En uforglemmelig City Tour i Dubai

Dubai er en by, der formår at kombinere det traditionelle med det moderne på en måde, der er både imponerende og fascinerende. Byens skyline er prydet med nogle af verdens højeste og mest innovative bygninger, mens dens gamle bydel tilbyder et indblik i en rig historie og kulturarv. Hvis du ønsker at se Dubai – både de storslåede nye bygninger og den gamle bydel – så kan vi varmt anbefale dig at tage på en City Tour. En city tour er den perfekte måde at få en smagsprøve på alt, hvad denne fantastiske by har at byde på, og det er en oplevelse, du sent vil glemme. Vi havde booket en city tour med Knight Tours og oplevede følgende:

Atlantis og The Palm

Vi blev afhentet ved hotellet fra morgenstunden og blev straks sat ind i programmet for dagen. Første stop var Atlantis, som var det første hotel bygget på palmeøerne. Hotellet er indehaver af verdens næststørste suite på 924 m² og har desuden egen togbane, der fører ind til Dubai by. Atlantis har også 1.539 værelser og er dermed et af verdens største hoteller. Vi blev ført ud for at se dette hotel netop for dets imponerende størrelse og luksus, men også fordi det er et af de mest ikoniske hoteller i Dubai.

Burj Al Arab

Et andet ikonisk hotel i Dubai er Burj Al Arab. Dette hotel brander sig på at være 7-stjernet, selvom der teknisk set ikke findes en 7-stjernet hotelbedømmelse. Men hotellet har så sandelig fortjent de ekstra stjerner, de tillægger sig, med egen helikopterplads samt tennisbane på taget. Burj Al Arab er kendt for sin unikke sejlform og er et symbol på luksus og ekstravagance.

Dubai Museum

Efter at have beundret de moderne vidundere, gik turen videre til Dubai Museum, der er placeret i Al Fahidi Fort. Museet giver et fascinerende indblik i Dubais historie og kultur, fra dens tidlige dage som en lille fiskerby til den moderne metropol, den er i dag. Udstillingerne inkluderer alt fra gamle artefakter til rekonstruktioner af traditionelle livsstile.

Sejltur med Abra

For at få en anderledes perspektiv på byen, tog vi en traditionel abra (træbåd) over Dubai Creek. Denne korte, men charmerende tur gav os mulighed for at se Dubais skyline fra vandet og opleve byens maritime rødder. Dubai Creek har spillet en central rolle i byens historie som en vigtig handelsrute, og en sejltur her er en fantastisk måde at forbinde fortid og nutid.

Spice Souk og Gold Souk

Vi tilbragte lidt tid på disse to markeder. På Spice Souk var det særligt muligt at købe krydderier samt tørklæder. Herudover gik nogle sælgere rundt iblandt os og ønskede at sælge os mærkevareure og tasker – disse var naturligvis ikke ægte. Vi kiggede os først lidt omkring, før vi besluttede os for at købe lidt krydderier med hjem. Der var masser af boder med præcis det samme udvalg af krydderier. Efter erfaring er det sjældent de første boder, man møder, der har de bedste priser – men i stedet dem, der er placeret inde i midten. Vi fik også et tip fra vores guide om, at vi virkelig kunne prutte om prisen her, så det gjorde vi selvfølgelig.

Bemærk, at der er mange sælgere, der kæmper om din opmærksomhed, og de kan til tider virke lidt aggressive i deres salgsmetoder. Du skal dog ikke være bange for at sige nej, og de tager det da også gerne med et smil.


Tips til en vellykket City Tour i Dubai

Vælg den Rette City Tour

  • Research og læs anmeldelser: Før du booker en city tour, skal du bruge lidt tid på at researche forskellige turoperatører. Læs anmeldelser på TripAdvisor, Google eller andre rejsewebsites for at finde en pålidelig operatør med gode anmeldelser.
  • Vælg en tour med et bredt oplevelsesudbud: Sørg for, at den tour, du vælger, inkluderer en god blanding af moderne og historiske seværdigheder. En god city tour bør inkludere ikoniske steder som Burj Khalifa, Atlantis The Palm, Burj Al Arab samt kulturelle oplevelser som Dubai Museum, Spice Souk og Gold Souk.
  • Tjek Inklusioner og varighed: Vær opmærksom på, hvad der er inkluderet i prisen for turen. Nogle ture inkluderer måltider, entrébilletter til attraktioner og transport, mens andre måske ikke gør. Tjek også, hvor lang tid turen varer, og sørg for, at det passer til din tidsplan.

Klæd dig passende

  • Lette og behagelige klæder: Dubai kan være meget varmt, så det er vigtigt at bære let og løstsiddende tøj, der er behageligt i varmt vejr. Bomuldstøj er ideelt, da det er åndbart og absorberer sved.
  • Respekt for lokale skikke: Selvom Dubai er en moderne by, er det vigtigt at respektere de lokale skikke. Undgå for afslørende beklædning, især når du besøger religiøse og historiske steder. Kvinder bør dække skuldre og knæ, og mænd bør undgå at gå i shorts og tanktoppe i mere konservative områder.
  • Solbeskyttelse: Medbring en hat og solbriller for at beskytte dig mod den stærke sol. Det er også en god idé at påføre solcreme med høj SPF, især hvis du skal være udendørs i længere tid.

Hold dig hydreret

  • Drik rigeligt med vand: Dubai kan være meget varmt, og det er vigtigt at holde sig hydreret. Medbring en genanvendelig vandflaske, som du kan fylde op undervejs. Mange turoperatører tilbyder også vand under turen, men det er altid godt at have din egen flaske med.
  • Tag pauser i skyggen: Når du besøger udendørs attraktioner, skal du tage regelmæssige pauser i skyggen for at undgå overophedning. Lyt til din krop, og sørg for at tage det roligt, hvis du begynder at føle dig utilpas på grund af varmen.

Nyd oplevelsen

  • Vær åben for nye oplevelser: En city tour i Dubai giver dig mulighed for at opleve en bred vifte af seværdigheder og aktiviteter. Vær åben for nye oplevelser, og tag dig tid til at nyde hvert øjeblik.
  • Spørg guiden: Din tourguide er en værdifuld kilde til information og kan give dig indsigt i byens historie, kultur og skjulte perler. Tøv ikke med at stille spørgsmål og få mest muligt ud af deres viden.

En city tour i Dubai er en fantastisk måde at opleve både de moderne vidundere og den rige historie, som denne fascinerende by har at byde på. Fra de luksuriøse hoteller og imponerende skyskrabere til de livlige markeder og historiske kvarterer, er der noget for enhver smag. Planlæg din tur godt, og nyd alt, hvad Dubai har at tilbyde. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *