73 must see seværdigheder og oplevelser i Dubai

by Rebecca Line
Dubai med børn - must see seværdigheder og oplevelser

Opdateret i september 2023

Er I klar til en uforglemmelig eventyrrejse? Dubai, den strålende juvel i De Forenede Arabiske Emirater, byder på en fantastisk blanding af moderne arkitektur, kulturel rigdom og en overflod af familievenlige aktiviteter. Her er en guide til de “must see” seværdigheder og oplevelser i Dubai, der vil få både børn og voksne til at stråle af begejstring.

1. Burj Khalifa

Med sine imponerende 828 meter er Burj Khalifa verdens højeste bygning og et absolut must-see i Dubai. Den majestætiske skyskraber ligger i hjertet af byen og er et centrum for aktivitet både dag og nat. Bare at kigge op og betragte dette storslåede bygningsværk er en oplevelse i sig selv, men det er helt sikkert værd at gå indenfor også. Du kan fange den perfekte udsigt over byen fra udsigtsdækkene på niveau 124 og 125 eller nyde en bid mad i At The Top Sky Lounge. Til særlige lejligheder kan du forkæle dig selv med en solnedgangssession på The Lounge, Burj Khalifa, verdens højeste lounge beliggende 585 meter over jorden.

2. The Dubai Fountain

Ved foden af Burj Khalifa finder du en af verdens største koreograferede springvandsshow, hvor kraftige vandstråler skyder op i luften op til 150 meter og bevæger sig i takt til musiknumre. Gør et stop om aftenen, når forestillingerne begynder ved solnedgang og gentager sig hver halve time, indtil den sidste sang spilles kl. 23. De besøgende kan også læne sig tilbage og nyde showet på en række restauranter i Dubai Mall eller Souk Al Bahar, begge med en perfekt beliggenhed nær springvandet.

3. Dubai Marina

Dubai Marina er et af byens mest pulserende og livlige kvarterer. Mens du slentrer langs Marina Walk, kan du beundre de ikoniske bygninger eller tage på en cruise og nyde byens seværdigheder. Dette område er et must på dit ferieprogram. Med et væld af restauranter ved vandet, livlige lounges og uimodståelige shoppingmuligheder i Dubai Marina Mall er der masser af måder at tilbringe tid her på.

Er du i humør til lidt spænding? Så kan du kickstarte din adrenalinfyldte oplevelse med en tur på XLine, der er verdens længste by-zipline. Uanset om du foretrækker afslapning eller eventyr, vil Dubai Marina helt sikkert have noget for dig.

4. GLITCH

Et indendørs underholdningscenter i Al Ghurair Centre i Deira, der tilbyder over 30 indendørsspil for alle aldre på næsten 4.000 kvadratmeter. Med livlige lys og neonaccenter skaber GLITCH en glad atmosfære. Besøgende kan vælge individuelle billetter til spil eller pakker med flere attraktioner. Topoplevelser inkluderer Newton’s Wall, Kazu’s ninja warrior-bane, SkySurf-rulle glideoplevelsen, Loop-de-Loop rutsjebanen, et otte-banes bowlingcenter og GamePort Arcade med retrovideospil som PACMAN og Virtual Reality-oplevelser. GLITCH er det ideelle sted for en familievenlig dag med underholdning, og der er masser at udforske for alle aldre.

5. Dubai Creek

Dubai er en by fyldt med kontraster, hvilket særligt kan ses ved at nye storslåede og moderne bygner smelter sammen med bygninger med ældgamle rødder. Et af de mest fascinerende steder, der afspejler denne kontrast, er Dubai Creek. Kanalen løber gennem byen, der hvor Bani Yas-stammen engang grundlagde deres første bosættelse. Når du besøger Dubai Creek vil jeg klart anbefale jer at tage en sejltur på en abra. Til en pris på kun AED 1 per billet er det uden tvivl den mest overkommelige turistattraktion i byen. Mens du sejler på den rolige vandvej, kan du lade dig fortrylle af den smukke udsigt og refleksionerne af det moderne Dubai, der spejler sig i vandet.

6. Oplev Gold Souk, Spice Souk og Textile Souk

Efter din abra-oplevelse er det tid til at udforske de labyrintiske gyder i de omkringliggende souks. Der er her tale om tre markeder der hver især har sit eget speciale – nemlig guld, krydderier og textil. Dette er hvor du virkelig kan føle pulsen af byen og opleve Dubai som en ægte lokal. Snus til duften af eksotiske krydderier, beundr det skinnende guld, og fordyb dig i farverne og mønstrene i tekstilerne. Vær obs på at der er mange sælgere der godt kan være en smule pågående, og som gerne vil trække dig med ind i butikkerne.

7. Dubai Miracle Garden

Gør jer klar til at blive fortryllet af verdens største naturhave – Dubai Miracle Garden. Her kan I vandre gennem en skøn oase af farverige blomster og kreativt formede haver, der vil bringe smil på alles ansigter. I Dubai Miracle Garden finder du verdens største naturlige blomsterhave, hvor en fantastisk verden af blomsterpragt venter. Denne park er hjemsted for mere end 50 millioner blomstrende blomster i forskellige farverige udstillinger. Her finder du også berømte bygninger og strukturer, der er forvandlet til magiske blomstrende værker.

8. Butterfly Garden

Hvis du ønsker mere eventyr, kan du besøge den nærliggende Dubai Butterfly Garden, hvor børnene kan udforske over 15.000 forskellige sommerfuglearter på en sjov og lærerig måde. Det er en skøn oplevelse for hele familien, der vil vække glæde og undren.

