Vores 10 bedste rejsetips

Vi har gennem lidt tid forsøgt på at skrive vores bedste rejsetips ned når de nu lige kom til os, og nu har vi fået samlet hele 10 af slagsen. Skriv gerne dit bedste rejsetip i kommentaren.

rejsetips Faro portugal

1. Køb et SIM kort

Dette tip gælder særligt for dig der skal ud på en roadtrip eller på en længere rejse. Vi har selv været ude og købe midlertidige SIM kort på vores roadtrips i Australien samt USA, og det var guld værd. Med et SIM kort får du adgang til trådløst internet, og du undgår dermed at skulle sidde på dit hotel eller på den lokale McD for at kunne kommunikere med omverdenen.

Vi har endnu ikke haft brug for at købe SIM kort på storbyferier, da der her ligger så mange Wifi hotspots at det næsten ikke kan betale sig. Men det er smag og behag.


2. Køb af souvenirs

Souvenirs behøver ikke at være smagsløst. Vi har købt masser af souvenirs hjem fra vores rejser såsom spillekort fra Australien (med kænguru motiv), diverse bamser til vores datter Andrea. Vi købte f.eks. en kamel i Dubai, en Orangutang i Aalborg Zoo og meget mere. Et souvenir kan også være ting til hjemmet, eller endnu en magnet til køleskabet, der hver eneste dag vil minde dig om dine mange rejser.


3. Lær destinationen at kende hjemmefra

Vi vægter det altid højt at vide så meget som muligt om destinationen inden afgang. Ved at være godt forberedt føler vi nemlig, at vi har plads til at rumme meget mere, og at vi lærer langt mere om destinationen. Vi har mulighed for at booke et bedre hotel og for at besøge de helt rigtige seværdigheder.


4. Hav en backup af dine vigtige dokumeneter

Efter at vi har lært det på den hårde måde er vi begyndt på altid at medbringe vigtige papirer både fysisk, men også digitalt. Sørg for altid at have en indscanning af dit pas samt andet ID på en dropbox eller lignende, og sørg for at du nemt kan finde frem til flyreservationer, hotelbooking med mere.


5. Brug dit studiekort

Nu er det et par år siden at vi sidst var studerende, men vi nåede at bruge en del nytte af at medbringe vores studiekort. Der var store fordelagtige rabatter at hente ved flere seværdigheder og somme tiden også transportmidler, så husk endelig at vise dit kort i udlandet.


6. Brug rabat-bykort

Flere større byer har et rabatkort hvorpå de har samlet flere af de større seværdigheder, som enten er gratis eller med gode rabatter. Det er klart værd at undersøge om det er værd at købe, og husk at du kun bør købe det hvis du ønsker at opleve flere attraktioner som er med på kortet. Vi købte f.eks. et Merlin Annual Pass da vi boede i Sydney og vi sparede flere tusinde kroner herved.


7. Medbring flere betalingskort

Det er ofte en god ide at medbringe flere hævekort. Herudover kan det være en god ide at opbevare dem hvert for sig. Det kan være nyttigt hvis du bliver udsat for et røveri. Det kan også være en god ide at medbringe flere kort hvis du skal bruge mange penge. Der er nemlig øvre grænser for hvor mange penge man kan hæve om dagen og om måneden på de enkelte kort.

Bonustip: Husk at fortælle din bankrådgiver at du tager på ferie, så jeres konto ikke pludselig spærres pga. et intensivt forbrug i udlandet.


8. Lær sproget

Det kan være ganske nyttigt at lære mindst et par gloser på det lokale sprog. De lokale vil møde dig med et smil, og de vil sætte pris på dit imødekommende forsøg.


9. Lav en backup af billeder

Sørg for at gemme dine feriebilleder på en dropbox mens du er afsted på ferien. Billeder er ikke alt, men det har dog en stor betydning da de er med til at vække dine minder om en bestemt rejse. Vi tager derfor altid en backup af vores billeder. Du kan f.eks. bruge Dropbox til dette.


10. Husk rejseforsikring

Husk altid at tegne en rejseforsikring inden du begiver dig afsted på rejsen, og undgå dyre uforudsete udgifter i forbindelse med f.eks. sygdom på rejsen.


 

Har du flere rejsetips du gerne vil dele?

Save

Save

1 Comment

  • Nice tips! På mine rejser bruger jeg normalt online portaler som AirBnB eller Couch surfing :) På den måde kan man spare penge og lærer “locals” at kende.

Skriv en kommentar