En weekend i Odense med børn

by Rebecca Line

Forbereder du dig på en weekendtur til Odense med dine børn? Odense, fødebyen for den legendariske eventyrdigter H.C. Andersen, byder på en skattekiste af oplevelser for hele familien. Fra kulturelle perler til idylliske naturområder og sjove aktiviteter – her er en guide til, hvordan du kan få mest muligt ud af din weekend i denne charmerende by med børn. Vi har haft fornøjelsen af at udforske Odense flere gange med vores børn, og dette indlæg er vores anbefaling til hvordan man kan planlægge en weekend i denne charmerende by. Tag med os på en rejse fyldt med eventyr og inspiration!

Dag 1: Ankomst og Eventyrlige Oplevelser

Start din weekendeventyr ved at tjekke ind på jeres OVERNATNINGSSTED. Vælg gerne et centralt beliggende hotel, så I nemt kan udforske byen til fods. Under vores seneste ophold i Odense boede vi på Odense City Hotel, der tilbyder komfortabel indkvartering og ligger i gåafstand til mange seværdigheder.

Start jeres weekendeventyr i Odense med et besøg på H.C. ANDERSENS MUSEUM. Dette sted er en hyldest til den store forfatter, og det er et fantastisk sted at introducere børnene til hans magiske univers. I kan udforske hans barndomshjem, som er blevet bevaret som en del af en museumsudstilling. Her træder I ind i den fortryllende verden af hans eventyr og historier. Museet giver også et dybere indblik i hans liv og kreative proces, hvilket gør det til en lærerig oplevelse for hele familien.

Herefter kan I fortsætte ud på en eventyrlig tur “i hans fodspor” gennem Odense’s charmerende gader. Start ved H.C. ANDERSENS BARNDOMSHJEM i Munkemøllestræde. Dette lille gule bindingsværkshus er en tidskapsel til hans barndom og en inspirerende start på jeres tur.

Følg derefter de bogstavelige fodspor langs ruten, der strækker sig ca. 2½ km gennem byen. I vil passere historiske steder som DOMKIRKEN og SORTEBRØDRE TORV hvor I kan opleve byens rige historie og mangfoldighed. Og selvfølgelig skal I besøge EVENTYRHAVEN ved Odense Å, en smuk have fyldt med skulpturer og kunstværker inspireret af H.C. Andersens eventyr.

Dag 2: Kultur og sjov for hele familien

Dag 2 starter med en spadseretur gennem KONGENS HAVE, en af Odenses smukkeste parker. Her kan I nyde en afslappet gåtur, lege på legepladsen eller slappe af med en picnic. Parken tilbyder også farverige blomsterbede og charmerende springvand, der giver en følelse af ro midt i byen. Gå gennem haven og videre til DANMARKS JERNBANE MUSEUM. Dette museum er en skattekiste for togelskere i alle aldre. Her kan børnene udforske en imponerende samling af tog, sporvogne og modeljernbaner. Museet tilbyder også interaktive udstillinger, hvor I kan lære om jernbanens historie og udvikling i Danmark. En uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Efter besøget på jernbanemuseet kan I tage til STORMS PAKHUS, et livligt og kreativt område ved havnen. Her finder I forskellige restauranter og madboder, der tilbyder et bredt udvalg af lækre retter. Det er det perfekte sted til en frokostpause, hvor børnene kan vælge deres favoritter fra de forskellige køkkener.

Efter frokost kan I fortsætte med en tur til JUMP N’ FUN. Dette indendørs legeland vil glæde børnene med hoppeborge, klatrestativer og sjove aktiviteter. Det er et fantastisk sted for børnene at brænde energi af og have det sjovt. I kan også slappe af med en kop kaffe, mens børnene leger. Husk at booke en tid forud for besøget hvis ikke i skal gå forgæves.

Dag 3: En dag i børnehøjde

Start dagen med en dejlig morgenmad på en af byens hyggelige caféer, og lad børnene vælge deres yndlings morgenmadsretter. Besøg herefter ODENSE ZOO. Dette dyrepark er hjemsted for en bred vifte af dyr fra hele verden. Børnene vil elske at udforske dyrenes levesteder og få mulighed for at lære om dyrelivet på en sjov og interaktiv måde. Zoo’en har også legepladser og picnicområder, hvor I kan nyde en afslappet dag i naturen.

Herefter kan I slutte weekenden af med at besøge MUNKE MOSE PARK, en smuk park ved vandet, hvor I kan slappe af, nyde en picnic og leje pedalbåde. Parken rummer også en populær legeplads med store naturinspirerede elementer, som børnene vil elske.


Vi håber, at denne guide har givet dig inspiration til en spændende weekend i Odense med dine børn. Odense har så meget at byde på for familier, og denne weekend vil helt sikkert skabe uforglemmelige minder for både børn og voksne. Så pak jeres tasker, tag børnene med, og lad eventyret begynde i H.C. Andersens fortryllende by.

You may also like

Leave a Comment