Tips til at udleje sit hus på Airbnb

Vi er begyndt på noget nyt: Nemlig at udleje vores hus på AirBnb når vi er ude at rejse, hvilket jo sker i ny og næ. Vi tænkte at dette ville være en god måde at tjene en lille ekstra skilling til ferien, og at huset samtidigt ikke skulle stå tomt i perioden. Vi havde ikke rigtigt nogen forhåbninger om, at vi rent faktisk ville få huset lejet ud – særligt idet vi var ret sent ude med at få lagt det online. Men vi må sige at det er forbløffende let, og vi har allerede på få måneder haft 5 lejere på besøg- og dermed en rigtig fin indtjening. Vi vil derfor dele ud af de tips vi har erfaret på egen hånd, samt hvad vi har lært som en del af en større research på emnet.

Andrea

Hvad gør jeres hus unikt?

Hvis du gerne vil udleje dit hus, kan det være en god ide at sætte sig lidt ind i hvem eventuelle lejere skulle være, og at prøve at skabe nogen rammer der vil passe på dem. Det kan være en attraktiv beliggenhed, eller noget ved jeres hus som er unikt. Har i f.eks. en bjælkehytte eller har i havudsigt? Så sørg endelig for at dette bliver vist som jeres unikke salgsgrundlag. Vi bor f.eks. i Vejle, og har dermed ikke langt til f.eks. Legoland, Lalandia og Givskud Zoo. Også flere større byer ligger i en overkommelig afstand, hvilket vi har valgt at lægge vægt på. En anden ting, så gør vores hus attraktivt i forhold til de andre er, at vores hus er ekstremt børnevenligt. Vi har et fuldt udstyret børneværelse med legetøj for yngre børn, og så har vi alt det udstyr en børnefamilie kunne have brug for.

Start med en lav pris

Det er en rigtig god ide at starte ud med en lav pris for at hive lejerne ind i dit hus. Så snart du har haft lejere i dit hus vil de nemlig give dig anmeldelser, og så snart du har fået et par gode anmeldelser vil det blive langt lettere at udleje huset. Vi startede med en pris helt ned til 350kr pr nat, men har lige så stille hævet den i takt med bookinger.

Lav en intromappe

Vi har sørget for at lave en intromappe til vores gæster med info om vores hus. Her står der beskrivelser af hvordan tingene fungerer, hvordan affald skal sorteres i Vejle, hvor man finder støvsuger og andre ting til rengøring og ikke mindst står der en beskrivelse af nogen af de bedste aktiviteter i området. Vi har fået rigtig meget ros for vores intromappe, og gæsterne har været rigtig flinke til at komme med ideer til flere ting vi kunne tilføje.

Hjælp dine gæster

Det er en virkelig god ide at være god til at svare på alle de spørgsmål du får. For efter gæsternes besøg bliver du blandt andet bedømt på den kontakt og service du har budt dine gæster under deres besøg. Husk også at besvare alle henvendelser fra folk der overvejer at booke huset. Det kan være at dit svar er altafgørende for om de ønsker at bo hos dig eller ej.

Hvad kan du tilbyde

På Airbnb er det muligt at afkrydse alle de mulige faciliteter i tilbyder i boligen. Gør op med dig selv hvor meget du ønsker at tilbyde dine lejere. Hvis du kun skal udleje din bolig når i selv er på ferie kan det ikke betale sig at skulle ud at investere i en masse nyt udstyr, men er hensigten at udleje jeres bolig mest muligt giver det god mening at opgradere lidt. Hvor mange senge har du til rådighed? Og ønsker du at tilbyde flere sengepladser? Sørg for at give en udførlig beskrivelse af dit hus og hvilke faciliteter er der til rådighed. Det gør også at lejeren bedre kan gennemskue om det er et hus for dem.

Skriv en kommentar