46 tips til at flyve med en baby

by Rebecca Line
baby-flyrejse-fly

At tage på rejse med børn kan virke som en udfordring, især når det kommer til at flyve. Men med den rette forberedelse og en dosis tålmodighed kan det faktisk blive en glat og mindeværdig oplevelse for hele familien. Uanset om du er en førstegangsrejsende eller en erfaren jetsetter med børn, har vi samlet de bedste 46 tips til at gøre din flyvning med børn så problemfri som muligt. Lad os dykke ned i disse tips, der vil hjælpe dig med at navigere gennem lufthavne og flyvninger med et smil på læben og glæde i hjertet.

 1. Planlæg i god tid: Start med at booke din flyvning og indkvartering tidligt for at sikre dig de bedste muligheder og priser. At være tidligt ude giver dig også mulighed for at vælge flyvningstider, der passer bedst til dit barns rutine og døgnrytme, hvilket kan mindske risikoen for humørsvingninger under rejsen.
 2. Book direkte flyvninger: Reducer antallet af forbindelser og minimer stress ved at vælge direkte flyvninger, når det er muligt. Lange ventetider mellem flyvninger kan øge træthed og frustration både for dig og dit barn, hvilket kan resultere i en mindre behagelig oplevelse.
 3. Vælg passende flyvetidspunkter: Når du booker din flyvning, er det vigtigt at tænke på dit barns døgnrytme. Overvej at undgå sent om aftenen eller midt om natten, da disse tidspunkter kan forstyrre barnets søvn- og vågenhedsrutine og gøre det svært at holde humøret højt under rejsen.
 4. Overvej om din baby skal sidde på dit skød vs. sædekøb: Beslut om du vil købe et sæde til din baby eller have dem på skødet baseret på faktorer som flyvetid, pris og din babys alder, størrelse og mobilitet. At have et sæde til din baby kan give mere komfort og sikkerhed, især på længere flyvninger. Personligt har vi fløjet utallige gange med en baby på skødet – fra den første flyvetur da vores datter var 4 måneder gammel og helt frem til at hun blev 2 år. Og personligt har vi haft fin succes med at rejse med en baby på skødet i begge tilfælde.
 5. Lav en pakkeliste: Tænk over de ting, du bruger til at passe din baby derhjemme, og beslutte, hvilke der er absolut nødvendige at have med på rejsen. En grundig pakkeliste sikrer, at du ikke glemmer noget vigtigt og hjælper dig med at pakke effektivt. Overvej at inkludere bleer, vådservietter, skiftetøj, babymad, flasker og legetøj.
 6. Udfyld et nødoplysningsskema: Inkluder barnets helbredsoplysninger, kontaktinformationer til sundhedsudbydere og en liste over allergier eller medicin. Hav det med dig, så du hurtigt kan finde oplysningerne i en nødsituation. Det kan også være en god idé at have kontaktoplysninger til pårørende og forsikringsoplysninger ved hånden.
 7. Undersøg bagageregler: Før du pakker, er det vigtigt at tjekke både lufthavnens og flyselskabets regler for bagage, herunder håndbagage og indskrevet bagage. Dette hjælper dig med at undgå uventede gebyrer og besvær ved sikkerhedskontrollen.
 8. Kontakt flyselskabet direkte: Det anbefales at kontakte flyselskabets kundeservice for at bekræfte deres politikker og processer for at flyve med en baby, da disse kan variere. Nogle flyselskaber kræver forudgående reservationer for babyer der skal sidde på skødet, mens andre tillader det uden ekstra omkostninger.
 9. Billetkøb: Nogle flyselskaber kræver, at du ringer til kundeservice for at tilføje din baby som en skøde-baby eller booke et sæde til en rejsende under 2 år. Sørg for at få bekræftet din babys billet og eventuelle nødvendige dokumenter.
 10. Pak let og smart: Når du pakker til rejsen, er det en god idé kun at medbringe nødvendige genstande og overveje muligheden for at leje babyudstyr på destinationen. Overfyldt bagage kan gøre det besværligt at manøvrere gennem lufthavnen og øge stressniveauet.
 11. Forbered en taske til flyveturen: Opret en velforsynet rejsetaske med alle nødvendige fornødenheder, herunder snacks, underholdning, bleer, vådservietter og ekstra tøj til både dig og dit barn. En veldesignet taske gør det nemmere at få adgang til vigtige genstande under rejsen og skaber en følelse af organisering.
 12. Medbring masser af bleer: Pak nok bleer til at dække hele rejsen og nogle ekstra i tilfælde af forsinkelser. Husk også at medbringe bleposer til opbevaring af beskidte bleer og vådservietter til hurtig rengøring.
 13. Husk skiftetøj: Pak mindst et ekstra sæt tøj til dig selv og flere sæt til din baby i din håndbagage. Du ved aldrig, hvornår en ble kan lække, eller der kan ske et uheld, så det er godt at være forberedt. Vælg tøj, der er let at tage af og på, og som er behageligt for både dig og din baby.
 14. Sørg for, at barnets vaccinationer er opdaterede: Tjek med din børnelæge før afrejse for at sikre, at dit barn er beskyttet mod sygdomme, de kan støde på under rejsen. Det er også en god idé at have en kopi af vaccinationsjournalen med dig.
 15. Vælg den rette klapvogn: En letvægtsklapvogn er bedst til flyrejser, da den er nem at bære og opbevare. Vælg en model, der er kompakt nok til at passe i flyets overliggende rum, hvis muligt. Hvis ikke, kan du gate-checke klapvognen og få den tilbage ved flyets dør ved ankomst. Personligt anvendte vi klapvognen fra GP Pocket, som har en ultra lille fold, og dermed kan medbringes i flyet. Denne har reddet os på mange flyrejser da børnene var helt små. Dog er det ikke den optimale rejse-klapvogn på selve rejsen.
 16. Invester i en god pusletaske: Vælg en med nok lommer til at holde dig organiseret, men ikke så mange, at du ikke kan finde noget. Sørg for, at du har alt, hvad du behøver af mad, bleer og skiftetøj. En pusletaske med isolerede lommer til flasker og let tilgængelige rum kan være meget praktisk.
 17. Overvej en bæresele: Bæreseler er gode til at bære mindre babyer og holde hænderne fri, mens du navigerer i lufthavnen eller andre travle steder. En bæresele kan også være nyttig under flyvningen, hvis din baby har brug for at blive trøstet eller falde i søvn.
 18. Bagagekvoter: Mange flyselskaber tillader gratis indtjekning af autostol og klapvogn, selvom du tager din baby med til at skulle sidde på dit skød. Dette kan dog variere for discount- og internationale flyselskaber. Sørg for at tjekke bagagepolitikken på forhånd for at undgå uventede gebyrer.
 19. Forudbestilling: Det er en god idé at tjekke ind på forhånd og drage fordel af familieboarding for at gøre boardingprocessen mindre stressende. Familieboarding giver dig tid til at finde din plads og få styr på dine ting, før de andre passagerer går ombord.
 20. Sædevalg: Overvej at vælge sæder bagerst i flyet for at være mindre forstyrrende og tættere på toiletterne. Vælg vinduessædet for privatliv, hvis du ammer, eller gangpladser for nem adgang, hvis dit barn er rastløst. Hvis det er muligt, kan du også spørge om en bassinetsæde til længere flyvninger. Dog er det min oplevelse at der er bedst plads til børnebassinet på flyets forreste sæde.
 21. Flyvetid: Tag hensyn til din babys søvnplan og planlæg flyvetiden omkring den for at undgå at skulle gå gennem sikkerhedskontrollen under deres lur eller sengetid. Flyvninger om natten kan være en fordel, da din baby måske sover det meste af tiden.