9. Burj Al Arab

Burj Al Arab er et hotel der er verdensberømt for sin ‘syv-stjernede’ luksusstatus og sit ikoniske sejlformede design. Hotellet på sin egen ø tilbyder overdådige suiter, gourmetrestauranter, og en imponerende udsigt over den Arabiske Golf. Kendte gæster som Tiger Woods og Roger Federer har landet på hotellets berømte helikopterlandingsplads. Nu kan besøgende endda tage en guidet tur inde i dette historiske vartegn og udforske atrium, Royal Suite og den nye Experience Suite. Burj Al Arab Jumeirah forbliver et uforligneligt symbol på luksus og eksklusivitet i Dubai.

10. Centre for Cultural Understanding (SMCCU)

Besøg Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding og dyk ned i den lokale kultur ved at tage arabiskundervisning, deltage i kulturarvsrundvisninger og lade dig guide gennem moskeerne. Ved vores besøg hos SMCCU fik vi fortalt en masse om kulturen, og havde mulighed for at stille en masse spørgsmål hertil mens vi spiste en hyggelig frokost siddende på puder i en stor rundkreds. Det er klart et besøg værd hvis du ønsker at få et bedre indblik i kulturen.

11. Kite Beach

Denne strand bærer sit navn med god grund, og er det ideelle sted til at afprøve dine vandsportsfærdigheder. Men Kite Beach byder også på masser af aktiviteter på land. Nyd mad og drikke på de hyggelige caféer og restauranter, kig på cyklister og skatere der farer forbi i skateparken, eller nyd en omgang volleyball i det varme sand. Med et væld af strandaktiviteter og en betagende udsigt til Burj Al Arab i horisonten kan du nemt tilbringe en hel dag her.

12. Dubai Mall

En verdensberømt destination, hvor shopping, underholdning og afslapning forenes. Dubai Mall er placeret ved siden af den imponerende Burj Khalifa, og rummer mere end 1.200 butikker, to store stormagasiner og et væld af spisesteder. Dubai Mall strækker sig over mere end 1 million kvadratmeter – hvilket svarer til 200 fodboldbaner. Så selv en hel dag her er ikke tilstrækkelig til at udforske det hele. Udover de utallige shoppingmuligheder og de 150 spisesteder kan centret også prale af en lang række andre sjove attraktioner, der venter på at blive opdaget.

13. Dubai Opera

Operaen byder på et spændende program inden for scenekunst, med shows fra Londons West End og Manhattans Broadway. Operaens iøjnefaldende ydre er inspireret af arabisk dhau-skibes design og tilbyder udsigt til The Dubai Fountain der ligger ved siden af ​​Burj Khalifa. Husk at tjekke eventkalenderen forud.

14. Hatta

Tag på en naturskøn rejse ud til Hatta, som er et smukt naturområde beliggende 130 km sydøst Dubai. Denne bjergby har masser at byde på, uanset om du er til afslapning eller eventyr. Du kan begynde med at prøve kajaksejlads på den rolige Hatta-sø eller tage på vandreture i de stenede bjerge med specielt tilrettelagte ruter. Hatta byder nu også på Hatta Dome Park, hvor du kan opleve glamping midt i bjergenes skønhed og komme tættere på naturen. Og for dem, der elsker vandeventyr, må du ikke glemme at pakke din badedragt, da Hatta Hub også huser Asiens første vandhoppepark, Hatta Drop-In. Så uanset om du søger ro eller action, er Hatta det ideelle sted at besøge.

15. IMG Worlds of Adventure

En forlystelsespark, hvor du kan forvente ubegrænset sjov, spænding, fart og 5D-underholdning. Denne enorme forlystelsespark har samme størrelse som 28 fodboldbaner lagt sammen. Med de nyeste og mest spændende forlystelser bringer IMG Worlds of Adventure dine yndlingsfigurer til live. Giv dine små den bedste tid med forlystelser med Ben 10, Powerpuff-pigerne og LazyTown, mens de ældre børn kan dykke ned i Spider-Mans, Hulks, Iron Mans og The Avengers verden. Det er et paradis for alle aldre og enhver smag!

16. OliOli

Et interaktivt legetøjsmuseum i Al Quoz, der lader børn i alderen to til elleve år udforske, lære og have det sjovt. Museet har otte gallerier fordelt over to etager, hver med 45 hands-on udstillinger, der tilbyder en dybdegående sanseoplevelse. Børn kan designe og teste biler, raketter og meget mere, mens voksne kan deltage i fantasifulde legesessioner med deres børn. Museet har også en café, La Petite Treehouse, hvor man kan tage en pause og nyde sunde snacks. OliOli er vinder af Tripadvisors Traveller’s Choice Award og er det ideelle sted for sjov læring og familieoplevelser.

17. Dubai Desert

Tag en pause fra byens hektiske tempo og begiv jer ud på en spændende ørkeneventyr. Mindre end 20 minutters kørsel fra de travle gader i Dubai finder I den arabiske ørken. Her kan i prøve kræfter med et væld af forskellige aktiviteter såsom en ørkensafari, quad biking og sandboarding samt kulturelle aktiviteter som henna-maling og kamelridning. Sørg for at finde en tour, som i kan tage på. Disse har ofte flere skønne oplevelser samlet i én pakke.

18. Skydive Dubai

Vi har endnu kun oplevet faldskærmsudspring i Australien, men dette er klart på bucketlisten da det skulle være et af de smukkeste steder at prøve kræfter med Skydive. Så kast dig endelig ud i det hvis du blot er en smule eventyrlysten. Skydive Dubai tilbyder tandemfaldskærmsudspring under kyndig vejledning fra erfarne instruktører. Det kræver en forhåndsreservation for at sikre en plads, men det er det hele værd, når du kaster dig ud fra 13.000 fod og tager indtryk af synet af Palm Jumeirah-landemærket samt ørkendynerne.

