Verdens største labyrint – Samsø Labyrinten

På Samsø finder du verdens største labyrint på i alt 60.000 m2 og 5.380 meter sti. Samsø Labyrinten har derved fået sig en plads i Guinness Rekordbog. Og derfor skulle vi selvfølgelig ud og se labyrinten når nu vi var på disse kanter.

samsø labyrinten 4

Labyrintens opbygning

Normalt når vi tænker labyrint tænker vi på de klassiske hækkelabyrinter, men der findes faktisk flere typer heraf. Labyrinten på Samsø er blevet udarbejdet midt i en gammel skov fyldt med juletræer. Træerne er dog for længst vokset op over hovederne på én, og derfor plantes der løbende nye planter for at give oplevelsen af en labyrint. Inde i labyrinten går man rundt på brede stier mellem træer og planter, og man får herved en stemning af en hyggelig skovtur.

Lidt godt for hjernen

Det kan virke skræmmende at sætte fødderne indenfor i den store labyrint, men man går heldigvis ikke derind uden hjælp. Med dig får du et ark, hvor du bliver stillet en masse spørgsmål med to svarmuligheder. Man går ligeud inde i labyrinten indtil man møder et t-kryds. I disse kryds vil du møde et nummer, som vil føre til et spørgsmål, og hver eneste gang giver svarmulighederne dig mulighed for enten at gå til højre eller venstre. Så det er lige pludselig din paratviden der bliver sat på prøve. For svarer du forkert bliver du sendt frem til et ukendt nummer, og skal gå en tak tilbage.

Der findes forskellige sværhedsgrader af spørgsmål, og der er spørgsmål for både børn og voksne og i flere forskellige kategorier, herudover er der forskellige banelængder. Den længste bane tager en time – hvis du vel og mærket svarer rigtigt på alle spørgsmål. Vi endte med at gå i ring kun et par spørgsmål fra målstregen, så vi fandt desværre aldrig templet der var gemt godt inde midt i labyrinten.

samsø labyrinten 3

Hvis du ender med at fare vild i labyrinten (ligesom os) er der heldigvis mulighed for at få løst mysteriet om hvor det gik galt, og hvilket spørgsmål man har svaret forkert på. Det er nemlig muligt at gennemgå sit ark sammen med personen der står i indgangen. Herved ender du ikke med at gå hjem uden de rigtige svar på dine spørgsmål.

Udflugt med familien

Samsø Labyrinten er et oplagt udflugtsmål med familien. Vælg nogle familie spørgsmål, og lad børnene quizze med om f.eks. Disneys univers – hvor du ikke selv har en chance. Når labyrinten er fuldført kan i slappe af ude ved indgangen hvor der er placeret bænke, hvor i kan sidde og slappe af og måske kan få sig en is.

Labyrinter i Danmark

I Danmark er der mulighed for at finde flere labyrinter, men Samsø Labyrinten er klart den største med sine 60.000 m2 samt en stilængde på 5.380 m. Af andre labyrinter i Danmark er der: Egeskov på 2.900 m2, Tuborg-labyrinten i Frederiksberg på 3.000 m2 og Lystanlægget i Slagelse på 3.200. Og der er jo en verden til forskel rent størrelsesmæssigt.

samsø labyrinten

Har du besøgt Samsø Labyrinten?

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Samsø, men alle meninger er vores egne

Save

Skriv en kommentar