50 must see seværdigheder i Aalborg og omegn

by Rebecca Line
aalborg-udsigt fra nordkraft

Aalborg og omegn er et skatkammer af kultur, historie, natur og underholdning. Uanset om du er lokal eller besøgende, vil du opdage en skøn blanding af seværdigheder, der spænder fra historiske slotte og museer til pulserende byliv og naturskønne oplevelser. Her er vores guide til 50 uforglemmelige seværdigheder, der vil tage dig med på en fascinerende rejse gennem Aalborg og dens omkringliggende områder.

1. Aalborg Zoo

En skatkiste af dyreoplevelser i hjertet af Nordjylland. Med over 100 forskellige eksotiske dyrearter og åbent 363 dage om året er det en attraktion for alle aldre. Det engagerede personale deler deres viden og begejstring for dyrene gennem formidling og daglige dyrepasseroplevelser. Der er også aktiviteter, særudstillinger og events året rundt.

2. Musikkens Hus

Ved Aalborgs Havnefront findes Musikkens Hus. En arkitektonisk perle der imponerer med sin verdensklasse design af Coop Himmelb(l)au. Det rummer fire koncertsale, fem scener, en gourmetrestaurant og er hjemsted for Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium og Aalborg Universitets uddannelser. De forskellige koncertsale giver en alsidig oplevelse, fra store symfoniske koncerter til intime akustiske shows. Der er et varieret program for alle aldre og smag, og restauranten Fauna byder på kulinariske lækkerier med en storslået udsigt. Musikkens Hus er mere end et koncerthus; det er et musikalsk fællesskab og en kulturel perle i Nordjylland.

3. Salling Rooftop

En imponerende tagterrase beliggende i hjertet af Aalborg. Denne rustikke og urbane oase på toppen af Salling og byder på en fantastisk udsigt. Her kan du slappe af i hyggelige lounges, nyde cocktails i skybaren eller spise på Café Væksthuset. Salling ROOFTOP byder også på en nervøs Skywalk, en glasrampe i mere end 30 meters højde, der strækker sig ud fra bygningen og giver en udsigt ned ad Algade. En spændende oplevelse for besøgende i Aalborg.

4. Aalborgtårnet

Aalborgtårnet er en ikonisk del af Aalborgs skyline og byder på en fantastisk 360-graders panoramaudsigt over byen. Med Nordeuropas længste udendørs elevator kan du nemt nå toppen på 55 meter. Tårnet, opført i 1933 og restaureret i 2005, er i fremragende stand og byder på en hyggelig bistro med plads til 50 gæster. Her kan du nyde udsigten i ro og mag, langt fra byens stress og jag. Tårnet er en uundværlig oplevelse i Aalborg og et højdepunkt for både lokale og turister.

5. Nordkraft

Nordkraft i Aalborg har transformeret sig fra et tidligere kulfyret kraftværk til en imponerende kultur- og aktivitetscenter i dag. Spændende oplevelser venter i Teater Nordkraft, Skråen, KUL, Kunsthal NORD, og Biffen, samt muligheder for træning og velvære i DGI-HUSET, samt forskellige sports aktiviteter. Du kan få en bid mad ved Azzurra Nordkraft og Café Mumbai, eller ved Nordjyllands største råvaremarked. Bygningen inkluderer også Kedelhallen og Turbinetorvet, hvor man kan slappe af eller deltage i aktiviteter.

6. Kunsthal NORD

Et dynamisk galleri beliggende i en tidligere kraftværksbygning i Aalborg. Med sit rå, industrielle miljø danner det en perfekt kulisse for innovative kunstudstillinger. Kunsthalen prioriterer dansk og international samtidskunst, med fokus på nyskabende tendenser. Deres vision er at være en aktiv deltager i samtidskunstscenen og fremme dialog og debat om nutidskunst. Kunsthal NORD præsenterer årligt op til otte tematiske udstillinger, der omfavner forskellige kunstneriske medier og perspektiver. Der er gratis entré.

7. Skråen

Et unikt spillested i Aalborg, kendt for sin afslappede atmosfære og alsidige underholdning. Beliggende tæt på Aalborg Havnefront i det gamle Nordkraft kraftværk, har Skråen været en kulturinstitution siden 1978. Med et imponerende program dækker Skråen rytmisk musik, stand-up comedy og shows af høj kvalitet. Deres tre scener – Salen, Loungescenen og Royal Stage – giver plads til alt fra store rockkoncerter til intime soloshows.

8. Teater Nordkraft

En blomstrende kulturscene, der præsenterer udfordrende scenekunst på tværs af genrer og nationaliteter. Med fire sale og en hyggelig foyer i det tidligere elværk, Nordkraft, tilbyder Teater Nordkraft en bred vifte af teateroplevelser i samarbejde med danske og internationale scenekunstnere. Beliggende centralt i Aalborgs kulturcentrum, er teatret et sikkert valg for kulturelle oplevelser.

9. Algade

Dette er en af Aalborgs ældste gader, og stammer fra en naturskabt kridttange, der lå højt over Limfjordens vand. Den ældste del af Algade er placeret nær Stormagasinet Salling, og har eksisteret siden 1100-tallet. Her finder du også Budolfi Kirke, som blev opført i 1300-tallet.

10. Hjelmerstald

En charmerende sidegade til Algade i Aalborg, er et skatkammer af historiske bygninger. Denne brostensbelagte gade, anlagt i 1600-tallet, er kendetegnet ved små, charmerende huse, de fleste 2-300 år gamle. Hjelmerstald er en ægte tidskapsel og et dejligt sted at besøge for at opleve Aalborgs historiske atmosfære.

11. Gråbrødrekloster Museet

Et unikt underjordisk museum, skjult tre meter under Algade. Museet dykker ned i historien om Gråbrødreklosteret, der eksisterede i Algade fra 1240’erne indtil dets nedlæggelse i 1530. Ud over klosterets historie udforsker museet også Aalborgs tidlige udvikling fra en markedsplads til en by i det 9. århundrede, ukendte kirker og de bygninger, der måtte vige for munkenes kloster. Museet præsenterer imponerende klosterruiner, skeletter fra kirkegårdene og en række fund fra vikingetiden og middelalderens Aalborg. Det er en spændende rejse ind i byens fortid.

12. Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg

Mere end blot et museum. Det er en moderne kunstoplevelse i en arkitektonisk perle. Skabt af den berømte finske arkitekt Alvar Aalto, står museet skarpt siden 1972. Aalto kombinerede kunst, design og arkitektur i en organisk modernistisk stil med unikt lysindfald og materialer som kobber og marmor. Museet har en imponerende samling fra det 20. og 21. århundrede og tilbyder aktiviteter til børn og familier.

13. Utzon Center

En bygning der bringer arkitektur, design og kunst sammen i en unik oplevelse. Beliggende midt på Aalborg Havnefront er det skabt af den berømte arkitekt Jørn Utzon i samarbejde med hans søn Kim Utzon. Besøgende kan udforske spændende udstillinger i smukke omgivelser og interagere med arkitekturen. Ud over den permanente ‘Utzon Gallery’ er der skiftende udstillinger, rundvisninger, foredrag, events og mulighed for børnefødselsdage. Centret hylder Jørn Utzons inspiration fra Aalborgs cementfabrikker og det maritime miljø og tilbyder også en førsteklasses kulinarisk oplevelse på Restaurant JØRN med en betagende udsigt over Limfjorden.

14. Aalborg Historiske Museum

Beliggende ved Budolfi Kirke midt i byen, inviterer museet dig til at udforske byens over 1200 år lange historie. Udstillingerne præsenterer Aalborgs udvikling fra sin oprindelse som en handelsplads omkring 750 e.Kr. til sin status som en blomstrende industriby over 1000 år senere. Museet viser arkæologiske fund og historiske genstande side om side og inkluderer resultaterne af omfattende udgravninger i byens centrale område. Udstillinger dækker også emner som Renæssancen i Nordjylland og industrihistorien fra det 20. århundrede. Besøgende kan også udforske autentiske genstande og miljøer, såsom Aalborgstuen fra 1602 og en gammel skolestue fra 1930’erne.

15. Lindholm Høje Museum

Nær Aalborg ligger Lindholm Høje, er et unikt fortidsminde med grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og vikingetiden, herunder 682 grave og 150 skibssætninger. Sandflugt omkring år 1000 beskyttede området og bevarede stensætninger samt en pløjet mark, fascinerende arkæologer og besøgende. Lindholm Høje Museum tilbyder to arkæologiske udstillinger om jernalderen og vikingetiden, der bruger moderne medier og historiske fund til at udforske, hvordan mennesker levede og handlede i fortiden. Guidede rundvisninger med forskellige temaer er også tilgængelige for de nysgerrige.

16. Budolfi Kirke

Kirken er beliggende på det højeste punkt i det gamle Aalborg, og er Danmarks mindste domkirke. Kirken er navngivet efter St. Bodolfus, en engelsk benediktinermunk og helgen fra 700-tallet. Kirken har en historisk rolle i byen og figurerer i Aalborgs våbenskjold sammen med to andre kirker. Kirken stammer fra 1300-tallet, har et baroktårn fra 1779 og et imponerende klokkespil med 48 klokker, der spiller melodier hver time fra 8 – 22.

17. Jørgen Olufsens Købmandsgård

Østerågade gemmer på en imponerende skat, Jørgen Olufsens købmandsgård fra 1616. Opført af Aalborgs borgmester, er det Danmarks bedst bevarede renæssance-købmandsgård. Jørgen Olufsens gård er et smukt eksempel på periodens arkitektur. Gården består af karakteristiske krogede pakhuse med hejsebomme og detaljerede detaljer, inklusive en velbevaret portal med årstallet 1616. Gårdens historie og bevarede skønhed gør den til en betagende del af Aalborgs arv.

18. Toldbod Plads

I Aalborgs centrum foran Det Kongelige Toldkammer, finder du Toldbod Plads, som er hjemsted for Danmarks første musikalske springvand, bygget i 2007. Fra foråret til efterårsferien kan besøgende nyde de imponerende springvandsshows, der kaster vand i vejret i forskellige rytmer. Fire gange dagligt, kl. 12, 15, 18 og 21, akkompagneres springvandet af Georg Friedrich Händels Water Music i cirka 3 minutter. Pladsen er også et legeområde for børn og tilbyder muligheder for at nyde mad og drikke.

19. Jens Bangs Stenhus

En imponerende renæssancebygning i Aalborg, der står som et ikonisk symbol på byens historie og prangt. Opført i 1624, blev det en markant del af Aalborgs skyline sammen med kirketårnene. Jens Bang, storkøbmanden bag huset, var både rig og kontroversiel i sin tid. Bygningens detaljer har også givet anledning til historier, som dog nu anses som legender. Besøgende kan stadig nyde de smukke interiører, og kælderen, Duus’ Vinkjælder, tilbyder en autentisk middelalderlig atmosfære og drikkevarer.

20. Aalborg Havnefront

Havnefronten har gennemgået en imponerende transformation fra industriområde til en pulserende destination med førsteklasses gastronomi og arkitektur. Den byder på en bred vifte af aktiviteter, herunder solbadning, sport, arkitektoniske vidundere og kulturelle begivenheder. Besøgende kan udforske ikoniske steder som Utzon Center, Nordkraft, og Musikkens Hus eller nyde afslapning i Jomfru Ane Parken. Aalborgs historiske arv er også til stede med Aalborghus Slot, der giver en fornemmelse af fortidens æra. Havnefronten er et spændende sted for sociale oplevelser og afslapning.

21. Vor Frue Kirke

Endnu en vigtig kirke i Aalborg. Vor Frue Kirke er sammen med andre kirker afbilledet på byens våbenskjold, er et enkelt og smukt eksempel på nyromansk arkitektur midt i det gamle Aalborg. Kirken er oprindeligt opført i 1100-tallet som Mariakirken. Den nuværende kirke fra 1878 har en granitportal fra det originale byggeri og et bemærkelsesværdigt indvendigt interiør. Kirken har været hvilested for prominente personer, inklusive to norske kongsemner. Vor Frue Kirke er en skat med en fascinerende historie og indvendig udsmykning.

22. Helligåndsklosteret

Aalborg Kloster, også kendt som Helligåndsklosteret, er en historisk perle midt i Aalborgs livlige miljø. Grundlagt i 1431 som Danmarks ældste sociale orden, blev klosterkirken opført i 1681 og senere udvidet i 1897. Efter en omfattende renovering i 2010 blev klosterkirken genåbnet for offentligheden. Kirkens smukke udsmykning, kaldet “Geloia,” skabt af kunstneren Mogens Møller, fremhæver begyndelsen og det nye kristne liv.