19. Dubai Frame

Dubai Frame har siden 2018 markeret sig som en kulturel perle, der forener Dubais fortid med sin nutid, og imponerer med sin banebrydende arkitektur. Du finder Dubai Frame midt i Zabeel Park, og herfra kan du nyde en forbløffende panoramaudsigt over byen fra tårnets 150 meters højde. Det mest slående træk ved Dubai Frame er den fine glasbro, der forbinder de to parallelle, lodrette tårne. Set udefra giver dette strukturen et forbløffende udseende, der ligner en gigantisk billedramme, der omfavner byens skyline. Det er som at træde ind i et maleri og opleve Dubais transformation fra fortidens charme til nutidens pragt.

20. The Beach

Hvis du gerne vil have det sjovt med hele familien, kan du overveje at tage en tur til The Beach, der ligger overfor Jumeirah Beach Residence. Her er der masser af aktiviteter for både børn og voksne. Du kan shoppe i butikker, se en familiefilm i biografen og nyde lækker mad på forskellige restauranter. Der er også sjove vandsportsaktiviteter, som børnene vil elske at prøve.

21. Desert safari

En ørken safari giver jer mulighed for at opleve de betagende landskaber i ørkenen, prøve sandboarding og nyde en autentisk beduinsk aften med traditionel mad og underholdning.

22. Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dyk ned i en undersøisk verden i Dubai Aquarium, der er en del af Dubai Mall. Her kan I beundre et væld af marine livsformer, herunder hajer og rokker. Gå ikke glip af chancen for at udforske Underwater Zoo, hvor I kan se krokodiller, pingviner og meget mere.

23. Legoland Dubai

For familier med børn i alle aldre er Legoland Dubai et paradis af sjov og eventyr. Legoland byder på forlystelser og aktiviteter, der er baseret på de ikoniske Lego-klodser

24. Motiongate

Motiongate tager jer med på en filmisk rejse. Motiongate Dubai bringer Hollywood til live med spændende forlystelser og attraktioner baseret på ikoniske filmfranchiser som Ghostbusters, Kung Fu Panda og Shrek. Prøv vilde rutsjebaner som The Green Hornet’s High Speed Chase, og nyd de nyeste tilføjelser som verdens første John Wick-inspirerede rutsjebane. Oplev filmproduktion på en studietur og deltag i live forestillinger som Kung Fu Panda Academy. Her er underholdning og action for hele familien.

25. Museum of the Future (MOTF)

En fremtrædende attraktion i Dubai og ligger ved byens hovedvej, Sheikh Zayed Road. Grundlagt af Dubai Future Foundation og åbnet i 2022, udforsker museet samfundets potentielle udvikling ved hjælp af videnskab og teknologi. Det kaldes et ‘levende museum’ og kombinerer traditionelle udstillinger med interaktivt teater og tematiske attraktioner for at give besøgende et indblik i fremtidens uendelige muligheder. Museet er også centrum for Dubais ‘Great Arab Minds’-initiativ, der identificerer talentfulde arabere inden for nøgleområder. Museet, designet som en asymmetrisk torus i stål og glas, er blevet anerkendt for sin skønhed og inspirerende arabisk kalligrafi på facaden.

26. RollDXB

Rul til rytmerne på RollDXB – Dubais hotteste rulleskøjtebane! Tag med på en nostalgisk rejse tilbage til disco-æraen og oplev den sjove atmosfære med rulleskøjteløb. Uanset om du er en skøjte-entusiast eller nybegynder, har RollDXB noget for dig. Lær fra professionelle instruktører, deltag i spændende ugentlige begivenheder som “Ladies’ Night” eller planlæg din egen fest på stedet. Rul med vennerne og familien, eller tag dine børn med til en dag fyldt med skøjtesjov. Fra børn fra fire år og op til voksne er alle velkomne til at spinde og glide på RollDXB’s bane.

27. Museum of Illusions

Oplev magien og forundringen på Museum of Illusions i Dubai! Dette sjove og interaktive museum ved Dubai Creek er det perfekte sted for familier at udforske over 60 optiske illusioner og fordybende installationer. Både børn og voksne vil elske at teste deres sanser og udfordre deres opfattelse med fascinerende udstillinger som Dilemma-spil og den forbløffende Ames-stue. Tag sjove billeder i Vortex Tunnel, hvor gulvet synes at bevæge sig, eller forvandl dig selv i Mirror Room. Museet er også en fantastisk destination for skoleudflugter. Glem ikke at tage din telefon med for at fange de utrolige øjeblikke, og besøg gavebutikken for at tage lidt magi med hjem!

28. Madame Tussauds

Kom tæt på berømthederne i dette realistiske voksfigurmuseum på Bluewaters Dubai. Udforsk syv tematiserede rum fyldt med livagtige replikaer af internationale og regionale ikoner, herunder Balqees Fathi, Shah Rukh Khan, Cristiano Ronaldo, og mange flere. Tag en selfie med dine yndlingsstjerner, posér på den røde løber, og oplev en sjov dag med berømtheder. Efter besøget kan du nyde lækker mad på restauranter som Demon Duck og The London Project med udsigt til Ain Dubai. Madame Tussauds Dubai er det ultimative sted at leve dine stjernefantasier ud.

29. Dubai Ice Rink

En skøjtebane beliggende i Dubai Mall, der byder på en vinterlig fortryllelse midt i shoppingens travlhed. Uanset om du er alene eller med familien, kan du nyde skøjteløb på den olympiske størrelsesbane. Der tilbydes også “Learn to Skate” programmer for alle aldre. DJ’en sørger for den rette stemning med musik, mens du skøjter. Hvis du er i konkurrencehumør, kan du prøve Broomball, hvor hold spiller uden skøjter og forsøger at score mål. Dubai Ice Rink er det ideelle sted for en sjov pause eller en udfordrende sport, og du kan endda danse på isen til en natfest.

30. Air Maniax

Dette er UAE’s største indendørs oppustelige park og et af Dubais mest populære fritids- og eventyrdestinationer. Med over 2.000 kvadratmeter areal byder det på 15 indendørs aktiviteter, der fremmer sundhed og velvære som en aktiv del af hverdagen. Udfordr dine venner på Warrior Assault Interactive Obstacle Course, svæv gennem luften på Zip Zag ziplinen, eller deltag i en sjov omgang laser tag. Der er også dedikerede områder til de små. Parken bruger avanceret teknologi, herunder hi-tech armbånd, der registrerer point og deler oplevelser på sociale medier. Air Maniax er leg og sjov året rundt i Dubai’s Al Quoz-distrikt.

31. Bounce

Bounce Dubai er den ultimative indendørs trampolinpark og en af Dubais mest populære destinationer for leg og aktivitet. Her kan du udfordre dine hoppefærdigheder på hovedtrampolinerne eller arbejde på dine slamdunks ved basketballkurvene. Du kan også klatre op ad The Wall og lande i Big Bag, en enorm oppustelig pude, hvor du sikkert kan øve luftmanøvrer. Bounce huser også X-Park Ninja Warrior forhindringsbanen med 18 spændende elementer, herunder en kabelbane og en klatrevæg. Uanset din alder er der sjove muligheder for alle. Mini Bounce-programmet er perfekt for børn mellem tre og fem år, mens ældre børn og voksne kan deltage i en spændende omgang dodgeball.

32. Aventura Parks

Dette er Dubais største zipline-park og udendørs højrebsbane, beliggende i Mushrif Park i Mirdif-kvarteret. Midt i en skov af Ghaf-træer kan besøgende vælge mellem over 80 udfordrende aktiviteter tilpasset forskellige aldre og færdighedsniveauer. Parken byder på seks forskellige baner med 24 ziplines, der strækker sig fra jorden til trætoppene. Med mere end 35.000 kvadratmeter plads er der masser af eventyr for hele familien samt skræddersyede pakker til firmaer, fødselsdagsfester og sommerlejre. Eksperter instruktører og facilitatorer sørger for sikre oplevelser, herunder udfordrende elementer som den dristige 25 meter Tarzan-spring og en 160 meter lang zipline gennem parken.

33. Aquaventure Waterpark

En must-see-attraktion i Dubai for vandland-entusiaster. Det er verdens største vandland med 105 forskellige rutsjebaner og forlystelser, inklusive nogle af verdens højeste og hurtigste. Beliggende ved siden af Atlantis, The Palm, er Aquaventure blevet ikonisk i byens forlystelsesparkscene. Parken tilbyder spændende rutsjebaner som Leap of Faith, der sender dig gennem et klart rør omgivet af hajer og rokker. Der er også vandcoastere, gruppeoplevelser og sjove aktiviteter for børn i alle aldre. Aquaventure har også dyreoplevelser som svømning med hajer og delfiner. Slap af på den lange private strand, når du har brug for en pause.

34. Ski Dubai

Ski Dubai er en unik oplevelse i Dubai, hvor du kan stå på ski og lege i sneen midt i ørkenen. Beliggende i Mall of the Emirates er dette en af Mellemøstens mest spændende turistattraktioner. Du kan glide ned ad pisterne og se butikkerne og restauranterne passere forbi gennem vinduerne. Udover skiløb og snowboarding kan du møde pingvinerne, bygge en snemand, prøve bobsleden, udforske snehuler og meget mere. Dette er en unik indendørs oplevelse, der tilbyder sjov i sneen året rundt.

35. Legoland Dubai Resort

En fantastisk oplevelse for familier med børn i alderen 2-12 år. Denne spændende forlystelsespark, som ligger ved siden af Legoland Water Park i Dubai Parks and Resorts, byder på en verden af eventyr fra kl. 10-18 på hverdage og kl. 10-19 i weekenden. Her kan du nyde eventyrlige rutsjebaner, interaktiv leg og byggeoplevelser i forskellige områder. Du kan også booke en oplevelse på Legoland Hotel, der tilbyder 250 værelser til en familie på fem. Legoland Dubai Resort har noget for alle, fra at bygge biler og robotter til spændende forlystelser og sjov i Lego City.

36. KidZania

En fantasifuld legeby, hvor børn i alle aldre kan udforske voksenlivet gennem rollespil. Med over 80 forskellige aktiviteter og mere end 60 bygninger indenfor Dubai Mall, kan børn lære vigtige livsfærdigheder på en sjov og sikker måde. De starter med 50 Kidzos (Kidzania’s valuta) og kan arbejde som brandmænd, læger, politibetjente og meget mere for at tjene flere penge. Efter en travl arbejdsdag kan de bruge deres Kidzos på shopping, spa-behandlinger eller underholdning. KidZania tilbyder en unik oplevelse, hvor læring og leg går hånd i hånd.

37. Coffee Museum

Oplev kaffens historie og smag friske bryg i Dubai. Dette museum i Al Fahidi Historical Neighbourhood udforsker kaffens rødder, fra legenderne om gedehyrden Kaldi til dens rejse fra de etiopiske højlande til regionen. Museet hylder kaffekulturen globalt og de arabiske traditioner. Udstillingerne inkluderer kaffekværne brugt under Første Verdenskrig, historiske kaffedata og gamle bryggepotter. Entréen er gratis, og der er en museumsshop på stueetagen. Dyk ned i kaffens fascinerende verden og smag på friskbrygget kaffe under dit besøg.

