Komplet guide til Vejle med børn

by Rebecca Line

Indeholder reklamelinks

Vejle er en charmerende by, der byder på en bred vifte af familievenlige oplevelser. Uanset om I er til naturoplevelser, strande, parker, legepladser, indendørs aktiviteter eller lækker mad, så er Vejle det perfekte sted at besøge. Her er vores anbefalinger til en uforglemmelig familieferie.

Links til planlægning af rejsen:
– Bestil hotel i Vejle (reklamelink)
– Bestil oplevelser omkring Vejle (reklamelink)
– Køb en Vejle plakat (reklamelink)

Husk også at læse vores indlæg om 50 spændende seværdigheder i Vejle med børn

Naturoplevelser

Tag familien med på en uforglemmelig naturoplevelse i Vejle. Vejle har noget for enhver smag, og I vil helt sikkert blive betaget af de vidunderlige naturoplevelser, som byen og dens omgivelser har at tilbyde.

 • Start med en afslappende vandretur gennem den betagende Vejle Ådal, der omgiver byen. Her vil I blive fortryllet af den smukke natur, de grønne enge og åens snoede forløb, der giver jer en forfriskende pause fra bylivets travlhed. Stierne ved Vejle Ådal er ganske klapvognsvenlige.
 • Dernæst kan I udforske Vejle Fjord, der byder på enestående naturoplevelser. Tag på en hyggelig gåtur fra Vejle havn og langs nordsiden af fjorden. Nyd det rolige vand samt den betagende udsigt over de omkringliggende bakker. På den nordsiden af fjorden vil du finde Skyttehushaven, Dyrehaven og Albuen Strand, hvor I kan nyde en familiepicnic og skabe uforglemmelige minder sammen. Men selve gåturen langs fjorden er en oplevelse i sig selv hvor man kan nyde både natur og arkitektur.
 • Naturelskere vil også elske Grejsdalen, et smukt kløftområde med frodige skovrige skråninger. Følg de forskellige vandrestier, og I vil opdage idylliske spots, hvor I kan slappe af og fordybe jer i naturens skønhed.

Gode strande

 • På nordsiden af Vejle Fjord venter Albuen med sin fortryllende badestrand. Denne perle tilbyder ikke kun krystalklart vand og gyldent sand, men er også børnevenlig og handicapvenlig med alle nødvendige faciliteter. Her kan ungerne tumle sig på legepladsen (som nok i virkeligheden er træningsmaskiner), udfordre hinanden på beach volley banen og nyde en lækker bid mad fra kiosken ved borde og bænke.
 • På sydsiden af fjorden er Brejning Strand et paradis for naturelskende familier. Den børnevenlige strand og nærliggende legeplads gør det til et ideelt sted at udforske og slappe af. En bålplads tilbyder muligheden for hyggelige stunder sammen, og en restaurant nær Brejning Strand fuldender oplevelsen med lækre måltider. Og husk at besøge den charmerende Brejning Lystbådehavn og Comwell Kellers Park tæt på.
 • Ved Vejle’s østlige kyst finder I Hvidbjerg Strand, en hvidklædt sandklit med en fantastisk udsigt over Vejle Fjord. Den børnevenlige strand er et paradis for leg og sjov, mens I beundrer det skiftende farvand. Hvidbjerg Strand er en del af en populær strækning, der inkluderer Mørkholt og Høll, og er kendt for sin gode vandkvalitet, mange overnatningsmuligheder og shoppingmuligheder.
 • Nordsiden af fjorden byder også på Tirsbæk Strand, en perle for naturelskere og familier. Med en fantastisk badebro, hyggelige toiletter og en praktisk kiosk, kan børnene udforske strandens naturlige skønhed, mens I selv nyder den betagende udsigt og afslapning. Tirsbæk Strand er endda kendt som et vinterbadningsparadis om vinteren.

Bedste parker i Vejle med børn

 • Midt i byens pulserende hjerte finder I Byparken, en skøn oase, hvor I kan nyde en afslappende gåtur langs stierne eller tage en skøn picnic på de velplejede græsarealer. Børnene kan boltre sig på de 2 små legepladser, mens I slapper af i græsset. Om sommeren bliver parken forvandlet til en scene for musikalske koncerter og sjove begivenheder, der skaber liv og glæde for hele familien.
 • Skyttehushaven ligger på den nordlige side af Vejle Fjord, omkranset af Nørreskoven og Dyrehaven. Denne park er en ægte perle, der byder på både naturskønhed og livlige begivenheder. Skyttehushaven er ikke blot en park – den er et bynært samlingssted for alle aldre. Det er her, Vejles befolkning samles til festlige begivenheder som Sankt Hans og koncerter, der skaber glæde og fællesskab. Parkens betagende udsigt over Vejlefjordbroen og havnefronten er et syn, der er enestående og malerisk.
 • Mariaparken er centralt beliggende vest for gågaden i Vejle og byder på afslapning i hængekøjer, hyggelige picnics og sjove udfordringer på multibanen. Her kan I nyde solens stråler og dele lækker mad på de velplejede græsarealer. Multibanen giver mulighed for boldspil og leg året rundt, mens den om vinteren bliver til en populær skøjtebane.

Legepladser

Indendørs aktiviteter for børn

 • Dette interaktive videncenter er perfekt til nysgerrige børn og voksne. Økolariet tilbyder en række spændende udstillinger og aktiviteter, der fokuserer på natur, miljø og bæredygtighed. Børnene kan lære om alt fra klimaforandringer og genbrug til dyreliv og økosystemer gennem hands-on oplevelser. Det er en fantastisk måde at tilbringe en dag på, mens man samtidig bliver klogere på vores planet og hvordan vi kan passe bedre på den.
 • I Happie’s Legeland kan dine børn boltre sig på mere end 1.000 kvm legeområde, fyldt med alt fra trampoliner, rutsjebaner og boldbassiner til boldbane, klatretårn og en Ninja Warrior bane. Dette legeland er skabt til at give børnene en sjov og aktiv oplevelse, hvor de virkelig kan få lov til at lege og have det skægt! Happie’s Legeland tilbyder også caféområder, hvor forældrene kan slappe af, mens børnene leger.
 • I Hermans Hule finder du store klatrestativer med rutsjebaner, kanonrum udstyret med skumgummikanoner, softplay puder til at bygge huler med, en mini fodboldbane og forskellige køretøjer. Der er også almindelige legesager, så børnene kan lege stille og roligt med andre. Hermans Hule har lagt stor vægt på at skabe et hyggeligt sted for voksne med masser af diner sofaer og lænestole, hvor man kan slappe af. Der er automater og høflig selvbetjening, hvor man kan købe forskellige drikke og snacks, og man må også medbringe sin egen mad.
 • Biblioteket i Vejle er mere end bare et sted at låne bøger. Det er et kulturelt centrum, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter for børn og familier. Udover et stort udvalg af børnebøger, arrangerer biblioteket også højtlæsningssessioner, kreative workshops og teaterforestillinger. Der er også særlige arrangementer i ferierne, såsom skattejagter og temadage, der gør besøget endnu mere spændende. Biblioteket har hyggelige læsehjørner og legeområder, hvor børnene kan fordybe sig i bøgernes verden eller lege med nye venner.
 • Besøg shoppingcentret Bryggen, hvor I kan finde et bredt udvalg af butikker, spisesteder og aktiviteter for hele familien. Bryggen har alt fra mode- og skobutikker til legetøjsbutikker og elektronikforretninger, så der er noget for enhver smag. Derudover tilbyder centret også et udvalg af caféer og restauranter, hvor I kan nyde en pause og få noget lækkert at spise. For børnene er der ofte særlige arrangementer og aktiviteter i weekender og ferier. Bryggen er det perfekte sted at kombinere shopping og underholdning for hele familien.

Famillie venlige festivals / begivenheder

 • Vejle Musikteater: Hold øje med begivenheder på Vejle Musikteater. De har ofte familievenlige shows og koncerter, der kan give jer en kulturel oplevelse.
 • Vejle Festuge: Hvis I er i Vejle i august, må I ikke gå glip af Vejle Festuge. Festivalen byder på masser af sjov for børn og voksne med koncerter, aktiviteter og madboder.

Svømme / Badelande

 • Lalandia Aquadome: Dette tropiske badeland i Vejle er en drøm for børn. Med vandrutschebaner, bølgebassiner, sjove vandaktiviteter og afslapningsområder er der noget for hele familien.
 • DGI Huset Vejle: Udover at tilbyde sportsfaciliteter har DGI Huset også et dejligt badeland. Her kan I nyde vandrutchebaner, saunaer og vandaktiviteter.

Links til planlægning af rejsen:
– Bestil hotel i Vejle (reklamelink)
– Bestil oplevelser omkring Vejle (reklamelink)
– Køb en Vejle plakat (reklamelink)

Vejle er fyldt med sjove og spændende aktiviteter, der vil glæde hele familien. Uanset om I er til udendørs eventyr, vil slappe af på stranden, udforske parker, legepladser eller tage på indendørs eventyr, så vil Vejle imødekomme jeres ønsker. God fornøjelse med jeres familieferie!

Har du andre gode ideer til hvad man skal lave i Vejle med børn?

You may also like

Leave a Comment