Tips til at undgå lommetyve på din ferie

Det kan ødelægge hele ferien at være et offer for et lommetyveri, og da vi selv har været ofrene et par gange har vi valgt at skrive dette indlæg. Vi har selv stået ansigt til ansigt med en lommetyv med hænderne ned i vores taske i en overfyldt metro, og vi har derfor nogle gode råd vi gerne vil dele, og som forhåbentlig kan komme jer til gode.

Stealing

1. Lad ikke dine ejendele ude af syne

Vær altid opmærksom på dine ejendele. Dette kan vi ikke understrege nok. Du er på ferie for at slappe af, men vær dog opmærksom på dine ejendele og lad dem ikke ude af syne. Lægger du din taske fra dig og hopper ud på dansegulvet er der en stor chance for at den er væk når du er tilbage.

2. Vælg den rette taske

Vælg en taske til dine ejendele der ikke gør det nemt for lommetyvene. Særligt at det en god ide at vælge en taske med lynlås, idet den ofte larmer når den åbnes. Tasker med spænder og flapper er for nemme at komme i. Så sørg for at have fokus på sikkerhed når du vælger en taske.

3. Undgå at medbringe værdier

Vi gør det alle sammen – tager værdier med på ferie. Alt lige fra dyre smykker og arvestykker til dyrt chanel tasken og de dyre solbriller. Vores råd er, at du kun medbringer de absolut nødvendige ting, og efterlader arvestykker og dyre smykker derhjemme. Det er netop disse ting tyvene går efter, og der er ingen grund til at tage chancer, og du får det måske aldrig igen.

4. De laver en scene

Det værste ved lommetyve er, at man efterhånden ikke kan kende forskel på ærlige reelle mennesker og de der forsøger at berøve os. Nu om dage hører man ofte historier om grupper af tyve, der hjælpes ad med at berøve turisterne. er er ofte et barn eller en ældre med i disse grupper. Det går simpelthen ud på, at en person beder om din hjælp eller på anden måde afleder din opmærksomhed, men andre berøver dig. Det kan forekomme ved de mest basale situationer, som at de spørger dig om vej. Så husk altid at være opmærksom på dine ejendele.

5. Steder fyldt med turister

De fleste storbyer er fyldt med turister i sommerperioden, og derfor også lommetyve. Vær derfor opmærksom på dine omgivelser. Pas på med f.eks. undergrunden samt pladser der er overfyldt med mennesker. Når man står så tæt med andre mennesker bemærker man ikke rumsteren omkring sin taske.

6. Tomt for mennesker

Modsat skal du også passe på det stik modsatte – at tage metroen når den er menneskeforladt, eller øde parkeringspladser eller gyder. Du indbyder bare til at blive rullet af en tyv på vejen hjem.

7. Et nemt offer efter alkohol

Hvem nyder ikke at få et par drinks indenbords på sin rejse? Desværre er man et lettere mål når man har fået alkohol – og det ved lommetyvene. Så skal du en tur i byen bør du være ekstra opmærksom på dine ejendele.

HVAD ER DINE BEDSTE RÅD MOD LOMMETYVE?

Skriv en kommentar