Tips til at få mest muligt ud af rejsen

At rejse handler om gode oplevelser, og derfor kan det somme tider kræve at man er godt forberedt hjemmefra og at man har den rette indstilling. Her har vi nogle tips og tricks til at få mest muligt ud af rejsen. Vi håber at de kan bruges.

Fried chicken

1. Lav din research forud for rejsen

Det første step jeg foretager mig inden jeg overhovedet booker rejsen er, at undersøge destinationen. Jeg tjekker mulighederne for hvad man skal ud at se, hvor det er bedst at bo og om der er noget man skal tage hensyn til. Er du ikke til tunge rejsebøger kan du lave din research i form af film eller ved at spørge dit netværk.

2. Spørg de lokale

Dette lyder måske ikke som noget særligt, men faktisk kan man få en masse guldkorn ud af at spørge de lokale. De kender byen og områdets små finurligheder, og måske de kan vise dig dele af byen du ikke kendte til. Da vi f.eks. var i Australien tog vi ind på samtlige turist centre for at høre dem om hvad de kunne foreslå af aktiviteter i området. Og herfra fik vi en masse gode ideer som vi slet ikke havde overvejet.

3. Rejs let

Undlad at pakke en fuld kuffert. Køb i stedet nyt spændende tøj på destinationen. Det giver dig en spændende shoppingoplevelse og du vil blende bedre ind med de lokale.

4. Brug dine ben

Så vidt det er muligt vil vi anbefale at man går rundt i byen og området og får mest muligt ud af oplevelsen. Man ser meget mere af den lokale kultur når man bevæger sig til fods fremfor bil/tog/bus. Medbring et kort over byen og forsøg at finde vej på egen hånd.

5. Stå tidligt op

Det er en god ide at stå tidligt op og få noget ud af dagen på dine rejser. Det er der mange årsager til. Først og fremmest får du langt mere ud af dagen. Du kommer ud af vagten før alle de andre turister, og så er der et smukt lys i de første morgentimer hvis du er fotointeresseret.

6. Spis lokalt

Måske lettere sagt end gjort for mange mennesker. Jeg selv er kræsen som bare pokker, men på hver ferie vi er på udfordrer jeg mig selv med at skulle give mig i kast med lokale retter. Du får først den fulde oplevelse når du spiser som de lokale.

7. Lær noget nyt

Det er altid spændende at prøve og lære noget nyt. Tag f.eks. et madlavningskursus, eller hvad med et dansekursus. Undersøg hvad der foregår af aktiviteter i det område hvor du rejser.

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL AT FÅ MEST UD AF REJSEN?

Skriv en kommentar