Komplet guide til Venedig med børn

by Rebecca Line

Indeholder reklamelinks

Velkommen til en komplet guide til Venedig for børnefamilier! Hvis I planlægger en uforglemmelig ferie med børnene i Italien og har Venedig på jeres liste over destinationer, så er I kommet til det rette sted. Venedig er en by fyldt med eventyr og charme, og det er også en fantastisk destination for familier med børn i alle aldre. Her vil jeg dele de bedste tips og tricks samt børnevenlige aktiviteter, der vil få børnenes øjne til at stråle og sikre, at I får en skøn og sjov oplevelse sammen.

Links til planlægning af rejsen:
– Bestil fly til Venedig (reklamelink)
– Bestil hotel i Venedig (reklamelink)
– Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)

Fordomme overfor Venedig

Jeg selv har besøgt Venedig tre gange i mit liv. To gange i mine unge år, og så har jeg netop besøgt byen med børn for første gang. Jeg har ellers altid været lidt skeptisk omkring at skulle besøge byen med børn, og det er der flere grunde til. Jeg er sikker på at du deler nogle af disse fordomme og bekymringer

 • En turistfælde: Jeg har altid forestillet mig at Venedig ville være en stor turistfælde fyldt med turister så langt øjet rækker samt overpriced mad.
 • Vand og sikkerhed: Med en by på vandet tænker jeg at der er øget risiko for børn der hopper en tur i kanalen
 • Broer og trapper: Jeg havde en klar fordom om, at det ville være umuligt at befærde sig i byen med fx en klapvogn da broerne over kanalerne er fyldt med trapper
 • En gammel by uden aktiviteter for børn?

Lad mig være ærlig – Jeg synes ikke at mine fordomme er helt galt på den, men man kan sagtens arbejde rundt om dem, og stadig få en fantastisk familieferie. For nogen af de ting der til gengæld opvejer disse fordomme er, hvor fortrylende det er, at en by kan blive bygget på vandet. Og denne fascination vil dine børn helt sikkert dele med dig – uanset om de er store eller små. Venedig er altid betagende, men at besøge Venedig som barn er magisk!

Min fascination af byen er bestemt ikke blevet mindre efter vores seneste besøg, og jeg drømmer om at besøge byen igen for en mere autentisk oplevelse. For lad os være ærlige – besøger du byen henover sommeren, så kan du være sikker på at byen vil være fyldt med turister, og det kan være svært at se byens sande jeg. Med lidt planlægning kan man sagtens komme disse fordomme til livs.

Derfor skal du besøge Venedig med børn

Byen er magisk – så simpelt er det!

Venedig har en helt særlig charme som man ikke finder andre steder, og det kan noget ganske særligt. Det vil være helt unikt for et barn at opleve en by med gader lavet af vand, og huse der skyder op direkte fra kanalerne. Og herudover er der flere børnevenlige aktiviteter, såsom at lege på de mange små pladser eller at tage en sejltur i en gondol.

Så jeg vil næsten sige at man skal glemme alt om de fordomme man nu måtte have, og sørge for at forberede og planlægge sig ud af det. For så kan man sagtens have en fantastisk familieferie i Venedig.

Hvornår på året er det bedst at besøge Venedig?

Venedig er vidunderlig året rundt, men nogle tidspunkter er bedre end andre for en familietur. Jeg mener, at det bedste tidspunkt at besøge Venedig med børn er forår og efterår – dvs. marts til maj og september til november.

Og dette er der mange gode grunde til. Først og fremmest er vejret mere mildt og i skal ikke gå på sightseeing i bagende sol. Dog skal man også være obs på at der er risiko for regn og kulde. En anden grund – og måske den vigtigste – er at du kan undgå de værste folkemængder.

Aktiviteter for børn i Venedig

Se også vores fulde liste over must see seværdigheder i Venedig

 1. Besøg Dogenes Palads og opdag de gamle fængsler på en spændende rundvisning.
 2. Udforsk San Marco-basilikaen og nyd den imponerende arkitektur.
 3. Tag på en eventyrlig gondoltur gennem Venedigs smalle kanaler.
 4. At jagte duerne på Marcus Pladsen
 5. Spis en is mens i slentrer gennem de hyggelige gader
 6. Besøg Peggy Guggenheim-museet med moderne kunst og spændende udstillinger.
 7. Oplev det fascinerende maskemuseum, Museo Mondo Novo, der vil vække fantasien.
 8. Slip børnene fri på en af Venedigs mange pladser, og lad dem more sig med at hinke på fliserne, at lege fangeleg med lokale børn eller hvad de nu end finder på.
 9. Besøg en glasblæser: Tag på en tur til Murano og oplev glasblæsernes kunstneriske håndværk.
 10. Leg på legepladser: Find børnevenlige legepladser i byen, hvor børnene kan lege og møde andre børn. Fx Parco Savorgnan, Giardino Papadopoli, Giardini Napoleonici eller Giardini di Sant’Elena
 11. Sejltur til øerne: Tag på en familievenlig sejltur til Burano og Torcello og udforsk de farverige huse og historiske monumenter.

