20 tips til kør selv ferie med børn

Indeholder reklamelinks

Vi er selv lige hjemvendt fra endnu en kør selv ferie med børn, og jeg vil mene at vi er ved at være garvede. Derfor vil jeg i dag dele 20 fantastiske tips med jer, der planlægger en kør selv ferie med børn. At tage på eventyr med familien er en uforglemmelig oplevelse, men det kan også være en udfordring at have børnene med på rejsen. Derfor har jeg samlet nogle nyttige råd, der forhåbentligt vil gøre jeres ferie endnu mere fantastisk og mindeværdig.

Links til planlægning af rejsen:
Bestil biludlejning (reklamelink)
– Bestil hotel til turen (reklamelink)
– Bestil oplevelser (reklamelink)

1. Planlæg rejsen i god tid

Start med at planlægge rejsen i god tid, så I kan få de bedste tilbud på overnatning og seværdigheder. Det reducerer stressen og giver dig en idé om, hvor lang tid turen vil tage. På den måde kan I også sikre jer, at I får booket de mest børnevenlige og populære attraktioner, så jeres ferie bliver en vellykket og glædelig oplevelse for hele familien.

2. Start tidligt

Hvis det er muligt, begynd jeres kør selv ferie tidligt om morgenen, når børnene stadig er tilbøjelige til at sove igen. Vi kørte fx. kl 4 om morgenen, og kunne hermed udnytte at børnene fortsat sov et par timer i bilen. Da de vågnede var de i godt humør og engagerede på at deltage i dagens aktiviteter. Tidlige morgener giver jer desuden mulighed for at undgå den værste trafik og få en smidig start på rejsen. Derudover giver det jer mulighed for at komme et langt stræk på ruten, hvilket giver jer mere tid til at udforske destinationen senere på dagen.

3. Pak bilen i god tid

Uanset hvornår på dagen du vælger at køre, så er det en god ide at pakke bilen i god tid, så du har ro i maven ved afkørsel. Så kører du fx. om morgenen kan det være praktisk at pakke bilen aftenen før, så du blot skal gribe de sidste ting på vejen – såsom snacks og toiletsager.

4. Tag på en prøvetur

Hvis det er første gang du og din familie begiver sig afsted på kør selv ferie eller ferie generelt, så kan det være en god ide at tage familien med ud på en prøvetur i nærheden af jeres hjem for at vænne børnene til bilkørsel, og evt. til oplevelsen af at overnatte på et hotel.

5. Pak smart

Sørg for at pakke snacks, underholdning, legetøj, eventuelle nødvendige medikamenter samt ekstra tøj, så det er inden for rækkevidde. Vi har altid en pose fyldt med snacks og underholdning stående foran ved passagersædet, og så har vi en køletaske med mad til turen stående omme i bag. Og så har vi en fællespose/taske stående med fælles ekstratøj samt toiletsager. Det er praktisk at have hvis man skal tjekke ind på et hotel for en enkelt nat og ikke ønsker at pakke hele bilen ud med kufferter og det hele.

6. Lav en køreplan

Planlæg en nogenlunde rute på forhånd og indskriv de større stoppesteder, hvor I kan hvile og lade børnene strække benene. Det kan være en rigtig god ide at planlægge et længere stop hvor børnene kan få mulighed for at komme af med noget af deres energi. Se om i kan finde en god aktivitet såsom en sjov forlystelsespark eller en hyggelig lille by, hvor i kan slentre gennem gaderne.

7. Børnevenlige overnatningssteder

Book hoteller eller ferieboliger, der er børnevenlige og har faciliteter som legeområder eller pools. Her kan det være en god ide at tjekke anmeldelser fra andre familier.

8. Gør køreturen sjov

Forbered børnesange, quizzer eller spændende audiobøger til at underholde børnene undervejs. Det vil gøre rejsen mere behagelig og sjov for dem, samtidig med at det kan skabe gode familieøjeblikke. Sæt stemningen med musik og udfordringer, der får tiden til at flyve afsted i bilen på vejen mod jeres destination.

9. Rejselegetøj

Gør rejsen mere spændende ved at medbringe nyt rejselegetøj, som børnene kan udforske undervejs. Det kan være små puslespil, farverige malebøger, eller sjove aktivitetsbøger. Rejselegetøjet vil holde børnene underholdt og distraheret, hvilket gør rejsen mere behagelig for hele familien.

10. Mad og snacks

Medbring en køleboks med sunde snacks og drikkevarer til rejsen. Undgå for mange sukkerholdige snacks, da de kan føre til hyperaktivitet og efterfølgende energifald. Vælg i stedet frugt, grøntsager, nødder eller grøntsagsstænger med en lækker dip. Sunde snacks holder børnenes energiniveau stabilt og bidrager til en behagelig køretur.

11. Sørg for pauser

Tag pauser undervejs, så børnene får tid til at lege og bevæge sig. Det hjælper med at forhindre rastløshed og giver dem en chance for at strække benene. Find stoppesteder med legepladser eller smuk natur, hvor de kan udforske og få frisk luft. Det gør køreturen mere behagelig for alle.

12. Spil bil-bingo

Forbered en liste med nummerplade-tal, forskellige farver på biler eller ting på ruten, som børnene kan spotte under køreturen. Det skaber en sjov konkurrence og holder dem engagerede under rejsen. Bingo-spillet vil forvandle køreturen til en interaktiv og underholdende oplevelse for børnene.

13. Hygiejneartikler

Sørg for at medbringe håndsprit, vådservietter og andet hygiejneudstyr til rejsen. Det er vigtigt at opretholde god hygiejne, især når I er på farten og i forskellige omgivelser.

14. Sørg for komfort

Før I tager afsted, tjek om bilsæderne er korrekt monteret, og giv børnene ekstra komfort med bløde puder, tæpper eller deres yndlingsbamser. En behagelig køreoplevelse for børnene vil reducere utilfredshed undervejs

15. Rejsedagbog

Giv børnene en rejsebog, hvor de kan tegne eller skrive om deres oplevelser. Det er en fantastisk måde for dem at udtrykke deres følelser og minder fra ferien. Dagbogen bliver også en skat af minder, som I kan se tilbage på i fremtiden. Det vil desuden inspirere deres kreativitet og skabe sjove stunder under rejsen.

16. Musik

Lav en playliste med børnenes yndlingsmusik, de kan lytte til undervejs. Vi havde sammensat en fantastisk playliste til årets sommerferie, som blev lyttet til igen og igen både på farten men også fremme ved destinationen.

17. Børnevenlige apps

Gør rejsen sjovere ved at downloade sjove og lærerige apps til børnene. Spil, puslespil og interaktive læringsapps kan underholde dem undervejs og gøre køreturen mere behagelig. Vælg apps, der passer til børnenes interesser og alder, så de kan lære og have det sjovt på samme tid.

18. Lege og aktiviteter

Organiser sjove lege og aktiviteter, der kan gøres i bilen, som f.eks. “Jeg ser” eller “20 spørgsmål”.

19. Vær tålmodig og positiv

Forvent ikke en problemfri rejse. Vær tålmodig og positiv, hvis der opstår udfordringer undervejs. Børnene reagerer ofte på stemningen hos de voksne, så hold humøret oppe.

20. Book via samarbejdspartnere

For at støtte Opdagelse.dk, kan I booke jeres overnatning, rejseudstyr eller aktiviteter gennem de nedenstående reklamelinks. Det koster ikke ekstra, men giver mig en lille procentdel af salget, så jeg kan fortsætte med at dele mine rejsetips med jer.

Links til planlægning af rejsen:
Bestil biludlejning (reklamelink)
– Bestil hotel til turen (reklamelink)
– Bestil oplevelser (reklamelink)

Tak fordi I fulgte med på Opdagelse.dk! Jeg håber, at disse tips vil hjælpe jer med at få en fantastisk kør selv ferie med børnene, og at I skaber mange skønne minder sammen undervejs. God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *