En weekend i Kolding med børn

by Rebecca Line

Planlægger du en weekendtur til Kolding med dine børn? Kolding har masser at byde på for familier, fra spændende museer til smukke naturområder og sjove aktiviteter. Her i dette indlæg vil jeg fortælle jer mit forslag til en hyggelig familieweekend i Kolding med børn. Her tages udgangspunkt i, at man er i byen fra fredag eftermiddag og frem til søndag aften, og jeg har samlet en masse sjove aktiviteter for hele familien. Så her er en guide til, hvordan du kan få mest muligt ud af din weekend i denne charmerende by med børn.

Dag 1: Ankomst og Oplevelser omkring Slotssøen

Start din weekend med at tjekke ind på jeres OVERNATNINGSSTED. De fleste hoteller lader jer tjekke ind fra kl 14, så sørg for at tjekke ind og at få jeres ting på plads inde på værelset, og forbered dig på en hyggelig weekend. Et lille tip: Sørg for at vælge et hotel med central beliggenhed, da man sagtens kan gå rundt i det meste af Kolding. Vi boede fx hos Kolding Hotel Apartments, med udsigt ud over Slotssøen og Koldinghus.

Efter at have indkvarteret jer på jeres valgte overnatningssted, er det tid til at udforske en af Koldings mest imponerende seværdigheder: KOLDINGHUS. Denne middelalderlige borg, med sin lange og fascinerende historie, tilbyder en dag fyldt med sjov og læring for både børn og voksne. Koldinghus huser en række fascinerende udstillinger, der dækker alt fra middelalderens liv og kultur til moderne kunst og design. Børnene kan udforske udstillingerne på en sjov og interaktiv måde og lære om Danmarks historie og kultur.

Især i ferieperioder tilbyder Koldinghus et væld af aktiviteter, der er skræddersyet til børn. Her kan de deltage i kreative projekter, historiske rollespil og meget mere. Det er en fantastisk måde for børnene at lære og have det sjovt på samme tid. En af højdepunkterne på Koldinghus er slotstårnet, der tilbyder en betagende udsigt over Kolding by og det omkringliggende landskab. Det er en god mulighed for at lade børnene opleve en smule eventyr og nyde panoramaudsigten. Vær obs på at Koldinghus har åbent fra 10-17, og lukkedage kan forekomme.

Gå herefter en tur rundt om SLOTSSØEN, som ligger for foden af Koldingenhus. Dette er en smuk sø, med imponerende huse rundt langs kanten. Sørg også for at gå lidt på afstand af Koldinghus, for at kunne nyde den fulde udsigt ind på slottet. Ved Slotssøen finder du også en hyggelig lille legeplads.

Tag til byens centrum og nyd en lækker aftensmad på en af de lokale restauranter eller cafeer. Der er masser af familievenlige spisesteder at vælge imellem, hvor du kan smage på lækker mad. Blandt andet kan jeg anbefale CAFÉ RAZZ, som serverer klassisk café mad, og er vældig populær blandt de lokale.

Dag 2: Badeland og leg i natur

Begynd dagen med en dejlig morgenmad på en af Koldings hyggelige caféer. Nyd et udvalg af lækre morgenmadsmenuer, herunder friskbagte croissanter, pandekager eller en klassisk dansk morgenmad.

Efter morgenmaden vil jeg anbefale at i begiver jer videre til SLOTSSØBADET: Det indendørs badeland har vandrutsjebaner, legebassiner og masser af gode badebassiner, der er perfekt til at sjov for hele familien Slotssøbadet har gode badefaciliteter, og det er nemt at besøge som en børnefamilie – også med de helt små hvor der er et pusle/omklædningsbord inde i badelandet.

Efter badeland, ville jeg gribe noget mad i hånden, fx fra en af byen mange sandwichshops, som jeg kunne tage med videre ind i LEGEPARKEN i Kolding. Her finder du en hyggelig og familievenlig legeplads, med god mulighed for en lille picnic. Parken har en fantastisk mooncart bane, og så har parken desuden en sø hvorpå man kan leje en robåd eller en vandcykel. Hvis i har tid til overs kan i gå en tur i MARIELUNDSKOVEN, før i atter går tilbage mod byen.

Afslut dagen med aftensmad på en af Koldings familievenlige restauranter. Prøv lokale specialiteter eller internationale retter efter eget valg. Blandt andet kan jeg anbefale RESTAURANT VALDEMAR.

Dag 3: Kreativitet og Sjov

På den sidste dag i jeres weekendeventyr i Kolding, må I ikke gå glip af en tur til NICOLAI FOR BØRN. Start dagen med en lækker brunch på NICOLAI MADHUS. Her kan I nyde en rolig morgenstund sammen og lade op til en dag fuld af eventyr. Efterfølgende kan i gå på opdagelse i det spændende børnekulturhus, som er en sand skattekiste af sjove aktiviteter og udstillinger for de små. Nicolai for Børn er et sted, hvor fantasien ingen grænser kender. Huset byder på fire forskellige temarum, der vil fortrylle både børn og voksne.

Begynd i Junglen, hvor børnene kan hoppe fra en farverig ø til den næste eller klatre i de grønne lianer, der løber fra gulv til loft. Det er en sjov måde at nyde naturen indendørs. Grotten er næste stop, hvor I kan forvandle jer til magiske væsner, udforske teaterrummet og måske endda redde dagen ved at besejre en ond drage. Her er sammenhængen mellem leg og læring i højsædet. Efter en sjov morgen i Nicolai for Børn kan børnene udfolde deres kreativitet i værkstederne. Her kan de male, modellere, klippe og klistre, hvilket giver dem mulighed for at skabe deres eget drømmelegetøj.

Herefter bør du overveje at sætte dig ind i bilen, eller at finde en bus, For næste stop er GEOGRAFISK HAVE, som ligger ca 35 minutter herfra (til fods i voksentempo). Du kan medbringe mad til en hyggelig frokost, men her kan også købes mad i parken. Herefter tilbringes eftermiddagen i haven samt KOLDING MINIBY, hvor børnene kan udforske miniatyrbymodeller og lære om Koldings historie på en sjov måde. Det er både underholdende og lærerigt.


Med denne guide kan du og dine børn nyde en uforglemmelig weekend i Kolding fyldt med sjove aktiviteter, læring og familiehygge. Kolding byder på en perfekt kombination af kultur, natur og eventyr for både børn og voksne.

You may also like

Leave a Comment