Vores flyvetur til Australien

Mandag den 29. oktober 2012 rejste Kris og jeg til Australien. Jeg havde i forbindelse med mit studie fundet en praktikplads på et grafisk bureau i Sydney i fire måneder. Herefter ville vi bruge tre måneder på at rejse rundt Australien. Jeg vil her give jer et indblik i vores flyvetur til Australien.

emirates

Ruten og flyselskaber

Vores tur startede i Billund lufthavn, hvor vores forældre var med for at give os en ordentlig afsked. Flyet skulle lette fra Billund kl 17, men pga flyændringer havde vi fået besked på at komme i ekstra god tid for at ændre billetten. Flyændringen havde gjort at vi nu skulle mellemlande i Manchester og Dubai (i stedet for Abu Dhabi).

Vi fløj i 3 meget forskellige fly. Fra Billund til Manchester fløj vi med British AirWays, hvor der var der plads til hele 32 passangerer, men kun booket 9. Man kunne i dette fly mærke utrolig meget turbulens. Dernæst fløj vi med Emirates til Dubai og videre til Sydney. Flyet havde lækre sæder med en lille tilhørende skærm hvor vi fik set samtlige af de nyest udgivne film. Turen varede 28 timer i det hele, hvor man ikke rigtig fik sovet og spist ordentligt – Flymad er i hvert fald ikke til at råbe hurra for.

Problemer på turen

Turen gik meget som den skulle, bortset fra at vi havde lidt problemer i Manchester lufthavn. Formentlig fordi vi er gået den forkerte vej da vi forlod flyet. Vi stod derfor i den forkerte terminal uden skiltning og var meget paniske. Det hjalp os ikke at de i lufthavnen havde et ur der gik forkert i forhold til de danske anviste tider. Vi troede derfor at vi havde en time mindre, hvilket skabte lidt panik. På turen var der også en del bøvl med vores pas og billetter. I Dubai blev jeg holdt tilbage og blev spurgt om jeg havde sørget for at få visum til Australien. Her fik jeg lidt hjertebanken, men jeg blev heldigvis godkendt. I flyet inden vi lettede blev Kris trukket ud for uddybende spørgsmål til sit pas.

Told

Vi havde taget grødris med hjemmefra, da vi skulle holde jul i Australien og havde hørt at det skulle være umuligt at opstøve. Vi havde hørt om de strenge regler for at medbringe madvarer og var derfor temmelig nervøse for om vi kunne få vores ris med ind i Australien, men det viste sig ikke at være et problem. Man skal blot være grundig med at læse told-declarations sedlen igennem og udfylde den korrekt. Der var masser af personale man kunne spørge.

Skriv en kommentar