Trekking i Atlasbjergene

Her på bloggen rejser vi som oftest sammen alle tre, men somme tider dukker der nogle spændende ting op hvor vi må tilsidesætte turen som familie og bare gå på opdagelse alene. Og det er præcis hvad jeg har gjort. Jeg har haft fornøjelsen af at besøge Atlasbjergene i Marokko, hvor der findes en fantastisk natur og en kultur langt fra det vi kender i lille Danmark.

S P O N S O R E R E T

marokko13

Trekking for alle

Det er ikke ren barnemad at vandre i bjerge i op til 2500m højde. Ikke nok med, at det er hårdt i sig selv; så er luften også tyndere, og man hiver lidt ekstra efter vejret en gang i mellem. Alle kan trekke i bjergene, men det anbefales at man har en vis form, og lysten til at udfordre sig selv. Det er hårdt. Det er varmt. Og terrænet kan til tider være rigtig hårdt at bevæge sig rundt i.

Tips til trekking i Atlasbjergene

  • Husk vand – selvom at vi var afsted i november hvor det er ret koldt, så giver det varmen at trekke og godt med vand er nødvendigt.
  • Vandre sko eller støvler anbefales men turen kan godt klares i almindelige sneakers så længe vejret er nogenlunde godt.
  • Husk at iføre dig tøj der passer til vejret, og medbring gerne lidt for meget. Det er nemmere at smide en trøje end at stå og mangle den.
  • Vejret kan skifte utroligt hurtigt i Atlasbjergene. Fra regn og slud til sol fra en skyfri himmel.

marokko14

Oplevelsen i Atlasbjergene

Bjergene i Ait Bougmez er virkelig betagende. Bjergtoppene er dækket med sne, udsigten til dalen er helt eminent, og følelsen af at komme igennem dagen giver et lille kick. Jeg vil tro vores rundtur i bjergene omkring Touda strakte sig over 15 km i forholdsvis råt terræn. De 15 km tog vel omkring 5 timer inklusiv en lille frokost ved en stor sø oppe i bjergene. Søen er et opholdssted om sommeren for nomaderne, og er egentlig bare et virkelig flot sted i sig selv.

marokko12

Det var en fuldstændig fantastisk tur og jeg håber virkelig der er flere der får den oplevelse. Den larmende stilhed, udsigten, det hele spiller bare sammen og giver den unikke oplevelse. Det er muligt for at læse meget mere om trekking og andre udendørs aktiviteter i Marokko på www.touda.fr

 

Har du prøvet at trekke i Atlasbjergene? Eller har du andre trekking oplevelser du vil anbefale?

Opdagelse.dk blev inviteret af  Marokko-eksperten.dk og Touda.fr

Skriv en kommentar