7 gode grunde til at besøge Amsterdam

Amsterdam er kendt for de letpåklædte kvinder i Red Light District samt coffeeshops, hvor turisterne gennem tiden har flokkedes for at få en skæv oplevelse. Dette er i sig selv to gode grunde til at besøge byen, men Amsterdam har mere at byde på.

huse

1. Kunst

Før og fremmest vil vi hylde Amsterdam for deres store udvalg af gallerier. Amsterdam er en moderne by der tilbyder storslået kunst til kunstelskere. Besøg blandt andet Van Gogh museet, Rijksmuseet og Stedelijk Museet.

2. Museer

I Amsterdam finder du foruden kunst et væld af museer. Du kan besøge Anne Fransk Hus, som i dag er en udstilling til familiens minde. Herudover kan du komme på Hash museum eller et museum dedikeret til katte. Der er masser af skæve museer at vælge imellem.

3. Red Light District

Selvom vi har blandede meninger om Red Light District, er det helt sikkert en seværdighed der er værd at besøge. Letpåklædte og nøgne kvinder står bag glasdøre og forsøger at lokke dig ind. Der er noget for enhver smag. Tykke som tynde, høje som små. Red Light District er et rigtig smukt kvarter, på trods af at det bugner med erotiske butikker og rødt lys. Vær opmærksom på at der er en streng “no photo” politik.

4. Natteliv

Nattelivet i Amsterdam er klart et besøg værd. Der er godt gang i den i gaderne og på de store diskoteker. Heraf kan nævnes en gammel kirke der i dag rummer diskoteket Paradiso, eller kig forbi Melkweg der er et tidligere mejeri. Men ellers er det bare om at eksperimentere blandt de mange clubs og spillesteder. Amsterdam er klart Europas bedste partyby.

5. Coffeeshops

Også kaldt de brune cafeer – er i bund og grund nogle værtshuse som man finder rundt omkring i Amsterdam. De var stort set på alle gadehjørner, særligt hvis du befinder dig i Red Light District. Her kan du komme ind og få en skæv oplevelse, eller nøjes med at få en øl med de lokale.

6. Kanaler

Det er normalt Venedig vi omtaler, når der er snak om byer med kanaler, men faktisk er Amsterdam ligeledes bygget op omkring kanalerne. Byen er fyldt med idylliske broer og smukke kanaler. Husk endelig at tage på en kanalrundfart og få set byen til vands.

7. Bygninger

Vi er forelskede i byens arkitektur. De høje smalle huse der står på rad og række langs kanalerne er super smukke. Hver især med store vinduer med skodder for. En sjov detalje er, at alle huse langs kanalerne har en stor krog hængende ved tagets spids. Vi fik på turen fortalt, at det skyldes at de hejser møbler ind via vinduerne i det deres trapper er for smalle. Dette troede vi ikke het på til at starte med. Indtil vi så en flytning med vores egne øjne. Den er god nok!

Save

2 Comments

  • Hvis du har bilen med, har du et problem med parkering. Imidlertid er der indrettet næsten gratis p-huse udenfor centrum. De hedder P+R og koster kun 8 Eur for et døgn. 1 Eur i weekenden. Kun i forbindelse med køb af returbillet til centrum med offentlig transport middel. Anbefales kan P+R RAI. Metrostation 100 m fra p-huset. Genialt.

Skriv en kommentar