17 must see seværdigheder i Salerno og omegn

by Rebecca Line

Salerno, en skjult perle i Syditalien, byder på en rig historie, smuk arkitektur og betagende naturskønhed. Hvis du planlægger en tur til denne charmerende by, er her nogle af de must-see seværdigheder, du ikke må gå glip af. Og vi bør om nogen kunne give dig de bedste insidertips til denne skønne by, idet vores lille familie har boet et helt år her i byen, da børnene var små. Læs vores bedste anbefalinger her.

1. Salerno Katedral

Også kaldt – Cathedral of Santa Maria degli Angeli, San Matteo and San Gregorio VII. Denne imponerende katedral er et symbol på Salernos rige religiøse historie. Bygget i det 11. århundrede, er katedralen kendt for sin storslåede arkitektur, herunder dens smukke mosaikker og kunstfærdige indretning. Besøgende kan beundre de detaljerede fresker og det imponerende klokketårn, som tilbyder en fantastisk udsigt over byen. Du kan fint gå ind i den lille gård som omkranses af kirkebygningen. En klar anbefaling er også at besøge katedralen ved juletid, da kirken plejer at blive lyst op i forbindelse med “Luci d’Artista”

2. Giardino della Minerva

Tag en afslappende gåtur i denne botaniske have, som er en af de ældste i Europa. Grundlagt i middelalderen, er haven kendt for sin samling af medicinske planter, som blev brugt af den berømte medicinske skole i Salerno. Haven tilbyder også en fantastisk udsigt over byen og havet, hvilket gør det til et perfekt sted for en rolig eftermiddag. Bemærk at det ikke er verdens største have, men det er hyggeligt, og udsigten er god.

3. Arechi Castle

Arechi Castle, som troner over byen, tilbyder en fantastisk udsigt over Salerno og det omkringliggende hav. Slottet, som stammer fra det 8. århundrede, er et vidnesbyrd om byens strategiske betydning gennem historien. Besøgende kan udforske de gamle mure, tårne og det lille museum, som huser en samling af middelalderlige artefakter. Besøg særligt slottet for at nyde den fantastiske udsigt ud over byen.

4. Tag en tur til stranden

Salerno byder på mange skønne strande, både inden for og uden for byens centrum. Hvis du ønsker at tage en hurtig dukkert tæt på dit hotel, er Santa Teresa-stranden et oplagt valg. Den ligger kun fem minutters gang fra de fleste hoteller i centrum, og selvom den måske ikke er den mest imponerende strand i området, er den gratis og meget bekvem.

For en mere eksklusiv strandoplevelse kan du tage en dejlig gåtur langs lungomare (strandpromenaden) til Mercatello-stranden. Her skal du betale et gebyr på 10-15 euro for at leje en strandstol, men til gengæld får du en ren og velholdt strand med klart vand.

5. Lungomare di Salerno

Denne smukke promenade langs kysten er perfekt til en afslappende spadseretur. Og jeg har ikke tal på hvor mange gange vi har spadseret ned ad denne skønne promonade. Lungomare di Salerno strækker sig over flere kilometer og byder på en række caféer, restauranter, butikker og en isbutik, som vi besøgte en del. Nyd den friske havluft, det klare blå vand og de maleriske omgivelser, mens du går langs promenaden og kan kigge på havet, palmerne og bjergene.

6. Villa Comunale di Salerno

En dejlig offentlig have, hvor du kan slappe af og nyde naturen. Villa Comunale er kendt for sine velplejede græsplæner, farverige blomsterbede og skyggefulde træer. Det er et ideelt sted for en picnic eller en rolig eftermiddag med en god bog. Vi var her et par gange med børnene – til en picnic om sommeren, samt til et oplyst lyshav under Luci d’Artista i december måned.

7. Vecchi Libri Libreria Antiquaria Mercatino dell’Usato

Denne antikvariske boghandel er en skattekiste for bogelskere. Her kan du finde sjældne bøger, gamle manuskripter og unikke samleobjekter. Den hyggelige atmosfære og venlige personale gør det til et dejligt sted at tilbringe en eftermiddag med at bladre gennem historiske værker.

8. I Due Fratelli

I Due Fratelli, eller “De To Brødre”, er to ikoniske stenformationer beliggende ved Vietri sul Mare, lige uden for Salerno. Disse imponerende klippeformationer stiger majestætisk op fra havet og er et populært fotomotiv for både turister og lokale. Legenden siger, at de to klipper repræsenterer to brødre, der blev forstenet af guderne som straf for deres rivalisering. Et besøg til Vietri sul Mare for at se disse naturlige vidundere er et must for enhver, der besøger området.

9. Vietri sul Mare

En kort togtur fra Salerno ligger den charmerende by Vietri sul Mare, kendt som porten til Amalfi-kysten. Vietri sul Mare er berømt for sin smukke keramik og maleriske landskab. Togrejsen tager kun omkring 10 minutter, og togene kører regelmæssigt hele dagen. Når du ankommer, kan du besøge de lokale keramikbutikker, nyde de smukke strande og beundre de ikoniske stenformationer, I Due Fratelli. Byen byder også på lækre lokale retter og en hyggelig atmosfære, der gør det til et perfekt udflugtsmål. Personligt har vores lille familie et stærkt bånd til denne lille by, da vi det var her vi tilbragte den første måned, da vi i sin tid flyttede til Italien.

10. Amalfi Coast

En kort køretur fra Salerno finder du den betagende Amalfi-kyst. Med sine maleriske landsbyer, dramatiske kystlinje og krystalklare vand, er Amalfi-kysten et must-see for enhver besøgende. Tag en dagstur og udforsk de charmerende byer Amalfi, Positano og Ravello, som hver især byder på unikke oplevelser og betagende udsigter. Jeg har uddybet mere om oplevelserne ved Amalfikysten i et andet indlæg.

11. Stazione Marittima di Salerno

Denne moderne krydstogtterminal er kendt for sin flotte arkitektur og er et vigtigt knudepunkt for rejsende. Designet af den berømte arkitekt Zaha Hadid, er terminalen et arkitektonisk mesterværk, som kombinerer funktionalitet med æstetisk skønhed. Bygningen, der blev indviet i 2016, er formet som en blødt kurvet skal, der smukt integrerer sig med det omkringliggende havnemiljø. Fra terminalens øverste niveau har besøgende en fantastisk udsigt over Salernos havn og det omkringliggende Middelhav. Stazione Marittima di Salerno fungerer som et centralt knudepunkt for krydstogtskibe langs Amalfi-kysten og er et travlt og livligt sted. Udover at betjene krydstogtpassagerer, huser terminalen også caféer, butikker og informationscentre, hvilket gør det til et kulturelt samlingspunkt i byen.

12. Medieval Aqueduct

Denne imponerende middelalderlige akvædukt er en vigtig del af Salernos historie. Bygget i det 9. århundrede, var akvædukten en afgørende vandforsyning for byen. I dag står den som et fascinerende monument over middelalderlig ingeniørkunst og byens historiske udvikling.

13. Provincial Archaeological Museum of Salerno

Museet tilbyder spændende udstillinger, der giver et indblik i regionens arkæologiske historie. Med en samling, der spænder fra forhistoriske artefakter til romerske skulpturer, er museet et must-see for historieentusiaster. Udstillingerne er velorganiserede og ledsaget af informative beskrivelser, som gør besøget både lærerigt og underholdende.

13. Salerno War Cemetery

Denne krigskirkegård er dedikeret til de faldne soldater og er et sted for refleksion og respekt. Beliggende i en fredelig del af byen, tilbyder kirkegården en stille og ærbødig atmosfære. Det er et vigtigt mindesmærke, som minder os om de ofre, der blev bragt under anden verdenskrig.

14. Paestum

En kort køretur syd for Salerno finder du det arkæologiske område Paestum. Her kan du opleve imponerende græske templer, som giver dig en følelse af at være i det antikke Athen. For flere tusinde år siden var Syditalien en del af Magna Grecia (Storgrækenland), og Paestum er en af de bedst bevarede ruiner fra denne æra. Det arkæologiske område er hovedattraktionen, men glem ikke at besøge det tilhørende museum, som også byder på spændende udstillinger. Entrébilletter koster omkring 15 euro per person. Det regionale tog fra Salerno stopper lige ved indgangen til det arkæologiske område, hvilket gør det nemt at komme dertil.

15. Udforsk den gamle bydel

Den gamle bydel i Salerno er et must-see med sine smalle, snoede gader og charmerende historiske bygninger. Tag en afslappet gåtur gennem de brostensbelagte gader, og besøg små lokale butikker, hyggelige caféer og restauranter. Særligt om aftenen kommer området til live med livlige piazzaer, hvor både lokale og turister samles for at nyde god mad og drikke.

16. Pompeji

Kun en times togtur fra Salerno ligger den verdensberømte arkæologiske udgravning Pompeji. Byen blev begravet under aske efter Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. og er utroligt velbevaret. Udforsk gamle gader, huse, templer og amfiteatre, og få et unikt indblik i livet i en romersk by. Højdepunkter inkluderer Forum og Villa dei Misteri. Entrébilletter koster omkring 16 euro per person, og toget stopper ved Pompeji Scavi station, lige ved indgangen til udgravningerne.

17. Tag en tur til Capri

En dagstur til Capri er en fantastisk oplevelse, når du besøger Salerno. Øen, der ligger i Napoli-bugten, er kendt for sine betagende landskaber, luksuriøse butikker og charmerende gader. Du kan tage en færge fra Salerno til Capri, og turen tager cirka 1,5 time. Når du ankommer, kan du udforske de smukke haver i Augustus, besøge den berømte Blå Grotte, eller tage en svævebane op til Monte Solaro for en fantastisk udsigt over øen og havet. Capri byder også på skønne strande og hyggelige caféer, hvor du kan nyde en afslappende dag. Glem ikke at besøge den charmerende by Anacapri, som ligger lidt højere oppe på øen og byder på en mere autentisk oplevelse.

____________

Salerno er en by fyldt med historie, kultur og skønhed, og der er utallige oplevelser at nyde for både store og små. Fra de imponerende historiske seværdigheder og smukke strande til de charmerende gader i den gamle bydel og de nærliggende perler som Vietri sul Mare og Pompeji, er der noget for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter afslapning, eventyr eller kulturelle oplevelser, vil Salerno ikke skuffe. Vi håber, at denne guide har givet dig inspiration til din næste rejse og hjulpet dig med at opdage nogle af de mange skatte, som denne fantastiske region har at byde på.

Leave a Comment