Tips til at tage billeder til Instagram

Når vi er ude på rejser finder vi altid en lyst til at dele vores rejseminder over de sociale medier. Her er Instagram et godt redskab, der med sit visuelle univers på et øjeblik fanger stemningen af dine omgivelser. Det er dog så ærgerligt, når vi har uploadet et billede, som ikke helt rammer de standarder vi havde håbet på. Vi giver dig derfor nogle tips til at peppe dine billeder og din konto lidt op.

instagram2

Brug et kamera

Undlad at tage billeder direkte via instagram. Brug mobilens kamera eller et almindeligt kamera, som du gør på normal vis. Der er flere grunde til dette. Først og fremmest har du ikke mulighed for at zoome på portrættet, og herudover mister du billedet uden for den kvadratiske ramme der gør det muligt for dig at komponere det perfekte billede.

Komposition

Har du hørt om det gyldne snit? Dette er en grundregel som de fleste fotografer lever efter. Det handler om at placere vigtige elementer på de rette punkter i billedet. Forestil dig at et billede er opdelt i tredjedele. Du finder det gyldne snit der hvor tredjedelene mødes vandret og lodret.

Lys

Det bedste tidspunkt på dagen at tage billeder er ca 30 minutter efter solopgang og 30 minutter før solnedgang. På disse tidspunkter står solen ikke skarpt ned på dine motiver og lyset vil falde blødt og naturligt.

Redigering af billeder

At tilføje et filter gør hurtigt dit billede mere levende. Brug de foruddefinerede filtre i din Instagram app, eller brug et billedbehandlingsprogram som Photoshop til at klare arbejdet.

Rød tråd

Hvis du ønsker flere følgere, er det en god ide at bevare en rød tråd for dine billeder på Instagram. Dermed kender dine følgere din stil og ved hvad de kan forvente at modtage fra dig i fremtiden. Tag et kig på din samling af billeder og sørg for at det er en behagelig oplevelse samlet set. Brug evt de samme filtre eller den samme måde at beskære dine billeder og sørg for at det er konsekvent.

Tag flere billeder

Det bedste tip til at blive bedre til at tage Instagram billeder er, at blive ved med at gøre det. Brug mediet mere og leg med det. På et tidspunkt skal du nok fange det og finde dig en stil som du vil fortsætte med.

HAR DU NOGEN GODE TIPS TIL AT TAGE BEDRE BILLEDER TIL INSTAGRAM?

2 Comments

  • God post. Vi bruger selv mange af disse tips, men vil gerne tilføje et enkelt mere :-)
    Det bedste tip hvis man vil være stor på Instagram, er IKKE at bruge mobilkameraet. Brug et rigtigt kamera, rediger billederne på computeren og læg kun de allerbedste op. Folk på Instagram gider ikke se på grynede mobilbilleder (ihvertfald ikke vores mobilbilleder).

Skriv en kommentar