23. Street Art

Aalborgs street art, med over 80 imponerende værker, giver byen en unik stemning. Den skifter sammen med samfundet og skaber forbindelse med folket. Kendte kunstnere som Alexandre Farto og Conor Harrington har bidraget med deres kunstværker. Street art har en særlig plads i Aalborgs identitet og vækker følelser hos både lokale og besøgende, hvilket gør det til en unik og tilgængelig kunstform for alle. Gå på opdagelse i gaderne og oplev den dynamiske street art-scene, der præger Aalborgs kultur og miljø.

24. Aalborg Lystbådehavn

Beliggende vest for byens centrum, byder havnen på en idyllisk og maritim atmosfære med en betagende udsigt over Limfjorden. Havnen har to områder, Skudehavnen og Vestre Bådehavn, som hver tilbyder forskellige oplevelser. Vestre Bådehavn har livlige restauranter og Pandekagehuset, mens Skudehavnen tilbyder ro, ældre træskibe, Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken og kulturelle steder som Springeren og Fjordbyen. Lystbådehavnen er et populært udflugtsmål for lokale og besøgende året rundt.

25. Gigantium Svømmehal

Svømmehallen er beliggende tæt på universitetet og motorvejen, er det perfekte sted for familiesvømning og sjov. Med seks bassiner, herunder baby-, børne- og familiebassiner samt et 25-meter-bassin med otte baner og et populært springbassin med vipper og klatrevæg, er der noget for enhver smag. De store vinduer giver en behagelig udsigt. Svømmehallen tilbyder også wellnessfaciliteter som sauna, spa og koldtvandsbassin samt saunagus-behandlinger. Familie wellnessdag tilbydes også.

26. Fjordbyen

I Aalborgs Vestby, nær Skudehavnen, ligger Fjordbyen. Denne farverige bydel består af små, kunstneriske huse, der engang tjente som skure for fattige fiskere i 1930’erne. Nu ombygget til hyggelige boliger og officielle kolonihaver, skiller Fjordbyens fantasifulde huse sig ud med deres unikke stil. En kort spadseretur langs Aalborgs havnefront fører dig til dette charmerende område, hvor du kan beundre husene og opleve den særlige stemning.

27. Køkkenfabrikken

Aalborgs første permanente Street Food marked, beliggende på Skudehavnen i Vestbyen. Her finder du 16 forskellige køkkener, der serverer autentisk mad med inspiration fra hele verden, sammen med forskellige barer, der tilbyder et udvalg af drikkevarer. Dette gastronomiske mekka har til hensigt at skabe en oase af kvalitet og hygge midt i den maritime atmosfære. Med priser fra 50 kr. per ret er det et overkommeligt sted for studerende og familier. Køkkenfabrikken er placeret i en tidligere møbelfabrik,og har plads til 600 siddende gæster.

28. Aalborg Karneval

I maj måned fylder sambarytmer og glade mennesker Aalborgs gader, når Nordeuropas største karneval løber af stablen. Aalborg Karneval er kendt for sin internationale kvalitet og åbner med den Internationale Karnevalsparade, hvor grupper fra hele verden demonstrerer forskellige karnevalstraditioner. Aalborg har også en Børnekarneval for de små. Karnevalugen byder på diverse aktiviteter, der kulminerer med Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. Hvert år har paraden et spektakulært tema, når fantasifulde kostumer fylder gaderne. Paraden slutter i Kildeparken, hvor festen fortsætter med musik, barområder og madsteder.

29. Vestre Fjordpark

Lige uden for Aalborg midtby finder du Vestre Fjordpark. En skøn kombination af friluftsbad og aktivitetsområde. Her kan du nyde seks forskellige områder, inklusive svømning, kano- og kajaksejlads, windsurfing, SUP, beachvolley, grillpladser og solbadning ved fjorden. De forskellige områder som Stranden, Tangen, Kilen, Fladen, Krattet og Skoven tilbyder varierede oplevelser. Faciliteter som bade- og toiletfaciliteter, borde og bænke, bålplads og en hyggelig café bidrager til at gøre Vestre Fjordpark til et fantastisk sted for besøgende i alle aldre, især om sommeren.

