Værd at se ved Aalborg Havnefront

Havnefronten i Aalborg sprudler af liv, og byder på en imponerende sammensmeltning af ny og gammel arkitetur samt et råt havnemiljø, med masser af plads til aktivitet samt afslapning. Det er oplagt at tage en hyggelig gåtur langs havnefrontens promonade, som slænger sig langs Limfjorden, så vi vil i dette indlæg gennemgå hvad vi mener der er værd at se på en gåtur ved havnen.

[pt id=’7057′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Aalborg Havnebad

Første stop på vores rute ved Havnefronten blev Havnebadet. Dette er et friluftsbad der tilbyder fri entre henover sommeren. Her i 2016 har badet åbent fra 13. juni til 31. august, men kan dog lukkes enkelte dage pga. forringet kvalitet af badevandet. I sommervarmen kan du nyde godt af Havnebadets stole og parasoller, samt en klatrevæg og et udspringstårn. Badet har desuden flere bassiner tilpasset til børn og voksne i alle aldre, og har en rigtig god sikkerhed med flere dygtige livreddere.

På trods af at badet endnu ikke har åbent er det tydeligt at se, at Havnebadet bliver brugt flittigt af aalborgenserne. Det er nemlig et populært område, hvor der flokkes md lokale og turister, der ønsker at nyde solen og de smukke omgivelsr med udsigt ud over fjorden.

Du kan også vinterbade i Havnebadet hvis du er medlem af vinterbadeklubben Lillebjørn, men så skal du være klar på en kold og forfriskende oplevelse. Hertil er det anvendeligt at der er en varm sauna tilknyttet.

[pt id=’7058′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Toldbodplads

På toldbodsplads finder du de første musikalske fontæner i Danmark opbygget i 2007. Der er dog kun vand (og musik) i fontænerne i sommerhalvåret og frem til uge 42. Fontænerne afspiller musik 4 gange i døgnet – kl 12, 15, 18 og 21 – og musikken varer i ca 3 minutter. Hertil sprøjter det op med vand fra dyserne på de mange fontæner. Vandet i springvandene indbyder desuden til fri leg for de mindste på en varm sommerdag.

[pt id=’7060′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Utzon Center

Jeg er helt vild med arkitektur – og bliver gang på gang imponeret over det smukke Operahus i Sydney tegnet af Jørn Utzon. Nu står Operahuset godt nok på den modsatte side af jordkloden, men den kendte arkitekt hyldes på dette Center beliggende i Aalborg. Museet blev tegnet af Jørn Utzon og hans søn Kim Utzon, og blev opført i 2008. Dermed blev Utzon Center det sidste værk opført af Jørn Utzon inden hans død.

Utzon Center er beliggende i Aalborg, da dette er Jørn Utzons barndomsby. Centeret afspejler kunst og arkitektur opført af Jørn Utzon. På væggene omkring udstillingen finder du en tidslinje med imponerende museumsbygninger igennem tiden – tegnet af et væld af kendte arkitekter. Hertil kan du se smukke billeder samt læse lidt om opførelsen samt tiden. Museerne er nemlig opdelt i perioder alt efter byggestil og genrer.

[pt id=’7061′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Musikkens Hus

Fantastisk arkitektur designet af den østrigske arkitektgruppe Coop Himmelb(l)au. Musikkens Hus er et musikhus og koncertsted i Aalborg placeret på Havnefronten. Musikkens Hus er hjem for Aalborg Symfoniorkester samt det Jyske Musikkonservatorium.

Hos Misikkens Hus finder du en restaurant, hvorpå du kan nyde en frokost og nyde udsigten ud over havnen, eller du kan spise en god aftensmad inden du skal ind til en koncert.

[pt id=’7062′ size=’large’ class=’aligncenter’]

Nordkraft

Lige bag Musikkens Hus finder du Nordkraft. Dette er et nedlagt kraftærk, der i dag fungerer som et kulturhus, hvor nøgleordene er aktivitet, hygge, kreativitet og læring. I bygningen finder du nemlig et stort udvalg af kreative tilbud med undervisning i blandt andet musik, billedkunst og drama. Oppe under taget ligger Dreamhouse, som har plads til en masse iværksættere, og nede i Kedelhallen kan du finde Visit Aalborg og byens turistinformation. Alt i alt er Nordkraft et hus der er fyldt med kreativ leg og læring, omgivetaf de rå mure fra den industrielle bygning.

[pt id=’7064′ size=’large’ class=’aligncenter’]

 

VisitDenmark logo org

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret til Aalborg af Visit Aalborg, men alle meninger er vores egne

Save

Skriv en kommentar