Oplev Bari: Porten til Syditalien

Bari er hovedstaden i Apulien-regionen i Syditalien, er en by fyldt med historie, kultur og autentisk italiensk charme. Beliggende ved Adriaterhavets kyst, er Bari en vigtig havneby og et knudepunkt for handel og turisme. Byen er kendt for sine smukke kirker, maleriske gamle bydel og lækre mad. Uanset om du er en historieentusiast, en madelsker eller en eventyrlysten rejsende, har Bari noget at tilbyde. Fra de historiske monumenter til de livlige markeder, vil Bari fortrylle dig med sin unikke atmosfære og mangfoldighed.

Byens historie

Bari har en rig og varieret historie, der strækker sig over 2.000 år tilbage. Byen blev grundlagt af peucetierne og blev senere en vigtig græsk og romersk by. I middelalderen blomstrede Bari som et handelscentrum og blev et vigtigt knudepunkt for korsfarere på vej til Det Hellige Land. Byen blev også kendt for sin rolle i den byzantinske og normanniske periode. I dag er Bari en livlig by, der kombinerer sin rige historie med en moderne livsstil.

Must see seværdigheder i Bari

Basilica di San Nicola
En imponerende basilika dedikeret til Sankt Nikolaus, der huser hans relikvier. Kirken er et vigtigt pilgrimssted og et mesterværk af romansk arkitektur. Besøg den smukke krypt og de detaljerede mosaikker. Basilica di San Nicola er også kendt for sin årlige fest, Festa di San Nicola, der tiltrækker pilgrimme fra hele verden.

Castello Svevo
Et middelalderslot bygget af Frederik II. Slottet har en fascinerende historie og tilbyder en fantastisk udsigt over byen og havet. Udforsk de mange rum og udstillinger, der fortæller om slottets historie. Castello Svevo er også vært for midlertidige kunstudstillinger og kulturelle begivenheder.

Bari Vecchia
Den gamle bydel, kendt for sine smalle gader, historiske bygninger og livlige atmosfære. Udforsk de charmerende gader, besøg de lokale butikker og nyd en kop kaffe på en af de mange caféer. Bari Vecchia er hjertet af byen og fuld af autentisk italiensk charme. Besøg også de mange kirker og små kapeller, der er spredt rundt omkring i den gamle bydel.

Cattedrale di San Sabino
En smuk katedral fra det 12. århundrede, kendt for sin imponerende facade og detaljerede indretning. Katedralen er et vigtigt religiøst og historisk sted i Bari og rummer mange kunstværker. Besøg også krypten, hvor du kan se rester af tidligere strukturer og arkæologiske fund.

Lungomare Nazario Sauro
En smuk promenade langs kysten, hvor du kan nyde en afslappende spadseretur og betagende udsigter over Adriaterhavet. Promenaden er et populært sted for både lokale og turister og er perfekt til en aftentur. Langs promenaden finder du også mange caféer og restauranter, hvor du kan nyde en drink eller et måltid med havudsigt.

Teatro Petruzzelli
Et af Italiens største og mest berømte operahuse. Teatro Petruzzelli er kendt for sin storslåede arkitektur og fantastiske forestillinger. Tag en rundvisning for at lære om teatrets historie og beundre dets smukke interiør. Teatret tilbyder også et varieret program af operaer, balletter og koncerter.

Pinacoteca Metropolitana di Bari
Et kunstmuseum med en imponerende samling af malerier og skulpturer fra middelalderen til det 19. århundrede. Museet er beliggende i det historiske Palazzo della Provincia og rummer værker af berømte kunstnere som Giovanni Bellini og Tintoretto. Udforsk de forskellige gallerier og nyd de mange kunstværker, der spænder over flere århundreder.

Piazza del Ferrarese
En livlig plads i hjertet af Bari, omgivet af caféer, restauranter og butikker. Pladsen er et populært mødested for både lokale og turister og er ofte vært for kulturelle begivenheder og markeder. Tag en pause på en af de mange udendørs caféer og nyd atmosfæren og udsigten over pladsen.

Mercato di Santa Scolastica
Et livligt marked, hvor du kan finde friske råvarer, lokale specialiteter og håndværk. Markedet er et fantastisk sted at opleve den lokale kultur og smage på apuliske delikatesser som orecchiette og focaccia barese. Gå en tur gennem de travle boder og lad dig forføre af de mange dufte og smagsoplevelser.

Spiaggia Pane e Pomodoro
En populær sandstrand beliggende tæt på byens centrum. Stranden er et perfekt sted at slappe af og nyde solen og havet. Der er også faciliteter som brusere, omklædningsrum og caféer. Stranden er et populært sted for både lokale og turister og er ideel til en dag med afslapning og sjov.

