Touda Eco Lodge og Ait Bougmez Valley

I de marokkanske atlasbjerge ligger en lille perle. En primitiv lille perle. Touda Eco Lodge er placeret på en bjergside og med en panorama udsigt ud over hele dalen, kan man ikke være andet end betaget. At stå der hver morgen og se hvordan skyerne lige så stille fordufter og landsbyen komme til syne, det er imponerende.

marokko6

Touda Eco Lodge

Stedet er ikke et traditionelt hotel som man kender det fra andre feriedestinationer. Eco Lodge er, ligesom det meste af Ait Bougmez Valley, næsten afskåret for civilisationen. Her er ingen varmekilde udover gasovn og brændeovn i hyttens stue, og i 2200m højde bliver det rigtig koldt. Specielt her i November, hvor vinteren banker på døren. Der er dog installeret varmt vand og almindelige toiletter, men internet og tv skal man kigge langt efter.

Dette skal dog ikke tage noget fra stedet som med sin stemning indendøre, udsigten, beliggenhed, og fantastiske personale sørger for at ethvert ophold bliver noget specielt. Det er vigtigt at understrege at vil man besøge Touda Eco Lodge så skal det være med henblik på aktiv ferie i bjergene. Det er så flot at det må man ikke misse, og så er det også noget af en køre tur hvis man kun vil ligge og slappe af i hytten. Læs mere om konceptet bag Touda Ecolodge her >

marokko11

Find din indre ro

Det er ingen hemmelighed at dette besøg i Marokko var meget anderledes end hva vi ellers har været vant til. For efter ca. 5 timers køretur på bjergsidernes smalle grusveje når vi nemlig til Touda. Med Afrikas næsthøjeste bjergs snedækkede top i baggrunden, det lokale samfund, og æsler som trækplaster, finder man virkelig en ro der ikke kan sammenlignes med noget andet. Der serveres lokal og frisk mad i Touda Eco Lodge, her er hverken Mcdonalds eller restauranter.

marokko10

Enestående natur

Selvom 5 timer kan virke som lang tid i en bil, så er det 5 timer der giver dig en på opleveren. Atlasbjergene her i Marokko er betagende, og kameraet har kørt på overtid hele dagen. Som bonus info kan jeg da fortælle at man nok ikke skal sidde ved vinduet ud mod kløften hvis man har dårlige nerver. Vejene langt oppe i bjergene er smalle og derfor kan man godt komme rigtig tæt på kanten i forbindelse med modgående trafik. Men inden længe føles det naturligt, og turen til det lokale marked i Tabant tog os gennem mange af de små samfund. Og nå ja, den lokale bus er en æld gammel mercedes med over 700.000 km på tælleren, men det er intet problem heroppe i Atlasbjergene.

marokko5

Det lokale marked

I Ait Bougmez Valley bor der omkring 17.000 mennesker, som alle hver dag knokler for føden. Hele området er fyldt med landbrug, og det lokale marked disker op med frugter, grøntsager, kød, tøj og meget meget mere. Vi befinder os i en meget fattig del af landet, så priserne er chokerende lave. Mad, drikke, tøj og andre fornødenheder koster nærmest ingenting.

marokko8

Said Marghadi

Turen her til Touda Eco Lodge og Atlasbjergene er arrangeret af en mand ved navn Said Marghadi. Said er dedikeret til dette samfund, og han arbejder rigtigt hårdt for at fremme turismen i området. Han hjælpen ikke samfundet med penge, men han hjælper med alle de ting der er nødvendige, f.eks. tøj og projekter for rent vand, for at kunne overleve i bjerglandsby hele året. Said er berber ligesom det meste af samfundet. Berbere er et frit folk med retten til at følge den tro de vil. Islam er ikke trukket ned over hovedet på dem, selvom man godt kan tro at i Afrika følger man islam. Jeg syntes Said fortjener en lille hyldest, for han har engageret mange mennesker i byen til at byde turister velkommen i Touda.

marokko7

Touda Eco Lodge er et gæstfrit sted, som sørger for at ethvert ophold er besøget værd. Der bliver budt på te, musik, dans i rigtig berber stil, og en tur i det hjemmelavede hamam rum. Touda Eco Lodge er et virkeligt unikt sted, men samtidig et sted man skal være sikker på at man har lyst til besøge.

Save

Save

Save

Skriv en kommentar