 22. Frequent Flyer Number: Opret et frequent flyer-nummer for din baby, hvis du køber en billet til dem, så de kan begynde at optjene point. Nogle flyselskaber tilbyder familieprogrammer, hvor point kan overføres mellem familiemedlemmer.
 23. Hvad man skal gøre med klapvogne og autostole: Overvej forskellige muligheder som gate-check, indtjekning ved bagagecheck eller at tage dem med ombord, afhængigt af hvad der er mest praktisk. En letvægtsklapvogn og en autostol, der er nem at installere, kan gøre rejsen lettere.
 24. Ankom i god tid: Planlæg at ankomme til lufthavnen tidligt for at undgå stress og have tid til uforudsete situationer, såsom lange køer ved sikkerhedskontrollen eller forsinkelser i bagageafhentningen. En tidlig ankomst giver dig også mulighed for at tage en rolig start på rejsen og skabe en positiv atmosfære for dit barn.
 25. Brug online check-in: Spar tid ved at tjekke ind online og udskrive boardingkort inden ankomst til lufthavnen. Dette minimerer den tid, du skal bruge ved check-in-skranken, og giver dig mere tid til at fokusere på dit barn og dets behov.
 26. Pak babymad: Medbring nok babymad til hele rejsen, og husk på begrænsningen med de 100 ml – dog har vi af og til oplevet at sikkerhedspersonalet har været utroligt large med reglerne når man rejser med en baby. Det er bedst at medbringe mere mad, end du tror, du får brug for, i tilfælde af forsinkelser. Pak også snacks som frugt, kiks og yoghurt, der er nemme at spise under flyvningen.
 27. Medbring ammeudstyr: Hvis du ammer, pak alt nødvendigt udstyr i din håndbagage, såsom ammeindlæg og amme-bh’er. Hvis du pumper, skal du huske at medbringe alle dele af pumpen og eventuelle adaptere, hvis du rejser internationalt. En ammeponcho eller et ammetæppe kan give ekstra privatliv under amning.
 28. Forbered en flaske: Hvis ikke du ammer, bør du klargøre nogle flasker hjemmefra til at tage med. Tjek flyselskabets politikker for at medbringe formel ombord og vær forberedt på, at sikkerhedspersonalet måske vil teste formelen. Medbring også ekstra flasker og en flaskevarmer, hvis det er nødvendigt.
 29. Glem ikke tilbehør til spisning: Medbring hagesmække, baby-skeer og gafler. Disse ting gør det lettere at fodre din baby, uanset hvor du er.
 30. Forbered dig på ørepine: Giv din baby en flaske, sut eller sippy cup under start og landing for at lindre trykket i ørerne. Dette kan hjælpe med at reducere ubehag og gråd. At amme eller give flaske under disse tidspunkter kan også hjælpe. Ved ældre babyer kan rosiner eller en slikkepind være en god lindring ved take-off og landing.
 31. Juster søvnplanen: Hvis du krydser tidszoner, kan du prøve at justere din babys søvnplan i dagene op til afgang. Dette kan hjælpe med at reducere jetlag og gøre overgangen lettere. Sørg for, at din baby får nok hvile før og under rejsen.
 32. Medbring et tæppe: Et tæppe kan bruges til at give din baby et sted at ligge eller lege på og kan også bruges som et ekstra lag på kolde fly. Et tæppe kan også give komfort og tryghed for din baby.
 33. Pak underholdning: Medbring nogle af din babys yndlingslegetøj og nogle nye overraskelser. Dette kan hjælpe med at holde din baby underholdt og glad under rejsen. Legetøj som bideringe, rangler og små bøger kan være gode valg. Sørg helst for, at det er legetøj der ikke larmer, så i ikke skal forstyrre hele flyet.