Chiesa di San Marco dei Veneziani
En smuk kirke i Bari Vecchia, kendt for sin enkle, men elegante arkitektur. Kirken blev bygget af venetianske købmænd i det 11. århundrede og er et eksempel på byzantinsk-romansk stil. Besøg kirken for at beundre dens smukke indretning og lære om dens historie.

Museo Archeologico di Santa Scolastica
Et arkæologisk museum med en stor samling af artefakter fra Apuliens historie. Museet er beliggende i et tidligere kloster og rummer udstillinger, der dækker perioder fra forhistorisk tid til middelalderen. Udforsk de mange udstillinger og lær om regionens rige historie.

Piazza Mercantile
En historisk plads i Bari Vecchia, omgivet af smukke bygninger og caféer. Pladsen er hjemsted for Colonna della Giustizia, en søjle, der blev brugt til offentlige straffe i middelalderen. Tag en spadseretur rundt på pladsen og nyd den historiske atmosfære og de mange caféer og restauranter.

Egnazia
Ruinerne af en gammel romersk by beliggende lidt uden for Bari. Egnazia er et fascinerende sted at udforske, med velbevarede ruiner af templer, veje, og amfiteatre. Besøg også det arkæologiske museum, der rummer artefakter fundet på stedet. Tag en guidet tur for at få en dybere forståelse af byens historie og betydning.

Teatro Margherita
Et historisk teater beliggende ved havnefronten. Teatro Margherita er kendt for sin unikke arkitektur og er nu et kulturcenter, der huser udstillinger og kunstbegivenheder. Tag en spadseretur langs havnen og nyd udsigten over teateret og havet. Besøg også de mange udstillinger og events, der afholdes i teateret.

Gode grunde til at besøge Bari

  • Historisk Rigdom: Bari er en by med en rig historie og velbevaret arkitektur, der giver et indblik i Syditaliens fortid.
  • Kulturelt Centrum: Byen har en levende kulturel scene med teatre, museer og kunstgallerier. Teatro Petruzzelli er et af Italiens mest berømte operahuse, og Pinacoteca Metropolitana di Bari rummer en imponerende kunstsamling.
  • Gastronomisk Oase: Bari er kendt for sin rige madkultur, herunder klassiske retter som orecchiette (hjemmelavet pasta), focaccia barese og friselle. Byen har også et væld af restauranter, caféer og markeder, hvor du kan nyde autentisk apulisk mad og drikke.
  • Autentisk Atmosfære: Bari har formået at bevare sin autentiske charme og er mindre turistet end andre italienske byer. Byens historiske centrum er en labyrint af smalle gader, farverige bygninger og livlige markeder, hvor man kan opleve den ægte syditalienske livsstil.
  • Venlig Befolkning: Kendt for deres gæstfrihed og venlighed, hvilket gør besøget endnu mere behageligt. Lokalbefolkningen er stolte af deres by og er altid villige til at dele deres viden og anbefalinger med besøgende.

Mad og drikke

Bari er kendt for sin rige madkultur, der byder på nogle af Apuliens mest ikoniske retter. Orecchiette er en klassisk apulisk pasta, der ofte serveres med ragu eller cime di rapa (broccoli-rabe). Focaccia barese er en lækker brødret toppet med tomater, oliven og oregano. Friselle er en traditionel tørret brødskive, der ofte serveres med tomater, olivenolie og oregano. Besøg et af byens mange markeder, som Mercato di Santa Scolastica, for at smage på disse lækkerier og opleve den lokale madkultur. Nyd også en kop kaffe på en af de mange caféer og smag på lokale vine fra Apulien.

Oplevelser for børn

Planetario di Bari
Et planetarium, hvor børn kan lære om stjerner, planeter og universet gennem spændende shows og interaktive udstillinger. Planetario di Bari tilbyder en række programmer og aktiviteter, der gør astronomi sjovt og engagerende for børn. Tag en tur gennem stjernehimmelen og lær om de forskellige konstellationer og himmellegemer.

Parco 2 Giugno
En stor park med legepladser, søer og masser af plads til at lege og udforske. Parco 2 Giugno er et populært sted for familier at tilbringe en dag udendørs. Børn kan lege på de forskellige legepladser, tage en cykeltur langs stierne eller nyde en picnic i det grønne. Parken byder også på sportsfaciliteter og en lille sø, hvor børn kan se ænder og fisk.

Museo Archeologico di Santa Scolastica
Et arkæologisk museum med en stor samling af artefakter fra Apuliens historie. Museet er beliggende i et tidligere kloster og rummer udstillinger, der dækker perioder fra forhistorisk tid til middelalderen. Børn kan lære om regionens rige historie gennem spændende udstillinger og interaktive displays. Museet tilbyder også workshops og aktiviteter specielt designet til børn.

Spiaggia Pane e Pomodoro
En populær sandstrand beliggende tæt på byens centrum. Stranden er et perfekt sted for børn at lege i sandet, bygge sandslotte og svømme i det rolige vand. Der er også faciliteter som brusere, omklædningsrum og caféer, der gør det nemt for familier at tilbringe en dag ved stranden. Stranden er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder masser af sjov og afslapning.

Teatro dei Piccoli
Et børneteater, der tilbyder forestillinger og workshops specielt designet til børn. Teatro dei Piccoli er en del af Teatro Kismet OperA og tilbyder et varieret program af teaterforestillinger, dukketeater og musikalske optrædener. Børn kan nyde de kreative og fantasifulde forestillinger og deltage i workshops, hvor de kan lære om teater og scenekunst.

Dagsture fra Bari

Alberobello
Kendt for sine unikke trulli-huse, der er opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Trulli-husene er karakteristiske for deres kegleformede tage og hvide kalkede vægge. Tag en spadseretur gennem de smalle gader og besøg Trullo Sovrano, det største trulli-hus i byen, der nu fungerer som et museum. Alberobello er et fascinerende sted, der tager dig tilbage i tiden.

Matera
En gammel by kendt for sine Sassi-huler, der er udhugget i klippen og også opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Udforsk de gamle huler, der engang var beboede, og besøg de mange kirker og klostre, der er udhugget i klippen. Matera er også kendt for sin rolle som filmkulisse i flere berømte film, herunder “The Passion of the Christ”.

Polignano a Mare
En charmerende kystby med smukke klipper og krystalklart vand. Polignano a Mare er kendt for sine maleriske udsigter og smukke strande. Tag en dukkert i det klare vand, udforsk de mange grotter langs kysten, eller nyd en frokost på en af de mange restauranter med udsigt over havet. Byen er også hjemsted for den berømte sanger Domenico Modugno, der skrev sangen “Volare”.

Castel del Monte
En imponerende middelalderborg bygget af Frederik II og opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Castel del Monte er kendt for sin unikke ottekantede form og er et mesterværk af middelalderlig arkitektur. Tag en guidet tur for at lære om borgens historie og betydning, og nyd den betagende udsigt over det omkringliggende landskab.

Ostuni
En malerisk by kendt som “Den Hvide By” på grund af sine hvidkalkede bygninger og smalle gader. Tag en spadseretur gennem de charmerende gader, besøg katedralen og nyd den fantastiske udsigt over det omkringliggende landskab. Ostuni er også kendt for sine mange restauranter og caféer, hvor du kan smage på lokale delikatesser.

Trani
En smuk kystby med en imponerende katedral og en livlig havn. Besøg katedralen San Nicola Pellegrino, der ligger lige ved vandet og er et mesterværk af romansk arkitektur. Tag en spadseretur langs havnen, hvor du kan se de mange fiskerbåde og nyde en frisk fiskemiddag på en af de lokale restauranter.

Locorotondo
En charmerende by kendt for sine runde gader og hvide bygninger. Udforsk de smalle gader og besøg de mange kirker og historiske bygninger. Locorotondo er også kendt for sin vinproduktion, så sørg for at smage på den lokale hvidvin, der er kendt for sin friske og frugtagtige smag.

Grotte di Castellana
Et imponerende grottesystem beliggende lidt uden for Bari. Tag en guidet tur gennem de smukke kalkstensgrotter, der er kendt for deres fantastiske stalaktitter og stalagmitter. Grotterne er et fascinerende naturligt vidunder og tilbyder en spændende og lærerig oplevelse for både børn og voksne.

Monopoli
En historisk kystby med en smuk gammel bydel og en livlig havn. Tag en spadseretur gennem de smalle gader, besøg de mange kirker og historiske bygninger, og nyd en frokost på en af de mange fiskerestauranter ved havnen. Monopoli er også kendt for sine smukke strande og krystalklare vand.

Martina Franca
En elegant by kendt for sin barokke arkitektur og livlige kultur. Tag en spadseretur gennem de smalle gader, besøg Palazzo Ducale og nyd den fantastiske udsigt over det omkringliggende landskab. Martina Franca er også kendt for sin årlige opera-festival, der tiltrækker musikelskere fra hele verden.

Spørgsmål og svar om Bari

Hvad er nogle af de mest berømte seværdigheder i Bari?
Nogle af de mest berømte seværdigheder i Bari inkluderer Basilica di San Nicola, Castello Svevo, Bari Vecchia, Cattedrale di San Sabino, Lungomare Nazario Sauro, Teatro Petruzzelli, Pinacoteca Metropolitana di Bari, Piazza del Ferrarese, Mercato di Santa Scolastica, Spiaggia Pane e Pomodoro, Chiesa di San Marco dei Veneziani, Museo Archeologico di Santa Scolastica, Piazza Mercantile, Egnazia og Teatro Margherita.

