En Weekend i Aalborg med Børn

by Rebecca Line
Utzon center Aalborg

Planlægger du en weekendtur til Aalborg med dine børn? Aalborg og omegn har en masse spændende oplevelser at byde på for familier. Her vil jeg guide dig gennem en fantastisk weekend i denne dejlige by med børn, hvor vi udnytter de 50 seværdigheder, vi tidligere har udforsket. Så lad os tage på en uforglemmelig rejse fyldt med sjov, læring og familieoplevelser.

Dag 1: Kunst og Natur i Aalborg

Start din weekend i Aalborg med at checke ind på jeres valgte OVERNATNINGSSTED. Vælg et centralt beliggende sted, så du nemt kan udforske byen til fods. Vi boede fx på Comwell Det Hvide Hus.

Efter indkvartering kan i begive jer direkte ud i KILDEPARKEN, en skøn oase midt i byen. Parken er fyldt med naturskønne områder, springvand og klassiske kunstværker fra kendte billedhuggere. Husk også at besøge DE SYNGENDE TRÆER i Kildeparken, hvor berømte kunstnere har plantet træer siden 1987. Nogle af træerne kan aktiveres for at afspille musik fra de store kunstnere, der har besøgt Aalborg Kongres & Kultur Center.

Derefter kan I udforske AALBORGTÅRNET, hvor I kan beundre en fantastisk udsigt over byen. Børnene vil elske at se byen fra fugleperspektiv og tage billeder af de betagende omgivelser. Dette majestætiske tårn har domineret Aalborgs skyline siden 1933 og står stolt på Skovbakken, blot en stenkast fra Kunsten. Tårnet og bakken sammen giver dig en højde på i alt 105 meter over havets overflade, og udsigten herfra er simpelthen betagende. Så tag elevatoren 55 meter op og træd ud i et panorama af 360 grader, der giver dig mulighed for at indfange byen fra fugleperspektiv. Tårnet har også en bistro, hvor I kan nyde lidt mad med en fantastisk udsigt.

Afslut dagen med at besøge KUNSTEN – Museum of Modern Art, der ligger i smukke omgivelser nær Kildeparken. Museet er fyldt med moderne kunstværker, der kan vække nysgerrighed og kreativitet hos børnene. De kan udforske kunsten på deres egne præmisser og lade deres fantasi flyve frit. Vægge og gulve prydes af dansk og international kunst fra det 20. århundrede og frem til i dag. Museet rummer både den faste samling, der består af mere end 4000 værker, og skiftende særudstillinger. Alt dette er fordelt rundt i museets fem udstillingssale, der både findes over og under jorden.

Selve bygningen er som en skulptur, der nærmest vokser ud af det grønne landskab og danner en smuk ramme om billedkunst i verdensklasse. Den finske arkitekt Alvar Aalto har med Kunsten skabt en helhedsoplevelse, hvor arkitektur, design og kunst smelter sammen.

Kunsten værdsætter også de yngste besøgende. Børn og unge har en stor plads i museets hjerte, og der er mange aktiviteter skabt specielt til dem og deres familier. I kan eksempelvis deltage i Kunstjagt, hvor oplevelsen på museet tager en helt anderledes drejning. Prøv også Emoji-jagten, hvor kunstværkerne pludselig bliver beskrevet som emojis, og I skal løse gåderne. Familieværkstedet er en fantastisk mulighed for at udfolde jeres kreativitet sammen. Mulighederne er mange, så det er bare om at gå i gang med at udforske den kunstneriske verden på Kunsten. Museet har en glimrende restaurant ved navn Café Aalto, hvor man kan få stillet sulten.

Dag 2: Hygge i bymidten og Aalborg Zoo

Start dagen i ALGADE, en af Aalborgs mest ikoniske shoppinggader. Her kan I slentre langs butikkerne og måske finde nogle souvenirs eller skatte. Børnene vil også nyde at kigge i vinduerne og måske finde noget, de ikke kan leve uden. Besøg også BUDOLFI KIRKE, en smuk og imponerende kirke beliggende på Algade. Kirken har en rig historie og en imponerende arkitektur, der er værd at udforske. Kirken er kendt for sit imponerende klokkespil, som spiller en melodi hver time fra kl. 8 til 22. Klokkespillet har et varieret repertoire, der tilpasses højtider og årstider.

Fortsæt jeres oplevelse med et besøg på HJELMERSTALD, hvor I kan finde et idyllisk miljø med historiske bygninger. Denne brostensbelagte gade, anlagt i 1600-tallet, byder på charmerende huse, mange af dem mere end 2-300 år gamle. Hjelmerstald er en autentisk tidskapsel, der transporterer besøgende tilbage i tiden, og det er et vidunderligt sted at opleve Aalborgs rige historiske atmosfære.