38. Cafe Ceramique

En unik og kreativ caféoplevelse som ingen anden. Café Céramique, beliggende i Town Centre Jumeirah, kombinerer cafe, kunstnerstudio og sjov spiseoplevelse. Her kan du udfolde din indre kunstner ved at male dit eget mesterværk på keramiske genstande. Udvalget af smukke keramiske stykker, fra dyr til karakterer og husholdningspotter, gør det svært at vælge. Stedet er populært blandt børn, men alle aldre kan deltage. Unge gæster har deres eget studio med dedikeret personale, mens voksne kan udforske deres kreative side med malerkunst. Café Ceramique er en underholdende og unik oplevelse for alle.

39. Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Udforsk en verden under vandet i Dubai Mall. Det gigantiske 10 millioner liters akvarium hos Dubai Aquarium and Underwater Zoo er en af verdens største, med over 33.000 akvatiske dyr, inklusive en imponerende samling af sandtigerhajer. Akvariet, der måler 51 meter i længde, 20 meter i bredde og 11 meter i højden, tilbyder en fantastisk oplevelse for besøgende i alle aldre. Gå gennem en 48 meter lang tunnel med hajer og rokker svømmende over dig eller tag en glasbundbådtur. Du kan endda svømme med hajer ved at tage på en dykkertur med ilttank. En uforglemmelig akvatisk oplevelse venter i Dubai Mall.

40. Etihad Museum

Udforsk UAE’s moderne historie på Etihad Museum i Jumeirah, Dubai. Museet præsenterer interaktive pavilloner og udforsker UAE’s udvikling, især mellem 1968 og 1974. Opdag landets rige kulturarv og økonomiske vækst efter uafhængighed som den første føderation i den arabiske verden. Beliggende på Union House’s historiske sted, hvor forfatningen blev underskrevet i 1971, har museet en unik, bøjet hvid tagstruktur, inspireret af forfatningens form, og er udsmykket med syv søjler, der symboliserer underskrivelsespenne. Etihad Museum omfatter et bibliotek, uddannelsescenter, midlertidig udstillingssal og en restaurant og giver indblik i UAE’s moderne arv.

41. Flyv med varmluftballon

Oplev Dubai fra en ny vinkel, når du svæver 4.000 fod over de arabiske sandklitter på en varmluftballontur. Her får du en unik oplevelse, hvor du kan nyde en uforglemmelig luftrejse. Der findes flere udbydere af disse ture, og alle ture er indrettet en smule forskelligt. Her findes ture der er perfekte til romantiske øjeblikke, men bestemt også uforglemmelige familieoplevelser.

42. Sky Views Dubai

På Sky View-hotellet løftes besøgende 219,5 meter over jorden for en fortryllende udsigt over Downtown Dubais panorama. Attraktionen inkluderer Observatoriet, som tilbyder en panoramisk glaselevator og en glasbro, Glasrutsjebanen for sjov for alle aldre, og Edge Walk for modige eventyrere, hvor man vandrer på en yderside omkring skyskraberens højeste punkt. Alle oplevelser giver enestående 360-graders udsigter over ikoniske landemærker som Burj Khalifa og Sheikh Zayed Road.

43. Legoland Water Park

Legoland Water Park, beliggende i Dubai Parks and Resorts, er en vandpark fyldt med over 20 spændende rutsjebaner, forlystelser og aktiviteter. Det er en favorit for både børn og voksne. Vandparken tilbyder rutsjebaner, hvor du kan konkurrere mod andre og grupper, og der er også børnevenlige attraktioner som Duplo Splash Safari. Børnene kan endda bygge deres egne både og teste dem på en strøm i Build-A-Boat-attraktionen.

44. The Green Planet

Dubais eget tropiske regnskovsparadis med over 3.000 plantearter, dyr og fugle. Dette grønne fristed tilbyder en oplevelse for hele familien og skolegrupper. Besøgende kan nyde sjove arrangementer som picnic-brunch, svømning med piratfisk og en dag som dyrepasser. Museet har til formål at uddanne om vigtigheden af tropiske regnskove for jordens fremtid og er opdelt i fire niveauer: Canopy, Midstory, Forest Floor og Flooded Rainforest, der hver især udforsker regnskovens rolle. I 2022 lancerede de et dyreudvekslingsprogram med Dubai Safari Park for at fremme dyrevelfærd og bevarelse.

45. The Lost Chambers Aquarium

Aquarium beliggende ved Atlantis, The Palm, og byder på en fascinerende undervandsoplevelse i glastunneler, hvor besøgende kan komme ansigt til ansigt med hajer, rokker, piratfisk, hummere og små søheste. Akvariet, der vækker den tabte by Atlantis til live gennem skibsforlis og ruiner, rummer mere end 20 marine udstillinger, hvor gæster kan interagere med nogle af skabningerne og endda hjælpe med at fodre dem under vejledning af dyreksperter. Uanset om du vil se eller bogstaveligt talt blive en del af undervandsscenariet, er The Lost Chambers Aquarium en oplevelse for hele familien.

46. AYA

AYA, beliggende i WAFI City Mall, er en 40.000 kvadratmeter stor, fordybende underholdningsoplevelse som ingen anden. De billedskønne omgivelser er perfekt til Instagram-entusiaster, men det tilbyder meget mere. AYA består af 12 forskellige zoner, hver med sin unikke historie. Fra den interaktive Aurora i hjertet af oplevelsen til den rolige Drift, hvor du vil føle, at du svæver i luften, transporterer AYA dig til et livligt univers. Du bliver guidet gennem disse zoner, og hvert område reagerer på din tilstedeværelse. For en familievenlig, enestående oplevelse i Dubai er AYA et must-besøg, der tilbyder skiftende og fascinerende eventyr for alle aldre.