30. Kildeparken

Kildeparken er en af Aalborgs ældste parker og værtssted for årlige aktiviteter. Parken indeholder klassiske skulpturer og springvand omgivet af naturskønne områder tæt på byens centrum. Parken blev påbegyndt i 1802, og er Aalborgs første offentlige parkanlæg. Kildeparken huser også en populær friluftsscene, vært for internationale arrangementer om sommeren. Hvert år i maj er parken vært for Karneval i Aalborg, og den moderne legeplads gør den til et børnevenligt mødested.

31. De syngende træer

I Kildeparken finder du “De Syngende Træer,” en unik installation, hvor store kunstnere har plantet træer siden 1987 efter at have besøgt Aalborg Kongres & Kultur Center. Nogle af træerne kan aktiveres, hvilket bringer musik fra de store kunstnere ud i parken. Kunstnere som Cliff Richard, Elton John, Andrea Bocelli, John Cleese, Paul Simon, Leonard Cohen og mange flere har bidraget til denne imponerende og omfattende liste. Det er en skat af musik og minder midt i den smukke park.

32. Aalborg Kongres & Kultur Center

Skandinaviens største kongres- og kulturcenter, og det leverer årligt verdensklasseoplevelser. Her kan du nyde alt fra comedy og koncerter til ballet, opera og inspirerende foredrag. Beliggende centralt i smukke Aalborg spiller dette center en vigtig rolle i byens kulturliv og er kendt som Nordens Paris. Med over en halv million besøgende og over 100 store kulturarrangementer om året er dette centret med til at gøre Aalborg til en pulserende kulturby. Restaurant AKKC by MEST er også en del af oplevelsen, hvor du kan nyde gastronomisk forkælelse før eller efter din kulturelle rejse.

33. Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade, kendt som “Gaden,” er en berømt og berygtet gade i Aalborg, der er et populært sted at gå i byen. Her finder du et varieret udvalg af diskoteker, barer og unikke steder, der passer til enhver smag. Gaden byder på alt fra stand-up comedy, live musik og temafester til afslappede værtshuse og mere specielle steder. Uanset om du vil danse natten væk eller nyde en eftermiddagsøl, er der altid noget åbent, og entréen er normalt gratis. Jomfru Ane Gade er Skandinaviens største festgade, og her er noget for enhver festglad sjæl.

34. Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Besøg Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum med din familie og dyk ned i Danmarks militære historie. Museet byder på spændende udstillinger, hvor du kan både se og røre ved historien. Oplev historier om 2. Verdenskrig, Aalborg som Garnisonsby og Den Kolde Krig. Udstillingerne omfatter uniformer, udrustning, våben, jagerfly og meget mere. Museet strækker sig over en imponerende 10.000 m2 indendørs og udendørs område, med hangaren fra 2. Verdenskrig som en historisk kulisse. Du kan endda prøve mange af genstandene og komme ind i pansrede køretøjer og jagerfly. Museet tilbyder lærerige oplevelser for alle aldre og en chance for at forstå Danmarks militærhistorie på en interaktiv måde.

35. Springeren

Dette maritime oplevelsescenter åbner døren til en spændende maritim verden for hele familien. Med mere end 15.000 kvm plads er der rig mulighed for sjov og udforskning. Museet huser over 600 modelskibe og fortællinger om Aalborg Havn, Aalborg Værft, Farvandsvæsenet og Søværnet. Oplev modeller af Titanic og Carpathia, udforsk Familierederiet Goliaths historie, og kravl ind i en over 100 år gammel dykkertank. Gå ombord på ubåden Springeren, udforsk motortorpedobåden Søbjørnen, og nyd sjove aktiviteter som Piratspil og sejlsimulator. Springeren tilbyder maritime eventyr og leg for alle aldre.

36. Nymarksminde

Et skønt sted for børn i alle aldre med masser af dyr og en stor legeplads. Her kan børn hoppe på hoppepuden, lege i sandkassen, gynge og meget mere. Efter en dag fyldt med aktiviteter kan man grille bøffer og pølser på stedets gasgrill og nyde naturen med familien. Man kan møde grisene, får, køer, gæs, geder, kalkuner og meget mere, og børnene kan kæle og fodre dem. Der er også en 18 hullers fodboldgolf-bane, en natursti og forskellige ture, herunder en hjorte-safari og traktor-tur. Bussen kører direkte til Nymarksminde fra Aalborg.

