Toronga Zoo i Sydney – og bjerggeder med en god udsigt

Toronga Zoo er en zoologisk have i Sydney, som du finder i bydelen Mosman. Haven har et rigt dyreliv, og huser mere end 300 forskellige dyrearter. Desuden er haven placeret smukt, med udsigt ud over Sydneys Skyline – dermed har dyrene – og særligt bjerggederne – en af de byens bedste udsigter.

IMG_3008 copy

Sådan kommer du til Toronga Zoo

For at komme ud til Toronga Zoo kan du vælge mellem bus eller færge – og vi anbefaler sidstnævnte. Foruden at være den letteste transport ud til haven, byder færgeturen også på en spektakulær udsigt ud over byen. Selve færgeturen varer ca 12 minutter, og billetterne kan købes ved Circular Quay (for både færge og entre til Toronga).

Med i prisen er også en tur i Svævebanen, der transporterer dig det sidste stykke fra færgen og op til Torongas indgang. Turen i svævebanen var hyggelig og uventet, og vi fik nogle fine billeder ud over byen og af parkens dyr set fraoven. Læs mere om transport til Toronga.

IMG_3024 copy

Udvalg af dyr

Inde i zoo’en så vi mange af de samme dyr som vi har set så mange gange før. Giraffer, løver, tigre, elefanter og zebraer. Herudover var der et stort udvalg af Australske dyr som kænguruer og koalaer samt en 5 meter lang krokodille der gerne ville holde øjenkontakt med mig.

Vi så desuden en platypus som er et slags næbdyr. De findes kun på Australiens østkyst og kan ikke ses særligt mange steder. Den var dog svær at fange et billede af da den var under vand. Du finder også en tasmansk djævel, en vombat, kæmpeskildpadder og de sødeste små pingviner.

Vores yndlingsdyr i parken var den røde panda, som Kris og jeg bliver betagede af gang på gang. Den har intet med en rigtig panda at gøre ud over at det også er en slags mini-bjørn og at de begge spiser bambus. Den røde panda ligner mere en blanding af en abe og en kat, men den var virkelig flot.

IMG_3681 copy

Shows og fodringer

Vi vil til enhver tid anbefale at man tager del i shows og fodringer. Her lærer du mere om dyrene, og ofte er det først her at dyrene kommer frem og er aktive. I Toronga Zoo er der shows og fodringer dagen lang, som holder både dig og dyrene beskæftiget.

Lær meget mere om gorillaer, chimpanser, elefanter, giraffer, lemurer, store katte, pingviner, den tasmanske djævel, krypdyr, edderkopper og koalaer når dyrepasserne fodrer dem, og giver dig insider viden til dyrene du elsker. Det er en god ide at følge programmet nøje for at få mest muligt ud af dit ophold.

Vi var desuden inde og se et show med sæler. Det var rigtig godt og underholdende, og de kunne nogle fine tricks, hvor de blandt andet hoppede højt op i luften. efter en bold. Meget imponerende.

IMG_3344 copy

Derfor skal du besøge Toronga Zoo

Vi var en smule tøvende med at besøge Toronga Zoo, da vi havde en del zoologiske haver på programmet på vores færd rundt i Australien. Men vi valgte dog at besøge den, da vi ikke ville føle at vores rejse ville blive fuldendt foruden. Mest af alt fordi, at Toronga Zoo er den officielle zoologiske have i Sydney, en by vi kaldte vores hjem i 4 måneder.

Men det var nu en rigtig fin oplevelse og vi fik lov til at røre ved flere af dyrene, hvilket var uventet. Vi stiftede dermed bekendtskab med en to-hovedet-lizard, en stor klam slange og et får ved navn Dolly. Og så var vi naturligvis imponerede over det gode program med fodringer.

Endnu en god ting ved ved Toronga, og endnu en god grund til at besøge parken (foruden at man elsker dyr), er parkens unikke placering. Fra Toronga Zoo er der en rigtig smuk udsigt ud over byen. Særligt bjerggederne og girafferne havde nogle gode placeringer, og det var muligt at finde flere udkigsposter, hvor man kunne knipse nogle rigtig gode billede.

IMG_3138 copy

Skriv en kommentar