Besøg Venedig med en baby eller tumling

Ærligt, så vil jeg ikke anbefale at besøge byen med en tumling.

Men det vil sagtens kunne lade sig at gøre. Det er bestemt ikke umuligt at komme rundt i Venedig med en klapvogn, men det kan bestemt være en udfordring nogen steder. Ved flere broer er der i dag bygget ramper henover, som gør det en anelse lettere at opleve Venedig som en børnefamilie. Men du vil uden tvivl komme i karambolage med et par trapper undervejs. Og for din egen skyld bør du medbringe en letvægts-klapvogn, som let kan bæres op og ned uden for meget sved på panden.

Når du kommer lidt på afstand af kanalerne og færdes på gader og pladser er Venedig en fantastisk by at færdes i med en klapvogn. Men med mere end 400 broer kommer du nok ikke til at slippe for at skulle op og ned af et par trapper. Ikke desto mindre vil jeg anbefale en klapvogn hvis du vælger at besøge Venedig med en tumling.

Hvis du rejser med en baby vil jeg til enhver tid anbefale dig at at anvende en bæresele.

Sådan finder du toiletter i Venedig

Jeg taler af erfaring når jeg fortæller dig at offentlige toiletter kan være svære at finde i Venedig. Dog har jeg et godt tip, som kan være godt at kende. Nemlig at alle restauranter og caféer ifølge loven er forpligtet til at tillade adgang til deres toiletter for deres gæster.

Det betyder at du altid kan gøre krav på et besøg på toilettet hvis du er en betalende kunde. Og her kan et lille køb af fx. tyggegummi eller kaffe ofte være nok. Hvis det er et barn der skal anvende toilettet vil de være langt mere tilbøjelige til at lade jer anvende toilettet uden betaling. Forvent dog ikke fantastiske faciliteter.

Er det farligt for en tumling at færdes omkring kanalerne?

En stor bekymring for forældre, der besøger Venedig med en tumling, er byens kanaler og den risiko, de kan udgøre for små vores små eventyrere. Og bekymringen er helt berettiget, for mange steder er kanalerne ikke indhegnede. Herudover er vandet ikke rent og kan direkte udgøre en sundhedsfare. Dog er det muligt at holde dem sikre hvis blot du tager nogle forholdsregler.

Kanalerne i Venedig svarer overens med vejene i en normal by, så børnene skal vide, at de skal blive på fortovet, ligesom de gør derhjemme. Så det er naturligvis en snak man skal have med sit barn. Hvis ikke dit barn er gammelt nok til at forstå faren omkring kanalerne ville jeg overveje at udsætte rejsen et år eller to for ikke at skulle udsætte mig selv for den unødige stress det kan være at våge over sit barn.

Hvis du alligevel har modet, så er vandet heldigvis ikke specielt tiltalende og bådene, der krydser kanalerne, gør det meget klart, at det er en vandvej og ikke en pool. Dog ville jeg stadig sørge for at holde et vågent øje med mine børn når de færdes omkring kanalerne.

Venedig har dog andet at byde på end kun kanaler, så når du trænger til et pusterum væk fra vandet kan du søge tilflugt ved de mange hyggelige pladser, hvor du vil kunne lade dine børn løbe frit.

Et hurtigt resume

 • Venedig er MAGISK – og det er en perle som dine børn vil elske at besøge.
 • Undlad at besøge Venedig henover sommeren da her vil være fuldstændigt crowdet med turister. Besøg i stedet byen i foråret eller efteråret.
 • Vent med at besøge byen til dit barn forstår risikoen omkring kanalerne.

Med denne komplette guide til Venedig vil I være godt rustet til at få den bedste oplevelse som børnefamilie i denne unikke by. Venedig er fyldt med eventyr og skønne øjeblikke, der vil skabe minder for livet. Så tag på en uforglemmelig rejse med jeres børn og opdag Venedigs magi sammen!

Husk, at I kan støtte bloggen ved at booke jeres overnatning, rejseudstyr eller aktiviteter gennem de nedenstående reklamelinks. Det koster ikke ekstra for jer, men det hjælper mig med at fortsætte med at dele mine rejsetips med jer. Tusind tak for jeres støtte, og god rejse!

Links til planlægning af rejsen:
– Bestil fly til Venedig (reklamelink)
– Bestil hotel i Venedig (reklamelink)
– Bestil oplevelser i Venedig (reklamelink)

Har du været i Venedig med børn?

You may also like

Leave a Comment