37. Maximum

Nordjyllands største forlystelsescenter med 10 forskellige aktiviteter fordelt på 12.300 m². Her er sjov og udfordringer for alle aldre. Du kan bowle, hoppe i en 2.500 m² trampolinpark, udforske Happie’s Legeland med over 1500 m² fyldt med legemuligheder, prøve Cube Ultimate Challenges, dykke ind i Virtual Reality-verdenen, udfordre dine gåder i Escape Rooms eller Break in Rooms, spille Laser Hero, prøve dine færdigheder i minigolf, spille Social Dart, opleve Wilt med forskellige aktiviteter, spille boule og meget mere. Der er også mulighed for arrangementer som børnefødselsdage og firmaarrangementer.

38. Aalborg Rådhus

Aalborg Rådhus er en smuk senbarok bygning fra 1762, centralt beliggende på Gammeltorv i Aalborg centrum. Oprindeligt fungerede det som Aalborg kommunes administration indtil 1912. I dag anvendes det til borgerlige vielser og er det mindste rådhus i Danmark i forhold til byens befolkning. Over døren prydes det af Kong Frederik V’s motto, “Prudentia et Constantia,” hvilket betyder “Forsigtighed og vedholdenhed.”

39. Aalborghus

Et bindingsværksslot beliggende i smukke, grønne omgivelser nær havnefronten i Aalborg. Slottet blev opført af Christian 3. i årene 1539 til 1555 og er Danmarks eneste bevarede regnskabsslot – hovedsæde for kongens lensmænd i Nordjylland. Hele året rundt kan besøgende gå gennem slotsparken og se Aalborghus udefra. I sommermånederne er det også muligt at besøge fangekælderen og kasematterne – en stor kontrast til det ellers idylliske anlæg med voldgrave og flot beplantning.

40. Center for Dansk Jazzhistorie

Jazzcentret huser en af Europas største og mest værdifulde jazzsamlinger med plader, CD’er, film, videoer, lydbånd, litteratur, tidsskrifter, udklipsarkiver og jazzrelaterede genstande. Jazzcentret er et forskningscenter dedikeret til dansk jazzhistorie og fungerer som en værdifuld ressource for studerende, forskere og jazzentusiaster. Der afholdes også offentlige arrangementer, herunder koncerter, jazztalks, foredrag og filmvisninger for at udbrede kendskabet til jazzens historie og betydning.

41. Aalborg Arbejdermuseum

Museet ligger på det tidligere Dansk Eternit-område og omfatter det gamle portnerhus samt de gamle siloer, smukt udsmykket med motiver fra områdets historie. Kunstværker og museet giver indblik i områdets transformation fra fabriksgrund til en ny bydel. Portnerhuset er dekoreret med en billedfrise af kunstneren Søren Elgaard, der viser arbejdere ved eternitpladefremstilling og cementrørsstabling. En af siloerne er udsmykket med et portræt af en tidligere Dansk Eternit-arbejder af den internationale kunstner Guido Van Helten og huser Aalborg Arbejdermuseum.

42. Vandteknisk Museum

Her udstilles det historiske vandværks funktioner med dampkedler, elpumper og mere, der daterer sig tilbage over 100 år. Bygningen bevarer intakte installationer og maskiner fra 1893 og frem. En del af Vandværksbygningen stammer fra 1854, og hovedbygningen, opført i 1907, er designet af den anerkendte arkitekt Hother August Paludan. Paludan har sat sit præg på flere kendte bygninger i Aalborg.

43. Egholm

Egholm, en idyllisk ø kun 5 minutters færgetur fra Aalborg, byder på året rundt oplevelser som naturparadis, familieudflugter, friluftsliv, og meget mere. Øen kombinerer dyrket jord med vild natur, skaber et unikt dyre- og planteliv både på land og under vand. Med begrænset bil- og cykeltrafik opfordres besøgende til vandreture på øens fire stier, hvor de kan udforske naturen og observere vilde dyr. Egholm byder også på krabbefiskeri, svømning, fuglekigning og picnicspots for en fuld dag med naturoplevelser.