 34. Ikke alt på én gang: Sørg for ikke at tage alt underholdning og snacks frem på én gang. Tingene kan hurtigt miste nyhedsværdi, så sørg for at tage én ting op ad tasken ad gangen, og udskift løbende som interessen falmer.
 35. Accepter hjælp: Vær ikke bange for at acceptere hjælp fra flypersonalet eller andre passagerer. Mange vil gerne hjælpe, især hvis de ser, at du rejser alene med en baby.
 36. Tag fordel af pre-boarding: Udnyt muligheden for at gå om bord før andre passagerer under prioritetsboarding. Dette giver dig tid til at slå dig til rette, organisere dine ejendele og gøre dit barn klar til rejsen, uden at skulle skynde dig eller føle dig presset.
 37. Sæt realistiske forventninger: Når du planlægger rejsen, er det vigtigt at sætte realistiske forventninger til, hvordan dit barn kan reagere på flyvningen. Husk, at børn kan blive rastløse eller utilpasse i en ny og ukendt situation som flyvning. Vær forberedt på at håndtere disse reaktioner med tålmodighed og forståelse. Vær fleksibel og tag det som en oplevelse.
 38. Hold barnet hydreret: Sørg for, at dit barn drikker tilstrækkeligt med væske under flyvningen for at forhindre dehydrering. Lav et lager af drikkevarer, der passer til dit barns smag, og tilbyd dem regelmæssigt for at opretholde hydreringsniveauerne.
 39. Undgå sygdom: For at reducere risikoen for at blive syg under rejsen, er det en god idé at medbringe håndsprit og rengøre overflader, som dit barn kan komme i kontakt med, såsom armlæn, bælter og bakker. Dette hjælper med at minimere spredningen af bakterier og vira.
 40. Hold dit barn komfortabelt klædt: Når du vælger tøj til din rejse, er det en god idé at klæde dit barn i løst og behageligt tøj, der passer til den forventede temperatur ombord på flyet. Behageligt tøj gør det lettere for dit barn at slappe af og bevæge sig frit.
 41. Sæt dig på række med plads: Ved valg af siddepladser kan det være en fordel at vælge en række med ekstra plads eller ved midtergangen. Dette giver dig og dit barn mere plads til at strække benene, hvile og bevæge jer uden at skulle forstyrre andre passagerer.
 42. Vær forberedt på sikkerhedskontrol: Når du rejser med børn, er det vigtigt at have alle nødvendige dokumenter, medicin og babyartikler inden for rækkevidde. Forvent ekstra tid ved sikkerhedskontrollen, da du muligvis skal gennemgå yderligere inspektion og screening.
 43. Bevar roen: Under hele rejsen er det afgørende at bevare roen og forblive tålmodig. Husk, at flyvningen kun er en kort fase af din rejse, og at eventuelle udfordringer vil passere. Ved at bevare et positivt sind vil du skabe en behagelig atmosfære for både dig selv og dit barn og skabe minder for livet.
 44. Pak en rygsæk til hvert barn: Fyld rygsækken med snacks, legetøj og drikkekopper. Dette gør det lettere at holde deres ting organiseret og giver dem en følelse af ansvar.
 45. Bleskift og toiletbesøg før boarding: Skift bleen og lad børnene bruge toilettet lige før boarding for at minimere behovet for bleskift og toiletbesøg under flyvningen.
 46. Lad børnene få deres energi ud før flyvningen: Ankom til gaten i god tid, så børnene kan løbe rundt og få deres energi ud inden de skal sidde stille under flyvningen.

At flyve med børn kan være en fantastisk mulighed for at skabe uforglemmelige minder sammen som familie. Med disse 46 tips i baglommen er du godt rustet til at tackle enhver udfordring, der måtte opstå, og nyde rejsen til fulde. Så pak dine tasker, tag dit barn i hånden, og vær klar til at udforske verden på vingerne med et smil på læben. Bon voyage!

You may also like

Leave a Comment