Besøg herefter SALLING ROOFTOP, som er en imponerende tagterrasse midt i hjertet af Aalborg. Denne rustikke og urbane oase, beliggende på toppen af Salling Stormagasin, byder på en betagende udsigt over byen. Her kan du slappe af i hyggelige lounges, nyde forfriskende cocktails i skybaren eller forkæle dine smagsløg med en lækker frokost på Café Væksthuset. Et særligt højdepunkt er den modige Skywalk, en glasrampe i mere end 30 meters højde, der strækker sig ud fra bygningen og giver dig en enestående udsigt ned ad Algade.

Afslut dagen med et besøg i AALBORG ZOO, en af byens største attraktioner. Her kan børnene opleve dyrelivet fra hele verden og lære om forskellige dyrearter. Gå på safari gennem parken og beundre alt fra majestætiske løver til nuttede isbjørne. Zoo’en tilbyder også interaktive oplevelser og aktiviteter for børnene, hvilket gør det til en sjov og lærerig oplevelse.

Dag 3: Kultur og havnefrontens charme

Dagens første destination er SPRINGEREN, som er et maritimt oplevelsescenter. Dette unikke museum byder på en fascinerende rejse gennem Aalborgs maritime historie. Børnene vil være begejstrede for at udforske udstillingerne om skibe, søfart og livet ved vandet. Der er interaktive elementer, der gør læringen sjov, så de kan få en forståelse for den maritime verden.

Når I har fået en dybdegående viden om havets verden, er det tid til at besøge AALBORG STREET FOOD – KØKKENFABRIKKEN ved havnen for at få en god og solid frokost. Dette street food-marked byder på en bred vifte af lækre retter fra forskellige køkkener rundt om i verden. Det er det perfekte sted at tilfredsstille både børns og voksnes smagsløg.

Efter frokost kan I udforske UTZON CENTER, der er opkaldt efter den verdensberømte danske arkitekt Jørn Utzon. Her kan besøgende udforske spændende udstillinger i smukke omgivelser og interagere med arkitekturen. Ud over den permanente ‘Utzon Gallery’ er der skiftende udstillinger, rundvisninger, foredrag og events. En must-visit destination for arkitektur- og kunstentusiaster.

Gå en tur forbi TOLDBOD PLADS, hvor I kan nyde Danmarks første musikalske springvand, en imponerende skulptur bygget i 2007. Fra foråret til efterårsferien kan du opleve fantastiske springvandsshows, der kaster vand i luften i harmoniske rytmer. Fire gange om dagen, kl. 12, 15, 18 og 21, kan du nyde synkroniseret vanddans som varer i cirka 3 minutter. Toldbod Plads er også et perfekt sted for børn at lege, og det tilbyder en hyggelig atmosfære for at nyde mad og drikke. En skøn oase midt i byen!

Fortsæt videre til MUSIKKENS HUS, et imponerende musik- og kulturcenter ved havnefronten. Musikkens Hus, en arkitektonisk perle designet af Coop Himmelb(l)au. Dette musikalske centrum rummer fire koncertsale og fem scener, og koncertsalene tilbyder alsidige oplevelser, fra symfoniske koncerter til intime shows. Her kan I udforske det fantastiske bygningsværk og måske endda være heldige at opleve en koncert eller en musikalsk begivenhed. Musikkens Hus er kendt for sin fantastiske arkitektur og enestående akustik, så det er en oplevelse i sig selv.

Aftenen byder på et besøg i NORDKRAFT, et kulturelt centrum med masser af spændende aktiviteter. Her kan I opleve biografer, teaterforestillinger og meget mere. Nordkraft er kendt for at tilbyde et bredt udvalg af kulturelle oplevelser, så sørg for at tjekke programmet, da der altid er noget spændende i gang.Ved Nordkraft er her også to lækre spisesteder hvor i eventuelt kan tilbringe aftenen.


En weekend i Aalborg byder på en skøn blanding af kunst, kultur, natur og familievenlige oplevelser. Byen har meget at byde på for både børn og voksne, og det er umuligt at nå det hele på bare tre dage. Så hvis du har mulighed for det, overvej at forlænge dit ophold, så du kan udforske endnu flere af de spændende seværdigheder og oplevelser, som Aalborg har at tilbyde. Uanset om du er interesseret i kunst, historie, natur eller bare ønsker at hygge med familien, vil Aalborg byde dig velkommen med åbne arme og en masse uforglemmelige øjeblikke. Så pak dine tasker og glæd dig til en fantastisk tid i denne skønne nordjyske by!

You may also like

Leave a Comment