44. Kulturbroen

Kulturbroen i Aalborg, åbnet i marts 2017, giver fodgængere og cyklister en tryg passage over Limfjorden og forbinder Aalborg Vest og Nørresundby. Den er 2 meter bred og monteret på den eksisterende jernbanebro, så man kan krydse fjorden uden at komme i kontakt med togtrafik. Broen, kendt som “kærlighedsbroen” på grund af sin røde farve og romantiske atmosfære, byder på en fantastisk udsigt og er blevet et favoritsted for mange. Den er enestående i Danmark og tilbyder en roligere alternativ rute til Limfjordsbroen, hvilket har givet liv til Aalborgs vestlige havnefront.

45. Mølleparken

Bag Aalborg Zoo finder du Mølleparken, et stort parkanlæg fra 1934 med kunst og natur i skøn forening. Her kan du nyde en fantastisk udsigt over Aalborg, Limfjorden, Egholm og Gjøl. Parken huser skulpturen “Noahs Ark” af den israelske billedhugger Rolf Roda Reitlinger som tak til Danmark for dets indsats for jøderne under 2. verdenskrig. Mølleparken er kendt for store friluftskoncerter, herunder Leonard Cohen i 2012, og byder på en mangfoldighed af særprægede planter og en skøn atmosfære for besøgende med forskellige interesser.

46. Nørresundby Idrætscenter – Svømmeland

Dette er et skønt badeland i Aalborg beliggende i Nørresundby med aktiviteter for alle aldre året rundt. Her kan børn lege i vandet, voksne svømme i det 50-meter lange bassin, springe fra vipper, nyde wellnessbade både inde og ude samt slappe af i saunaen. Svømmeland har også et babybassin, rutsjebane, og meget mere, hvilket giver masser af underholdning for besøgende i alle aldre.

47. Urania Observatoriet

Hjemstedet for Danmarks største offentligt tilgængelige linsekikkert, der giver mulighed for nærmere studier af fascinerende himmellegemer. Her findes også en udstilling med instrumenter og fotos fra ca. 1890. Urania Observatoriet byder desuden på en Planetsti, der viser det enorme omfang af universet, strakt fra Solen til Saturn i et imponerende størrelsesforhold på 1:2 milliarder og med en længde på 713,5 meter, der kun repræsenterer de planeter, synlige for det blotte øje.

48. Aalborg Funcenter

Aalborg FunCenter er det ideelle sted for virksomhedsteambuilding, julefrokoster, polterabends, fødselsdage eller blot sjov med venner. Centralt beliggende i Aalborg tilbyder de fire Eventhaller, Paintball, Lasergame, Escape Rooms og mere. Med over 25 forskellige aktiviteter som Bubble Soccer, WipeOut, Paintball og Lasergame, tilpasser de programmet efter jeres ønsker. Der er også 6 spændende Escape Rooms, hvor samarbejde og intelligens testes. Caféområdet byder på drikkevarer og mad, og der er også boksemaskine og minigolfbane. Bad- og omklædningsfaciliteter er tilgængelige. FunCenter er stedet for sjove og mindeværdige arrangementer.

49. Aalborg Teater

Besøg Aalborg Teater, Danmarks fjerdestørste teater, for spændende forestillinger til både børn og voksne, der udfordrer tankerne og underholder. Med et bredt udvalg af egne produktioner og gæstespil samler teatret Nordjylland. Oplev også komedie og samfundsdebat. Teatret tilbyder intime scener, smukke historiske bygninger og rundvisninger for en dybere forståelse af teaterkunsten. En plads for refleksion, engagerende underholdning og teatertradition.

50. Pil Tusindtunge

Mød Egholms charmerende kæmpetrold, Pil Tusindtunge, skabt af kunstneren Thomas Dambo i 2020. Lavet af genbrugstræ, har troldegenet Pil evnen til at kommunikere med både mennesker og dyr, og han kan endda hjælpe dine ønsker med at gå i opfyldelse. Pil Tusindtunge er nummer 64 på Thomas Dambos liste over trolde, der pryder landskaber både i ind- og udland. Gør dit besøg på Egholm ekstra magisk ved at hilse på denne elskelige trold.


Tak fordi du udforskede vores liste over 50 seværdigheder i Aalborg og omegn. Vi håber, at du har fundet inspiration til dine fremtidige eventyr i dette smukke hjørne af Danmark. Uanset om du er fascineret af historie, kultur, natur eller bare ønsker at opleve det lokale liv, har dette område noget for alle. Lad dig fordybe i de skatte, vi har præsenteret, og skab uforglemmelige minder i Aalborg og omegn.

You may also like

Leave a Comment