Oplevelser i Sigulda, Letland

Sponsoreret / Inviteret – men alle meninger er selvfølgelig mine egne

Sigulda er en charmerende by beliggende i det centrale Letland, kendt for sin naturskønne beliggenhed i Gauja Nationalpark. Byen er ofte omtalt som “Letlands Schweiz” på grund af dens smukke landskaber, dybe dale, og skovklædte bakker. Sigulda er en populær destination for både lokale og turister, der søger en kombination af udendørs eventyr, historiske seværdigheder og kulturelle oplevelser. Under vores ophold i Sigulda boede vi på Mapils Manor, og fik nogen autentiske lettiske oplevelser.

Byens historie

Sigulda er en by med en rig historie, der strækker sig over mange århundreder. Byens historie er præget af middelalderlige slotte som Sigulda Slot, grundlagt i 1207, og Turaida Slot, bygget i 1214 og kendt for legenden om Turaida Rose. Efter Den Livlandske Krig kom Sigulda under svensk herredømme, hvilket førte til økonomisk og kulturel udvikling. I det 19. århundrede blev Sigulda en populær feriedestination for den russiske adel, og flere herregårde som Krimulda Manor og Malpils Manor blev opført. Sigulda afspejler mange kulturelle og politiske påvirkninger og tilbyder en rig og varieret oplevelse for alle besøgende.

Must see seværdigheder og oplevelser

Sigulda Medieval Castle
Også kendt som Sigulda New Castle, blev bygget i det 19. århundrede og er omgivet af smukke haver og parker. Slottet er et fantastisk sted at lære om områdets historie og nyde en afslappende dag i naturen.

Gutmanis Cave
Den største grotte i Baltikum og er kendt for sine historiske indskrifter, der dateres helt tilbage til det 17. århundrede. Grotten er omgivet af fascinerende legender og er et must-see for historieinteresserede.

Sigulda Bobsleigh and Luge Track
Få en adrenalinfyldt oplevelse på Sigulda Bobsleigh and Luge Track. Denne bane er en af de få i verden, der er åben for offentligheden, og tilbyder spændende ture for både professionelle og besøgende. Om vinteren kan du prøve en tur i en rigtig bobslæde, mens sommeren byder på en unik kælkeoplevelse.

Sigulda Adventure Park Tarzan
Den største udendørs eventyrpark i de Baltiske lande. Med aktiviteter som zip-lining, klatrevægge og en kælkebane er parken perfekt for familier med børn, der elsker eventyr og sjov.

Ligatne Nature Trails
En del af Gauja Nationalpark og giver dig mulighed for at se lokale dyrearter i deres naturlige habitat. Stierne er velegnede til både børn og voksne og tilbyder en fantastisk mulighed for at lære om regionens dyreliv.

Krimulda Manor
En historisk herregård, der tilbyder guidede ture og en smuk udsigt over Gauja-dalen. Herregården har også en kabelbane, der giver en spektakulær udsigt over området.

Aerodium
For dem, der søger en unik oplevelse, er Aerodium en vertikal vindtunnel, hvor du kan opleve følelsen af at svæve i luften. Det er en spændende aktivitet for både børn og voksne og en fantastisk måde at tilføje lidt ekstra eventyr til din tur.

Turaida Slot
Dette imponerende slot fra det 13. århundrede tilbyder en fantastisk udsigt over Gauja-dalen og en dybdegående indsigt i regionens middelalderlige historie. Udforsk de velbevarede bygninger og lær om områdets rige kulturarv.

Vejini Underground Lakes
En kort køretur fra Sigulda ligger Vejini Underground Lakes, et system af underjordiske søer og grotter. Dette fascinerende sted er perfekt for eventyrlystne besøgende, der ønsker at udforske noget lidt anderledes.

Cable Car Ride
En tur med kabelbanen i Sigulda giver en fantastisk udsigt over Gauja-floden og dalen. Det er en afslappende måde at se området fra en anden vinkel og nyde den storslåede natur.

Gode grunde til at besøge Sigulda

Sigulda er en fantastisk destination for familier, der søger en kombination af naturskønne omgivelser, rig historie og spændende aktiviteter. Byen byder på imponerende slotte, betagende udsigtspunkter og eventyrlige landskaber, der er perfekte til vandreture og udendørs eventyr. For de eventyrlystne er der masser af adrenalinfyldte aktiviteter, mens kulturelle workshops og naturoplevelser tilbyder læring og sjov for alle aldre. Sigulda er også et sted for afslapning med spa-behandlinger og traditionelle saunaer, samt gastronomiske oplevelser, der giver et indblik i lokale delikatesser. Med noget for enhver smag er Sigulda en uforglemmelig rejseoplevelse for hele familien.


Sigulda er en destination, der virkelig har noget for enhver smag. Med sin rige historie, betagende natur og et væld af aktiviteter, er det et sted, der vil fascinere og glæde hele familien. Fra de historiske slotte og legender til adrenalinfyldte eventyr og afslappende spa-oplevelser, byder Sigulda på uforglemmelige minder og oplevelser. Uanset om du er til kultur, natur eller spænding, vil Sigulda give dig en rejseoplevelse, der er både inspirerende og berigende. Pak kufferterne og tag familien med på en eventyrlig rejse til Sigulda – en perle i hjertet af Letland, der venter på at blive opdaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *