Med turbåd fra Himmelbjerget til Ry

Snyd ikke dig selv for en sejltur med en turbåd på Himmelbjergsøerne. Dette er en populær og hyggelig sommeraktivitet, hvorved man får set Gudenåen og Søhøjlandet på en helt ny måde. Disse både giver dig nemlig mulighed for at nyde den smukke natur omkring dig, mens du i ro og mag kan læne dig tilbage og nyde den stille brise i håret.

S P O N S O R E R E T

soehoejlandet5

Hvor kan man sejle hen med turbådene?

Der findes i alt 9 turbåde i Hjejle-flåden, hvoraf de 8 stadig er i drift. Turbådene sejler mellem Silkeborg, Ry, Himmelbjerget og stationsbyen Laven. Vi sejlede fra Himmelbjerget til Ry og fik os en rigtig smuk naturoplevelse ombord på turbåden “Turisten”. Vores sejltur startede ved Julsø, og gik danæst forbi Dynæs og Birksø. Turen fra Himmelbjerget til Ry varede ca 45 minutter. Tager du derimod turen mellem Silkeborg og Himmelbjerget vil det vare 1 time og 15 minutter. På alle turene får du mulighed for at opleve det smukke Søhøjland fra vandsiden. Ønsker du at tjekke sejlruter og priser kan du finde det på hjemmesiden: www.hjejlen.com >

soehoejlandet2

Oplev Hjejlen

Blandt turbådene finder du Hjejlen. Dette er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper der stadig er i drift, og skibet startede sine dage i 1861. Hjejlen kunne derved fejre sit 150 års jubilæum i juni 2011, som blev fejret med et besøg af selveste Dronning Margrethe. Hjejlen er den dag i dag en helt unik attraktion for turister fra nær og fjern, og skibet sejler rundt som et slags aktivt museum, hvor du kan se maskineriet på tæt hold. Hjejlen sejler sommeren igennem sammen med de andre turbåde mellem Silkeborg, Ry, Himmelbjerget og Laven.

soehoejlandet1

Tips til at sejle med turbådene

  • Hvis du ønsker at sejle med Hjejlen, kan du planlægge dit besøg ud fra ruteplanen på www.hjejlen.com
  • Det er en rigtig god ide at booke pladser ombord på den givne turbåd på forhånd – særligt hvis du ønsker at sejle med Hjejlen som er ekstra populær blandt turister.
  • Billetter betales først når du er ombord på båden, og der kan betales både kontant og med kort.

Aftensejlads og tapasplatte

Det er yderligere muligt at tage ud på en aftensejlads med en af turbådene. Det er hjejlen der sejler denne tur tirsdag, onsdag og torsdag. Aftensejlads er muligt i sommermånederne, og er en smuk tur med udkig ud til den uforglemmelige natur. Størstedelen af bådene til aftensejlads sejler fra Silkeborg, men det er også muligt at komme med fra Ry på enkelte dage. Se kalenderen på www.hjejlen.com og planlæg din tur. Husk varmt tøj til de sene aftentimer. Du kan også arrangere et event eller en tapasarrangement ombord på bådene.

soehoejlandet3

Dyk ned i den spændende historie

Der findes i alt 9 turbåde i Hjejle-flåden, hvoraf det i dag kun er de 8 der er i drift. Ud af de 9 turbåde er Hjejlen fra 1861den ældste mens Mågen fra 1996 er den yngste. Det er kun Hjejlen der i dag drives på damp, mens de resterende både i hjejle-flåden er motordrevne. Hjejlen er som sagt den mest kendte, og herudover finder du Hejren, Mågen, Rylen, Ternen, Falken, Tranen og Turisten. Alle både har forskellig indretning og ikke mindst en forskellig historisk baggrund. Det er muligt at læse meget mere om de forskellige både på www.hjejlen.com.

soehoejlandet4

Har du været ombord på en Turbåd op langs Gudenåen?

Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Søhøjlandet, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar