venedigs historie.

9. Canal Grande

En tur langs Canal Grande er en absolut nødvendighed. Enten med en romantisk gondol eller en vaporetto (vandbus), vil du få mulighed for at beundre Venedigs smukke paladser og broer, der spejler sig i vandet. Efter 3 besøg i Venedig har jeg endnu denne oplevelse tilgode, men den er bestemt på min bucketliste.

Canal Grande er Venedigs hovedkanal og den mest betydningsfulde vandvej i den charmerende flydende by. Den strækker sig omkring 3,8 kilometer og forbinder Venedigs lagune med jernbanestationen og havnen, og er en afgørende transportåre for både vandbusser, private både og ikoniske gondoler. Kanalen er berømt for sine brede, buede former og utallige storslåede paladser og broer, der pryder dens kyster. Nogle af de mest berømte paladser langs Canal Grande inkluderer Ca’ d’Oro (Palazzo Santa Sofia), Palazzo Barbaro og Palazzo Grassi. Derudover er der flere broer, der krydser over kanalen, såsom Rialtobroen, Accademia-broen og Scalzi-broen, der tilføjer til dens charme.

En aftenstur langs Canal Grande er især magisk, når paladserne bliver oplyst og spejler sig i det rolige vand, skaber en romantisk atmosfære. Det er en uforglemmelig oplevelse at udforske Venedigs historiske arkitektur og kultur, mens man sejler gennem kanalens vandveje og får et indblik i byens fascinerende historie og charmerende skønhed.

10. Gondol værksted

Der er omkring 450 arbejdende gondoler i Venedig, og ligesom de fleste både kræver de reparationer for at holde dem til søs. Du kan se håndværkere arbejde på gondolerne på Squero San Trovaso i Dorsoduro. Dette værksted er en af kun fem squeri (gondola-værksteder) i hele Venedig, der er dedikeret til at bevare de berømte både. Hver gondol er lavet til at passe til sin gondolier, deres højde og vægt, så processen med at lave den er detaljeret og raffineret.

11. Gallerie dell’Accademia

Et af Venedigs mest fremtrædende kunstmuseer og en skattekiste af kunstværker fra det 14. til det 18. århundrede. Museet er beliggende i en tidligere skolebygning og indeholder en omfattende samling af italiensk kunst, der strækker sig over flere århundreder. Gallerie dell’Accademia huser værker af nogle af de mest berømte kunstnere gennem tiderne, herunder Tintoretto, Veronese, Titian, Canaletto og mange andre. Det er et fantastisk sted at beundre renæssancens og barokkens mesterværker og dykke ned i den italienske kunsthistorie.

Udstillingen spænder over malerier, skulpturer, tegninger og grafiske kunstværker, hvilket giver besøgende en omfattende oplevelse af den kulturelle rigdom, der findes i Venedig. Gallerie dell’Accademia er en hyldest til den kreative ånd og kunstneriske dygtighed, der har blomstret i denne enestående by gennem århundrederne, og det er en uforglemmelig destination for alle kunstelskere.

12. Rialtobroen (Ponte di Rialto)

Rialtobroen er en af Venedigs mest berømte og ikoniske broer. Den strækker sig majestætisk over Canal Grande og forbinder de to sider af byen. Broen blev oprindeligt bygget af træ i det 12. århundrede, men den nuværende version er en imponerende stenkonstruktion, der stammer fra det 16. århundrede.

Rialtobroen er et fantastisk eksempel på renæssancearkitektur og tiltrækker tusindvis af besøgende hver dag. Den er omgivet af livlige markeder og butikker, der tilbyder alt fra souvenirs til lokale specialiteter. Fra broen kan man nyde en spektakulær udsigt over Canal Grande og Venedigs karakteristiske røde tage.

13. Sukkernes bro

Ponte dei Sospiri, eller Sukkernes bro på dansk, er en af Venedigs mest romantiske og legendariske broer. Denne smukke hvide marmorbro strækker sig over en lille kanal og forbinder Dogenes Palads med Venedigs gamle fængselsbygning. Navnet “Sukkernes bro” stammer fra den romantiske idé om, at fangerne, der krydsede broen på vej til deres celler, ville sukke ved tanken om at miste deres frihed og få et sidste glimt af Venedigs skønhed.

Ponte dei Sospiri er et ikonisk symbol på Venedig og tiltrækker besøgende fra hele verden. Med sin fortryllende arkitektur og romantiske historie er Sukkebroen en af de mest fotografiske og betagende steder i denne magiske flydende by.

14. Teatro La Fenice

Teatro La Fenice er en ikonisk operahus beliggende i Venedig, Italien. Dets navn oversættes til “Føniks-teatret”, hvilket er passende, da teatret har oplevet flere genopbygninger efter brande og ødelæggelse. Oprindeligt åbnet i 1792, har Teatro La Fenice været vidne til nogle af de mest berømte operaforestillinger og musikalske begivenheder i historien.

Teatret er kendt for sin pragtfulde arkitektur og overdådige indretning, der giver en fornemmelse af renæssance-luksus. Dets akustik er også rost som en af de bedste i verden. Teatro La Fenice har været stedet for mange opera-premierer, herunder værker af Verdi, Rossini og Bellini. I dag fortsætter Teatro La Fenice med at tiltrække opera-entusiaster fra hele verden, der kommer for at nyde den sublime musik og den unikke atmosfære, der kun kan opleves i denne historiske og majestætiske teatersal.

15. Libreria Acqua Alta

Du vil ikke se en boghandel som Libreria Acqua Alta nogen andre steder i verden. Indenfor er gondoler stablet højt med bøger, mens der i gården er en trappe lavet af bøger, der fører til en smuk udsigt over en af de små kanaler. Det er værd at kigge ind bare for at opleve synet, men de har også en smuk samling af tryk og kort.

16. Peggy Guggenheim Museum

Dette museum er en perle for moderne kunst, der er beliggende i Venedig, Italien. Museet er dedikeret til den berømte kunstelsker og samler, Peggy Guggenheim, der tilbragte en stor del af sit liv i Venedig. Hendes samling omfatter en imponerende række af moderne kunstværker fra det 20. århundrede, herunder værker af kunstnere som Picasso, Pollock, Kandinsky, og Dalí. Det imponerende palads, hvor museet er beliggende, giver besøgende en ægte kunstnerisk oplevelse, mens de udforsker de forskellige gallerier og udstillinger. Peggy Guggenheim Museums unikke samling og placering gør det til en uundgåelig destination for kunstelskere, der besøger Venedig.

17. Murano

Murano er en charmerende ø beliggende i den venetianske lagune, kendt verden over for sin glaskunst. Øen har en rig historie inden for glasproduktion, der går tilbage til det 13. århundrede. Murano er hjemsted for dygtige glasmagere, der gennem århundreder har skabt smukke og kunstfærdige glasgenstande.

Besøgende til Murano har mulighed for at besøge glasværksteder og se mestrene udføre deres kunst, hvilket giver et fascinerende indblik i glasblæsningsprocessen. Udover glaskunsten byder Murano på charmerende kanaler, farverige huse og en afslappet atmosfære, der gør det til en dejlig dagstur fra Venedig. Det er en oplevelse at udforske Muranos smalle gader, beundre kunsten og designet bag glasproduktionen og suge den unikke atmosfære på denne lille, men betagende ø.

18. Lido di Venezia

Lido di Venezia er en charmerende ø i den venetianske lagune, der er kendt for sine smukke strande og afslappende atmosfære. Øen er en populær destination for både lokale og turister, der søger en pause fra den travle by Venedig. Lido di Venezia er berømt for sine brede sandstrande, der strækker sig langs Adriaterhavet. Her kan besøgende nyde solen og det klare, blå vand eller deltage i vandsportsaktiviteter som windsurfing og sejlsport.

Med sin afslappede atmosfære, naturskønne omgivelser og adgang til både strand og byliv er Lido di Venezia en fantastisk destination for enhver, der ønsker at opleve en anden side af Venedig og nyde en skøn ferie ved havet.

Venedig er mere end bare seværdigheder; det er en oplevelse, en flydende drøm, der vil blive et evigt minde i dit hjerte. Men husk at respektere byens skrøbelige miljø og kultur, da turismens indvirkning kan være udfordrende for dens unikke økosystem. Med omhu og beundring vil du kunne tage del i den magi, som kun Venedig kan tilbyde.

Det var som sagt mit tredje besøg i denne skønne by, men desværre var besøget alt for kort denne gang, da vi blev ramt af kraftigt og endeløst regnvejr efter få timer. Jeg har derfor selv et par af oplevelserne her på listen tilgode, hvilket blot gør, at jeg ser endnu mere frem til mit næste besøg.

Links til planlægning af rejsen:
Bestil fly til Venedig (reklamelink)
Bestil hotel i Venedig (reklamelink)
Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)
– Køb by plakater (reklamelink)

Mangler vi nogen must see seværdigheder i Venedig på listen?

You may also like

Leave a Comment