47. Al Salam Mosque

Beiggende i Al Barsha, bag Mall of the Emirates, finder du Al Salam Mosque, som er en perle af en moské i Dubai. Med sin imponerende rosa facade og forgyldte detaljer er den ikke til at overse. Men det er ikke bare dens ydre skønhed, der gør den speciel. Indenfor finder du en oase af ro og fromhed, hvor op til 1500 troende kan samles til bøn. Denne arkitektoniske perle er inspireret af både andalusisk og osmannisk design, og dens placering midt i byen gør den endnu mere bemærkelsesværdig. Så tag et øjeblik til at beundre denne smukke moské og opleve en vigtig del af Dubais rige kulturarv.

48. 3D World Selfie Museum

Nyd fotomorskab på 3D World Selfie Museum i Dubai. Dette store museum er fyldt med sjove optiske illusioner, der giver dig mulighed for at blive en del af kunsten og tage de perfekte selfies. De 185 håndmalede kunstværker spænder over vægge, lofter og gulve og inkluderer alt fra lyssværddueller til fotosessions med bjørne. Museet har ni temaområder, såsom illusion, egyptisk, vandverden og jungle. Personalet er altid klar til at hjælpe med posering og vinkler, så du får de bedste billeder. Sørg blot for at have din telefon klar og opladt til denne sjove oplevelse.

49. Wild Wadi Waterpark

En vandattraktion året rundt med solrige og varme forhold. Parken ligger tæt på Burj Al Arab i Jumeirah og byder på sjove vandaktiviteter for hele familien. Temaet er baseret på eventyret om Juha og tilbyder spændende rutsjebaner, pooler og afslapningsområder. Børn kan udforske Juhas Dhow og Lagoon, en stor legeplads med forskellige rutsjebaner og en gigantisk vippe-spand, der garanterer sjov og vådhed. Wild Wadi har også speed-rutsjebaner som Flood River Flyer og Jumeirah Sceirah samt en surfing-simulator. En skøn måde at nyde solen og vandet på.

50. Magic Planet

Dette er den største indendørs familieunderholdningscenter i byen og tilbyder sjov og aktiviteter for alle aldre. Beliggende i Mall of the Emirates, City Centre Deira og City Centre Mirdif, har Magic Planet et bredt udvalg af arkade- og online-spil, forlystelser, 4XD-film, poolborde, ti-pin-bowling og meget mere. Uanset om du leder efter spændende adrenalinfyldt sjov eller mere afslappende aktiviteter, har Magic Planet noget for alle. Der er endda mulighed for at tjene point, som kan indløses i en præmiebutik. Så uanset om du er på jagt efter spænding eller afslapning, vil hele familien have det sjovt i timevis hos Magic Planet.

51. XPark Jr.

En børneaktivitetspark nær Kite Beach i Umm Suqeim, en del af ‘The Journey’. Parken byder på udendørs sjov med en køkkenhave, frugthave og vandområde. Børnene kan udforske et legeskøkken, træjungler og deltage i ugentlige aktiviteter. En stor lade indeholder dyr som heste, køer, kyllinger og kaniner, som børnene kan ride, ae og fodre. Der er også mad, der dyrkes på stedet, karateklasser, kunst og kunsthåndværk samt meget mere. En perfekt dag med de små.

52. Pearl Museum

I dette perlemuseum kan du beundre tusindvis af fejlfrie perler på udstilling. Før opdagelsen af olie var perler den største eksportvare i Golfen, hvor de varmede, grunde farvande producerede nogle af verdens fineste perler. Takket være Ali Bin Abdullah Al Owais, en fremtrædende perlehandler i 1940’erne og 1950’erne, og hans søn, Sultan Al Owais, kan du se mange af disse eksklusive naturvidundere udstillet i Emirates NBD Pearl Museum.

Ud over eksempler på prægtige smykker fejrer museet også dykkernes og sømændenes liv ved at vise de instrumenter og værktøjer, de brugte til at høste og sende den dyrebare last. Bemærk, at du kun kan besøge Pearl Museum ved at arrangere det på forhånd med Emirates NBD. De foretrækker, at 8-10 personer besøger ad gangen, med en øvre grænse på cirka 20 personer i en større gruppe.

53. Dubai Museum

Dubai Museum, beliggende i Al Fahidi Fort, er den ældste eksisterende bygning i byen og giver et fascinerende indblik i Dubais historie og arv. Dette tidligere fort, der engang tjente som monarkens base, våbenarsenal og fængsel, er blevet omhyggeligt restaureret og omdannet til et museum. Udstillingerne inkluderer farverige dioramaer, historiske rekonstruktioner af arabisk arkitektur og dagligliv, samt oplysninger om perledykningens betydning i regionen. Besøgende kan udforske Dubais udvikling fra en beskeden kystby til en moderne metropol. Bemærk, at museet i øjeblikket er under renovering og lukket for offentligheden.

54. Atlantis Hotel

Et femstjernet luksusresort på Palm Island og en af Dubais mest populære destinationer. Med over 1.500 værelser, eksklusive suiter og undervandsværelser, tilbyder det en verden af underholdning, inklusive førsteklasses spisesteder og unikke akvarieoplevelser. Resortet dækker flere hektarer og byder på en fortryllende lobby med elegant indretning og akvatisk tema. Gæster kan nyde udsigten til Dubais skyline fra Palm Jumeirah.

55. Ain Dubai

in Dubai finder du verdens højeste observationshjul, som beriger Dubais skyline. Det er placeret på Bluewaters Island og rejser sig 250 meter op, hvilket gør det til verdens højeste og største i sin slags. Hjulets ben er 126 meter høje, og vægten af ​​nav og spindel svarer til fire A380-fly. Selvom Ain Dubai (der betyder Dubai Eye på arabisk) for øjeblikket er midlertidigt lukket på grund af vedligeholdelse, tilbyder det uforglemmelige sociale og festlige oplevelser og er et must-visit for alle.

56. Trampo Extreme

En top trampolinpark i Dubai, der byder på sjov for alle aldre. Den lyse og moderne legeplads i Nakheel Mall på Palm Jumeirah omfatter 1.200 kvadratmeter blødt legeland fordelt på tre niveauer. Her kan børnene hoppe, lege rollespil, glide ned ad en super rutsjebane og prøve lykken i en “Wild Wild West”-skydebane.

Der er også en særlig sektion til de mindste børn på op til to år, hvor dedikeret personale sørger for underholdning og sikkerhed. Blødt legelandet, der er det største i Dubai, er tematiseret efter verdens byer, så unge opdagelsesrejsende kan udforske kloden, lære og lege med andre i en sjov og tryg atmosfære.

57. Children’s City

Aktivitetscenter i Creek Park der kombinerer sjov og uddannelsesmæssige faciliteter for børn. Her finder du interaktive aktiviteter og praktiske udstillinger, der supplerer skoleundervisningen. Fra planetarium og naturcenter til teknologigalleri og udforskning af den menneskelige krop, er der masser at opleve. Selv de yngste børn under 6 år kan nyde alderssvarende spil og underholdning. Al-Ajyal Theater byder på sjov underholdning for både børn og voksne, og der er også praktiske workshops. Children’s City er det perfekte sted for en sjov og lærerig dag for hele familien.

58. WildFlight

Tilbyder en unik oplevelse med falke og den arabiske tradition for falkoneri. Du kan komme tæt på disse majestætiske fugle og lære om deres kulturelle betydning i regionen. WildFlight er kendt for at fremme naturlig fuglekontrol ved hjælp af autentiske falkonerimetoder og dygtige falkonere. Du kan vælge mellem forskellige pakker, herunder Sunset Falconry-display, statisk eller interaktivt Falconry Display, eller endda tage en professionel kursus på falkonerskolen. Dette er en enestående mulighed for at fordybe dig i den lokale kultur og lære om falkoneriets fascinerende verden.

59. Sandboarding i Dubai Desert

Sandboarding giver en spændende ørkenoplevelse, hvor du surfer ned ad de bløde sandklitter. Deltag i ture med licenserede eksperter fra ørkensafari-firmaer. De finder de bedste klitter, giver udstyr og instruktion. Sandboarding ligner snowboarding, men bruger specialtilpassede sandboards. Sikkerhedsudstyr inkluderer hjelm, albue- og knæpuder. Du får tips og tricks til at mestre sporten og glider hurtigt ned ad klitterne, klar til mere sjov.

60. Al Dhabi Horse Riding

Tilbyder dig en mindeværdige oplevelser for dyreelskere og ridningentusiaster. Besøg deres gård ved Al Aweer-ørkenens kant for pony- eller hesterytterlektioner på alle niveauer, samt tid med kameler, geder og får. Du kan også tage på ture i klitterne, enten til hest eller på kamel, der varer fra en til tre timer. Gør dig klar til en vild oplevelse!

61. Dubai Marina Cruise

Slap af ombord på en luksuriøs båd og se Dubai Marina’s imponerende skyline om aftenen. En marina cruise giver jer mulighed for at beundre byens lysende arkitektur og skaber uforglemmelige minder sammen.

62. Beduin-oplevelse

Træd ud af Dubais strålende lys og træd ind i en autentisk ørkenlejr på kamelryg langt inde i den beskyttede Dubai Desert Conservation Reserve. Hos Platinum Heritage skaber vi en unik oplevelse med en traditionel Beduin-lejr, hvor du og din familie kan nyde luksuriøse faciliteter og førsteklasses service. Her findes alverdens selskaber, der tilbyder forskellige pakker, herunder overnatning i ørkenen, festlige arabisk-inspirerede retter og chancen for at mestre Beduin-madlavningskunsten. Dette er en uforglemmelig oplevelse, hvor hele familien kan fordybe sig i ørkenens magi og kultur.

63. Camel farm

Dette er et hyggeligt tilflugtssted, hvor du kan trække dig tilbage for at undslippe byens stress og jag. Her kan du slappe af, nyde en velsmagende karak-te, lade os opfriske af den friske brise, klappe nogle bondegårdsdyr, ride på kamel, og iagttage stjernerne, mens en oud (traditionelt arabisk strengeinstrument) spiller i baggrunden. Det er en smuk oplevelse for voksne og en fantastisk måde at lære børnene, hvordan man elsker og tager sig af dyr. Camelfarmen er et sted, hvor vi alle kan genopdage naturen og finde indre ro.

64. Dubai Safari Park

Dubai Safari Park huser omkring 3.000 dyr fra hele verden. Åbnet i 2017 under ledelse af Hans Højhed Mohammed bin Rashid Al Maktoum, byder parken på fem hovedattraktioner, inklusive African Village, Asian Village, Arabian Desert Safari, Explorer Village og Adventure Valley. Besøgende kan udforske fritgående områder, tage på en Safari Journey og opleve Kids Farm. Efter en omfattende revitalisering i 2020 lægger parken vægt på dyrevelfærd, uddannelsesprojekter og en berigende oplevelse for alle. Dyk ned i dyrelivets vidunderlige verden i Dubai Safari Park!

