Tjekliste inden en længere rejse

Skal du ud og rejse på en længere rejse, hvor du forlader de trygge rammer i Danmark i måske et halvt år eller et år? Der er mange ting man skal huske at overveje, og vi kan derfor godt lide at have en tjekliste med en fast rækkefølge at gøre tingene i. Her er vores tjekliste, med ting som du bør gennemgå inden afgang.

Airplane landing

Vaccination

Når vi skal afsted på en længere rejse sørger vi altid for at undersøge hvilke vaccinationer vi skal have. Nogle vacciner skal man have flere gange inden afgang, og det kan derfor være en længere proces der skal sættes i gang i god tid før afgang. Spørg derfor din læge i god tid, om hvilke vacciner der er nødvendige for dig på din rejse, og sørg for at få dem inden afrejse.

Visa

Inden vi bestiller flybilletter tjekker vi også op på om det kræver et visa for indrejse til landet. Er dette et krav, sørger vi altid for at søge det forinden, da vi ikke ønsker at stå med en flybillet uden et gyldigt visa.

Er dit pas gyldigt?

Det er her vigtigt at du tjekker op på reglerne for din destination. Nogle steder er det nemlig et krav at dit pas er gyldigt i mindst et halvt år mere før udrejsedato. Der er også lande hvor du ikke kan rejse ind på et midlertidigt pas. Så derfor er det altid en god ide at tjekke reglerne, og at tjekke sit eget og hele familiens pas inden afrejse.

Forsikring

Vi tjekker altid op på vores forsikring inden afrejse for at sikre os at alt er dækket ind på den foranstående rejse.

Kopi af vigtige dokumenter

Vi sørger altid for at have en kopi af vores vigtige rejsedokumenter. Tidligere havde vi dem altid med fysisk – men nu er vi begyndt på også at have dem elektronisk – på den måde har man altid adgang til dem, og du sikrer dig at du altid kan bevise hvem du er og hvor du er fra. Af vigtige dokumenter plejer vi at have en kopi af :

  • ID i form af pas og kørekort
  • Flybilletter og booking af hoteller
  • Forsikringspapirer, så man kan følge op på reglerne
  • Vigtige telefonnumre

Skal du opsige din bolig?

Vi opsagde selv vores lejlighed for forinden vores 8 måneders ophold i Australien. Vi boede ellers i en rigtig lækker lejlighed med det hele, men selvfølgelig skulle vi ikke beholde den. Hvis du skal på en så lang rejse, at du opsiger din bolig er der følgende ting du skal begynde at overveje og skal have styr på:

  • Sælge ud af dine ting eller at få dem opbevaret
  • Skifte adresse / omstille post

Bestille et ekstra NemId

Vi bruger stort set vores NemId dagligt, og så kan de mange nøgler hurtigt få ben at gå på hvis du skal rejse i en meget lang periode. Og det er rimeligt simpelt at bestille et ekstra – så gør det hellere for en sikkerheds skyld.

Bestille et internationalt kørekort

Hvis i ved at i skal ud og køre i bil er det en god ide at få fat i et internationalt kørekort hjemmefra. Du kan få det hos din lokale kommune for blot 25kr. Vi stod i Australien uden et internationalt kørekort og skulle have fat i en tolk fra den danske ambassade i Melbourne, som forlangte at vi sendte vores kørekort frem til ham med posten. Vi fik dog arrangeret en at møde ham i stedet. Men det kan godt betale sig at bruge de 25 kr hjemmefra.