Must see seværdigheder i Alicante

Alicante er en by, der stråler af sol og glæde. Beliggende ved Middelhavskysten, tilbyder Alicante en perfekt kombination af smukke strande, historiske seværdigheder og en pulserende bymidte. Byen er kendt for sin afslappede atmosfære, venlige lokalbefolkning og en rig kulturarv, der strækker sig tilbage til antikken.

Byens historie

Alicantes historie går tilbage til det 3. århundrede f.Kr., da den blev grundlagt af grækerne. Senere blev byen en vigtig romersk havn og senere et maurisk centrum, før den blev genvundet af de kristne i det 13. århundrede. Byens strategiske beliggenhed ved Middelhavet har gjort den til et vigtigt handelscentrum gennem århundrederne. Alicantes historie kan opleves i dens mange arkæologiske steder, museer og historiske bygninger, der vidner om dens rige fortid.

Must-see seværdigheder

Santa Bárbara Slot (Castillo de Santa Bárbara)
Dette imponerende slot troner over Alicante fra toppen af Benacantil-bjerget. Slottet stammer fra det 9. århundrede og tilbyder en fantastisk udsigt over byen og Middelhavet. Besøgende kan udforske de gamle mure, tårne og fængselsceller, mens de lærer om slottets historie.

Explanada de España
Denne smukke promenade er et af Alicantes mest ikoniske vartegn. Explanada de España er brolagt med mere end 6 millioner marmorfliser i et bølget mønster og er omgivet af palmer. Promenaden er et populært sted for en afslappet gåtur, og her finder du mange caféer og boder, der sælger lokale produkter.

Alicante Arkæologiske Museum (MARQ)
Dette prisbelønnede museum tilbyder en fascinerende indsigt i Alicantes historie fra forhistorisk tid til middelalderen. Museet huser en omfattende samling af arkæologiske fund, der inkluderer keramik, smykker og våben.

Basilica of Santa Maria
Denne gotiske kirke er den ældste kirke i Alicante, bygget på stedet af en tidligere maurisk moské. Kirken er kendt for sin smukke facade og rige interiør, der inkluderer barokke altertavler og kunstværker.

Postiguet Strand (Playa del Postiguet)
Denne populære bystrand ligger i hjertet af Alicante og er kendt for sin fine sand og klare vand. Stranden er et ideelt sted for solbadning, svømning og vandsport, og der er mange faciliteter i nærheden, herunder restauranter og barer.

Central Market (Mercado Central)
Alicantes centrale marked er et livligt sted, hvor lokale handler friske råvarer, fisk, kød og delikatesser. Markedet er en oplevelse i sig selv, med sin travle atmosfære og autentiske spanske charme.

MACA – Museum of Contemporary Art
Dette moderne kunstmuseum huser en imponerende samling af spansk kunst fra det 20. århundrede, inklusive værker af Picasso, Dalí og Miró. Museet er et must-visit for kunstelskere og tilbyder en spændende indsigt i moderne kunst.

Tabarca Ø
En kort bådtur fra Alicante ligger Tabarca, en lille ø kendt for sine klare vand og rige marine liv. Øen er perfekt til en dagstur, hvor man kan snorkle, udforske de gamle fæstningsværker og nyde en frisk fiskemiddag.

Gode grunde til at besøge Alicante

  • Solrige strande: Alicante er kendt for sine smukke strande, der tilbyder en perfekt flugt fra hverdagens stress.
  • Historisk rigdom: Byen byder på en rig historie, der kan opleves gennem dens slotte, museer og gamle bydel.
  • Kulturelle oplevelser: Alicante er hjemsted for mange kulturelle begivenheder, festivaler og museer, der giver besøgende et indblik i byens kultur og traditioner.
  • Gastronomiske lækkerier: Byen er kendt for sit lækre middelhavskøkken, herunder frisk fisk, skaldyr og lokale specialiteter som “turrón” og “arroces”.

