Tips til at undgå tekniske fejl på rejsen

Teknik fylder mere og mere på vores rejser. Vi har tendens til at medbringe computere, tablets, smartphones og dyre kameraer. Vi knipser billeder på kameraet som aldrig før, og vi har måske en tendens til at glemme de små ting. Her er lidt blandede teknik tip til ting du skal huske før og under rejsen.

teknik

Slå dataroaming fra

I en tid, hvor vi alle har smartphones, og hvor data og internet er tilgængeligt 24/7 kan det være svært at koble helt fra. Men det kan blive en dyr fornøjelse at bruge data i udlandet. Husk endelig at slå dataroaming fra og undgå dyre mobilregninger på rejsen. brug i stedet gratis wifi på hotellet, og hos butikker og spisesteder. Der er rigeligt med muligheder.

Medbring en adapter

Det er ikke verdens undergang at glemme adapteren derhjemme, men det kan spare dig en unødig hovedpine, hvis du medbringer en hjemmefra. Først og fremmest slipper du for at jagte butikker der sælger adaptere, og du undgår at betale dyrt for et spontant køb. Sørg for at købe dig en adapter forinden rejsen, og gerne en med flere mulige funktioner så den kan bruges igen og igen. Bonustip: Medbring også en forlængerledning med flere stik. Særligt hvis der skal anvendes adapter i landet du besøger. Om ikke andet er det rart at have en samlet opladestation, frem for at alt jeres udstyr flyder rundt på værelset.

Fortæl din bank at du tager ud at rejse

Indrømmet – vi glemmer ofte selv dette. Men det kan være en god ide at lade banken vide, at man er taget ud for at rejse. Hermed ved de, at der kommer et øget forbrug fra udlandet over en vis periode, og du undgår at de kort bliver spærret. Herudover er det altid en god ide at medbringe flere kort, hvis du f.eks. Får et stjålet, spærret eller hvis du når den maksimale forbrugsgrænse.

Hav kopier at alle dine rejsedokumenter

Vi har lært af vores forældre, at vi altid skal medbringe alle de nødvendige rejsedokumenter på rejsen. Du kan medbringe dokumenterne fysisk, men det er en god ide også at have dem digitalt – for der er altid en chance for at dine fysiske papirer også bliver stjålet! Sørg også for at have en kopi at dit pas liggende. Vi fik stjålet vores pas for nogen år siden, og det at vi havde en kopi gjorde processen en del lettere i forhold til at få lavet nogle nye.

Anbring i din håndbagage

Vi har altid vores teknik i vores håndbagage. Både for at det ikke lige pludselig ligger i en kuffert, som på mystisk vis forsvinder, men mest af alt af frygt for at vores udstyr vil blive skadet på rejsen. Vi har ikke helt tiltro til at de kære bagage mænd  vil være helt så nænsomme ved vores kuffert som vi selv er.

Opladning af telefon / udstyr

Hvis du har en ældre telefon, og hvis du bruger den en del til at gå ind og ud af diverse programmer – så er der en stor chance for, at batteriet er ved at være en smule slidt. Vores telefoner skal altid lades op dagligt på ferien, og somme tider op ad dagen, hvor den er i brug. Derfor kan vi anbefale, at man medbringer en powerbank på rejsen, som man kan have med i sin håndtaske. Når du har en powerbank kan du lade dit udstyr op mens du er på farten.

Skriv en kommentar