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Bari?
Det bedste tidspunkt at besøge Bari er forår (april til juni) og efterår (september til oktober), når vejret er mildt og behageligt, og der er færre turister. Sommeren kan være meget varm, mens vinteren kan være kølig og regnfuld.

Hvordan kommer jeg rundt i Bari?
Bari har et godt offentligt transportsystem, herunder busser og tog. Byens historiske centrum er kompakt og bedst udforskes til fods. Taxaer og cykler er også tilgængelige, og der er mange parkeringspladser for dem, der lejer en bil.

Hvilke lokale retter bør jeg prøve i Bari?
Nogle af de mest ikoniske retter i Bari inkluderer orecchiette (hjemmelavet pasta), focaccia barese, friselle (tørret brødskive serveret med tomater, olivenolie og oregano), og riso, patate e cozze (en ret med ris, kartofler og muslinger). Besøg et af byens mange markeder, som Mercato di Santa Scolastica, for at smage på disse lækkerier.

Er Bari en sikker by at besøge?
Som i enhver storby er det vigtigt at tage almindelige forholdsregler for at sikre din sikkerhed i Bari. Hold øje med dine ejendele, undgå at vise værdigenstande offentligt, og vær opmærksom på dine omgivelser, især i overfyldte områder. Bari er generelt sikker for turister, men det er altid godt at være opmærksom.

Hvad er Bari Vecchia?
Bari Vecchia er den gamle bydel i Bari, kendt for sine smalle gader, historiske bygninger og livlige atmosfære. Udforsk de charmerende gader, besøg de lokale butikker og nyd en kop kaffe på en af de mange caféer. Bari Vecchia er hjertet af byen og fuld af autentisk italiensk charme.

Hvilke museer bør jeg besøge i Bari?
Nogle af de vigtigste museer i Bari inkluderer Pinacoteca Metropolitana di Bari, der rummer en imponerende samling af malerier og skulpturer fra middelalderen til det 19. århundrede, Museo Archeologico di Santa Scolastica, der har en stor samling af artefakter fra Apuliens historie, og Museo Civico, der tilbyder udstillinger om byens historie og kultur.

Hvad kan jeg opleve i Bari om aftenen?
Bari har et livligt natteliv med mange barer, caféer og restauranter. Besøg Piazza del Ferrarese for en aperitivo, eller nyd en forestilling i Teatro Petruzzelli. Byen har også mange vinbarer og klubber, hvor du kan nyde en aften ude.

Hvordan kommer jeg til Alberobello fra Bari?
Du kan tage en direkte tog eller bus fra Bari til Alberobello, hvilket tager cirka en time. Alberobello er kendt for sine unikke trulli-huse, der er opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Tag en spadseretur gennem de smalle gader og besøg Trullo Sovrano, det største trulli-hus i byen, der nu fungerer som et museum.

Hvad er Lungomare Nazario Sauro?
Lungomare Nazario Sauro er en smuk promenade langs kysten, hvor du kan nyde en afslappende spadseretur og betagende udsigter over Adriaterhavet. Promenaden er et populært sted for både lokale og turister og er perfekt til en aftentur. Langs promenaden finder du også mange caféer og restauranter, hvor du kan nyde en drink eller et måltid med havudsigt.

Hvad er de bedste steder at shoppe i Bari?
Bari byder på fremragende shoppingmuligheder, fra lokale markeder og håndværksbutikker til eksklusive butikker og modeforretninger. Mercato di Santa Scolastica tilbyder en autentisk indkøbsoplevelse med friske råvarer og lokale specialiteter. Via Sparano og Corso Cavour er kendt for deres eksklusive butikker og internationale mærker.

Hvad kan jeg opleve ved Spiaggia Pane e Pomodoro?
Spiaggia Pane e Pomodoro er en populær sandstrand beliggende tæt på byens centrum. Stranden er et perfekt sted for børn at lege i sandet, bygge sandslotte og svømme i det rolige vand. Der er også faciliteter som brusere, omklædningsrum og caféer, der gør det nemt for familier at tilbringe en dag ved stranden. Stranden er et populært sted for både lokale og turister og tilbyder masser af sjov og afslapning.


Bari er en by, der kombinerer historie, kultur og gastronomi på en unik måde. Med sine smukke kirker, farverige markeder og autentiske atmosfære er Bari en destination, der har noget for enhver smag. Uanset om du udforsker de historiske seværdigheder, nyder en autentisk apulisk middag, eller slentrer gennem de livlige gader i det historiske centrum, vil Bari fortrylle dig med sin charme og mangfoldighed. Hvilken oplevelse ser du mest frem til at udforske i Bari? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *