Tips til at planlægge et spa ophold på budget

Wellness og fitness er blevet populært, og i højere grad ønsker vi at medbringe det på vores rejse. Der findes derfor spahoteller, hvor du for en stund kan blive forkælet med wellness og termiske bade. Spahoteller anses dog for at være en luksus og kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ønsker en masse velvære og afslapning. Her er nogle råd til at planlægge et spaophold på budget.

Spa accessories

Hvilken type spa

Det kan måske virke logisk for nogen – men vær sikker på hvad der inkluderer i prisen før du booker dit ophold på et spahotel. Nogle steder er al wellness og mad inkluderet (destinations spa) og andre steder er det oven i prisen (resort spa). Sørg også for at kigge på billederne på deres hjemmeside før du booker for at få en fornemmelse af mængden af faciliteter.

Vælg spa pakker

Ønsker du flere behandlinger bør du først undersøge om de tilbyder spa pakker. Ofte tilbydes der pakker der blandt andet kunne indeholde en ansigtsbehandling, massage og en pedicure. Ved at købe et allerede sammensat tilbud kan du spare på omkostningerne frem for at booke behandlingerne enkeltvis. Somme tider kan man yderligere få en rabat på behandlingerne hvis man yderligere bestiller overnatning.

Få mest ud af dagen

Hvis du ønsker at få mest for dine penge og mest ud af dagen bør du ankomme på dit spa ophold tidligt på dagen og først forlade stedet igen sent om aftenen.  På den måde har du en hel dag til at nyde det med ren afslapning. Har du valgt et spa ophold der ligger længere væk kan du evt booke et værelse på et hotel i nærheden og derefter tage derind frisk og udhvilet dagen efter.

Spar penge

Få mere ud af dit spaophold. Betaler du mindre har du råd til mere. Der er flere måder hvorpå du kan spare lidt penge på dit spaophold.

 • Har du et særligt spaophold i tankerne du kunne tænke dig at prøve, er det værd at holde øje med resortets hjemmeside.
 • Det kan ske at der falder nogle rabatter eller at de kører nogle særlige programmer. Nogle spahoteller yder rabat til gæster der besøger ofte.
 • Spørg ind til priser for høj- og lavsæson. Nogle spahoteller har skiftende priser for bedre at kunne booke ud hele året.
 • Undgå at booke dit ophold i weekender, da det er langt dyrere på de fleste spahoteller. Hverdage er klart at foretrække.

Udnyt de gratis faciliteter

Tilbyder hotellet nogle gratis faciliteter er det bare om at udnytte dem. Generelt har vi det ofte med at booke hoteller, hvor vi betaler overpris for faciliteter, som vi slet ikke bruger. Brug fitness centeret og spabadet mens du har chancen. Det kan være nogle ganske små ting, som man ellers tager for givet. Tag et varmt bad i badekaret eller tag op på tagterassen og nyd udsigten.

1 Comment

 • Dejligt brugbart indlæg!

  Min erfaring siger mig, at det også kan være en virkelig god idé, at tjekke hvad andre ligger op på det enkelte spahotels hashtag(s) på Instagram. Nogle gange “snyder” billederne på hjemmesiderne nemlig lidt. Men hvis man lige tjekker på Instagram først, så er man mere sikker på at få det for pengene man ønsker :-)

  Mange hilsner
  Anette

Skriv en kommentar