Mad og drikke

Alicante tilbyder en mangfoldig kulinarisk scene, der kombinerer traditionelle spanske retter med lokale specialiteter fra Middelhavet. Byens restauranter serverer alt fra paella og tapas til friskfanget fisk og skaldyr. “Arroz a banda” er en lokal risret, der er værd at prøve. Alicante er også kendt for sine søde delikatesser som “turrón”, en nougat lavet af mandler og honning. Byen byder på et rigt udvalg af lokale vine, der kan nydes på de mange vinbarer og restauranter.

Oplevelser for børn i Alicante

Terra Mítica
En stor forlystelsespark beliggende i nærheden af Alicante, der tilbyder et væld af attraktioner og shows for hele familien. Parken er opdelt i forskellige temaområder, der hver især repræsenterer en historisk civilisation.

Aqualandia
En af Europas største vandlande, der tilbyder et væld af vandrutsjebaner, bølgebassiner og legeområder for børn. Det er et perfekt sted for en sjov dag med familien.

Rio Safari Elche
En dyrepark beliggende tæt på Alicante, der tilbyder en safarioplevelse med et bredt udvalg af dyr fra hele verden. Parken tilbyder også shows og interaktive oplevelser for børn.

Parque de El Palmeral
En smuk park fyldt med palmer, legepladser og picnicområder. Det er et ideelt sted for børn at lege og nyde en afslappet dag i naturen.

Dagsture fra Alicante

Guadalest
En charmerende bjerglandsby kendt for sin imponerende fæstning og betagende udsigt over det omkringliggende landskab. Guadalest er et ideelt sted for en dagstur, hvor man kan udforske de smalle gader, besøge museer og nyde den fredelige atmosfære.

Elche
En historisk by kendt for sin enorme palmelund, der er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Elche byder på en rig kulturarv, smukke haver og interessante museer.

Altea
En malerisk kystby kendt for sine hvidkalkede huse, brostensbelagte gader og kunstneriske atmosfære. Altea er et populært rejsemål for dem, der ønsker at opleve en anden side af Costa Blanca.

Benidorm
En livlig ferieby kendt for sine strande, natteliv og forlystelsesparker. Benidorm tilbyder en bred vifte af aktiviteter og underholdning for alle aldre.

Villajoyosa
En farverig kystby kendt for sine chokoladefabrikker og smukke strande. Byen er et ideelt sted for en afslappet dagstur, hvor man kan nyde solen og smage på lokale delikatesser.

Spørgsmål og svar om Alicante

Hvad gør Alicante speciel?
Alicante er kendt for sine solrige strande, rige historie og livlige atmosfære, der gør det til et alsidigt rejsemål for både kultur- og strandentusiaster.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Alicante?
Forår og efterår er ideelle tidspunkter at besøge Alicante, når vejret er mildt, og der er færre turister. Sommeren er også populær på grund af strandene og festivalerne.

Hvordan kommer jeg rundt i Alicante?
Alicante har et effektivt offentligt transportsystem, herunder busser og sporvogne, der gør det nemt at komme rundt i byen. Byen er også nem at udforske til fods, især i de centrale kvarterer.

Hvilke lokale retter bør jeg prøve i Alicante?
Prøv lokale specialiteter som “arroz a banda”, “turrón” og friskfanget fisk og skaldyr. Alicante byder på en bred vifte af kulinariske oplevelser, der afspejler Middelhavets rige gastronomiske traditioner.

Er Alicante en familievenlig destination?
Ja, Alicante tilbyder mange aktiviteter og attraktioner, der er velegnede til familier, herunder strande, forlystelsesparker og dyreparker. Byen er et godt valg for familier, der ønsker at opleve kultur, historie og sjov sammen.


Alicante er en by, der kombinerer sol, strand og historie på en helt særlig måde. Med sine historiske monumenter, smukke strande og livlige atmosfære er Alicante en destination, der har noget for enhver smag. Uanset om du udforsker de gamle gader, nyder en dag på stranden eller deltager i en lokal festival, vil Alicante fortrylle dig med sin charme og mangfoldighed.

Hvilken oplevelse ser du mest frem til at udforske i Alicante?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *