Oplev eventyrlige Liechtensteinklamm med familien

by Rebecca Line
Liechtensteinklamm

Liechtensteinklamm, beliggende nær St. Johann im Pongau ved indgangen til Grossarl-dalen, er en af de længste og dybeste kløfter i Alperne. Denne spektakulære naturoplevelse i Salzburg-provinsen er et ideelt udflugtsmål for børnefamilier, der søger eventyr og naturoplevelser i smukke omgivelser. Her er alt, hvad I behøver at vide for at planlægge jeres besøg.

Højdepunkter gennem kløften

Liechtensteinklamm er 4.000 meter lang og op til 300 meter dyb. Den blev formet over årtusinder gennem erosion af Grossarler Ache-floden. I 1875 muliggjorde en generøs donation fra Prins Johann II af Liechtenstein arbejdet med at gøre kløften tilgængelig for offentligheden. Siden da har denne naturskat tiltrukket besøgende fra hele verden.

Ruten gennem kløften fører jer over broer, gangbroer og trapper i cirka en kilometer, forbi mosbeklædte klipper og et imponerende vandfald. På solskinsdage skaber solens stråler regnbuer i vandfaldets spray, hvilket er et magisk syn for både børn og voksne. En af de mest spændende oplevelser er “Helix”-spiraltrappen, der fører jer 30 meter ned i dybet. Hele vandreturen tager omkring 1,5 timer, hvilket gør det til en perfekt halvdagstur for børnefamilier.

Når I besøger Liechtensteinklamm, vil I blive mødt af dramatiske klippeformationer, brusende vandfald og en flod, der løber gennem kløften. De veludbyggede stier og broer gør det muligt for hele familien at udforske kløften sikkert og nyde de betagende udsigter. Turen gennem kløften tager normalt omkring 1-2 timer, hvilket gør det til en perfekt halvdagstur for børnefamilier.

Praktiske Oplysninger

 • Adgang: Kløften er normalt åben fra forår til efterår, men det er altid en god idé at tjekke de aktuelle åbningstider, da de kan variere afhængigt af vejret og sikkerhedsforholdene.
 • Stier og Broer: De veludbyggede stier og broer gør det nemt at navigere gennem kløften, selv for de mindste familiemedlemmer. Husk dog at have gode vandresko på, da stierne kan være glatte – og bemærk at kløften IKKE er egnet til klapvogne, da her er mange trappetrin og snævert med plads.
 • Picnicområder: Der er flere små bænke områder langs ruten, hvor I kan tage en pause og nyde en medbragt frokost med udsigt over det smukke landskab. Bemærk dog at der er mange mennesker og meget få bænke, så det er ikke en garanti at der er siddepladser.
 • Udsigtspunkter: Flere udsigtspunkter tilbyder spektakulære udsigter over kløften og de omkringliggende bjerge, hvilket gør det til et perfekt sted for familiefotografier.

Tips til Besøget

 • Tag Jer Tid: Selvom turen gennem kløften normalt tager 1-2 timer, kan det være en god idé at tage jer tid til at nyde de mange udsigtspunkter og picnicområder.
 • Sikkerhed Først: Sørg for at holde øje med børnene, især på de smalle stier og broer. Gode vandresko er et must for at undgå at glide.
 • Kamera Klar: Liechtensteinklamm byder på utallige fotomuligheder, så husk at have kameraet klar til at fange de smukke øjeblikke.

Udforsk Området Omkring Liechtensteinklamm

Efter at have udforsket Liechtensteinklamm, er der mange andre spændende aktiviteter og seværdigheder i området omkring St. Johann im Pongau. Her er et par forslag til, hvordan I kan fortsætte jeres eventyr:

 • Alpendorf: Besøg Alpendorf, en charmerende bjerglandsby, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter for hele familien, herunder vandreture, cykling og svævebaneture.
 • Geisterberg Adventure Park: Tag en tur til Geisterberg Adventure Park, hvor børnene kan udforske spøgelsesskoven, lege på de mange legepladser og nyde sjove aktiviteter som skattejagt og ansigtsmaling.
 • Hohenwerfen Slot: Tag en tur til Hohenwerfen Slot, en middelalderborg beliggende på en klippetop med en fantastisk udsigt over dalen. Slottet byder på guidede ture, rovfugleshows og interaktive udstillinger, der vil fascinere både børn og voksne.
 • Therme Amadé: Efter en dag med eventyr kan I slappe af i Therme Amadé, et termisk bad og vandland med indendørs og udendørs pools, rutsjebaner og wellness-faciliteter, der er perfekte til hele familien.

Planlæg Jeres Besøg

For at få mest muligt ud af jeres besøg i Liechtensteinklamm og de omkringliggende områder, kan det være en god idé at planlægge jeres tur i forvejen. Her er et par tips til at hjælpe jer med at få en fantastisk oplevelse:

 • Tjek Åbningstider og Vejrforhold: Sørg for at tjekke de aktuelle åbningstider for Liechtensteinklamm og andre attraktioner i området, samt vejrudsigten, så I kan pakke passende tøj og udstyr.
 • Medbring Snacks og Vand: Selvom der er picnicområder langs ruten, kan det være en god idé at medbringe snacks og vand til turen, især hvis I planlægger at tilbringe flere timer i området.
 • Book Overnatning i Forvejen: Hvis I planlægger at tilbringe flere dage i området, kan det være en god idé at booke overnatning i forvejen, især i højsæsonen.

Skab Uforglemmelige Minder i Liechtensteinklamm

Liechtensteinklamm er en fantastisk destination for børnefamilier, der ønsker at opleve Østrigs naturlige skønhed på tæt hold. Med sine dramatiske klippeformationer, brusende vandfald og veludbyggede stier er kløften et perfekt sted for en eventyrlig dag i naturen. Efter at have udforsket kløften, kan I fortsætte jeres eventyr i de omkringliggende områder, hvor I finder charmerende bjerglandsbyer, historiske slotte og sjove aktivitetsparker. Området omkring St. Johann im Pongau byder på et væld af muligheder for at skabe uforglemmelige oplevelser for hele familien. Med de rigtige forberedelser og en åben eventyrlyst vil jeres tur til Liechtensteinklamm blive en oplevelse, I sent vil glemme.

You may also like

Leave a Comment