65. Desert Oasis

Hvis du elsker dyr og ønsker en fantastisk tid med dem, er Desert Oasis dit ideelle rejsemål. Beliggende i Khawaneej, Dubai, tilbyder gården en sjov get-away for både forældre og børn i alle aldre. Med et udvalg af dyr at klappe og nusse, er vores mål at skabe et ideelt miljø for interaktion med vores lodne og pelsede venner og tage en mindeværdig oplevelse med hjem.

66. Dubai Garden Glow

En af de største parker med lys i mørket og består af fem forskellige sektioner med over 500 naturinspirerede installationer, visuel kunst og sæsonbetonede attraktioner. Parken, der bærer mottoet “What a Wonderful World,” tilbyder besøgende i alle aldre en oplysende oplevelse. Hovedformålet er ikke kun at underholde, men også at uddanne omkring emner som global opvarmning og CO2-udledning. Det, der gør denne skinnende have endnu mere imponerende, er, at den bruger energibesparende pærer og genbrugsmaterialer overalt. En strålende måde at nyde kunst og samtidig tænke på miljøet.

67. Safa Park

En frodig oase midt i Dubai, er et ideelt sted for en afslappende dag, især i weekenden. Parken, der blev grundlagt i 1975 som Dubais første offentlige park, byder på smukke udsigter til Burj Khalifa og Downtown Dubai. Besøgende kan nyde alt fra læsning i hemmelige haver og jogging på stier til sportsfaciliteter som tennis og basketball. Parken er børnevenlig, og mange familier holder picnic ved de permanente grillpladser. På trods af sin beliggenhed ved den travle Sheikh Zayed Road, er Safa Park et fredfyldt tilflugtssted midt i byen.

68. Dubai Crocodile Park

Opdag den fascinerende verden af krokodiller i Dubai Crocodile Park, hvor 250 Nilkrokodiller venter på besøgende i alle aldre. Denne familievenlige park byder på et Naturhistorisk Museum, et akvarium med temaet afrikansk sø, et landskabsområde inspireret af savannen, en souvenirbutik og forskellige spisesteder. Udforsk en omfattende udstilling, der afspejler krokodillernes naturlige levested, komplet med søer, vandfald, øer og sandbanker. Betragt imponerende Nilkrokodiller, hvor nogle måler op til 5 meter i længden, fra forskellige synsvinkler. Det er en spændende oplevelse for alle aldre.

69. Infinity Bridge

En stålbro med 42 meter høje buer, forbinder Deira og Bur Dubai og tilbyder spektakulære udsigter over Dubai Creek. Den unikke design, inspireret af matematiske uendelighedssymboler, omfatter også en dedikeret tre meter bred bane til gående og cyklister. Broen er en væsentlig del af Al Shindagha Corridor Project, som omfatter udviklingen af et 13 km langt vejnetværk langs Sheikh Rashid, Al Mina, Al Khaleej og Cairo gader i Dubai. Den er ikke kun et praktisk transportmiddel, men også et imponerende arkitektonisk værk med betagende udsigter.

70. The Opus

Et mesterværk designet af Zaha Hadid, kendt for hendes innovative tilgang til arkitektur, er en bemærkelsesværdig bygning i Downtown’s Business Bay-distrikt. Det huser det første ME by Melia designhotel i regionen og er udformet i form af en kube med to separate tårne, der smelter sammen – fra bunden ved atriumniveau og fra en bro 71 meter over jorden. Midten skaber illusionen af at være ‘udskåret’ og skaber ikoniske kurver. Med åbningen af ME by Melia-hotellet har The Opus 12 restauranter og en tagterrasse lounge samt en række luksusboliger.

71. Mosque of Light

Moskeen er beliggende i Al Quoz er designet af arkitekt Sumaya Dabbagh og har elegante mønstre af trekantede åbninger overalt. Inspireret af den traditionelle islamiske mashrabiya tillader de miniaturevinduer solstråler at strømme ind og skabe en dramatisk effekt. Selvom den moderne moské kun er åben for tilbedere, kan besøgende altid beundre dens perlehvide eksteriør, mens de er i nabolaget. Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om islamisk tradition, kan du booke en guidet tur med Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding.

72. Jais Sledder

Jais Sledder tilbyder en spændende oplevelse, hvor du sidder tæt på jorden og når hastigheder op til 40 km/t, mens du suser ned ad Hajar-bjergene og nyder fantastiske udsigter. Turen varer omkring otte minutter og dækker 1.840 meter med skarpe sving og bølgende terræn. Sikkerheden er i top, og hver sledder er designet til to personer og har adgang til en bremseanordning for ekstra kontrol. Bemærk at denne aktivitet ligger ca 30 min uden for byen.

73. Rid på en Kamel

Nyd en uforglemmelig oplevelse med en kamelridetur i Dubai-ørkenen. Tag på en spændende rejse gennem de imponerende sandklitter og oplev ørkenens skønhed på første hånd. På din kamel vil du føle dig som en ægte Bedouin, mens du udforsker det spektakulære landskab og lærer om ørkenens fascinerende dyreliv og kultur. Det er en perfekt måde at fordybe dig i den arabiske ørken og skabe minder for livet. Så hop op på kamelen og begiv dig ud på dette eventyr, der giver dig et enestående indblik i Dubais naturlige skatte.


Dubai er meget mere end blot en destination; det er en verden af eventyr, fascination og oplevelser for hele familien. Uanset om I drømmer om at udforske ørkenen, opleve magiske forlystelsesparker eller nyde en betagende udsigt fra himlen, har Dubai noget for enhver smag. Så tag jeres næste eventyr til det næste niveau og lad Dubai overraske jer med dets skønhed, kultur og eventyrlige ånd.

Leave a Comment