6 tips til at pakke let

Det er alt for nemt at medbringe hele garderoben og en masse unødvendigt tøj og accessories, men der er flere fordele ved at pakke let. Du får mindre besvær ved at pakke dit tøj op og ned ved start og slut af rejsen, du vil opleve at du har mere plads at gøre med på dit hotelværelse og du kan spare penge på at du medbringer færre kilo. Her er nogle tips til hvordan du kan pakke let – uanset hvilken destination du rejser til.

pakketips pakke let

1. Hold dig til en kabinekuffert

Der er gode fordele ved kun at medbringe en kabinekuffert. 1) Du sparer tid og penge, da du ikke længere skal tjekke en taske ind i lufthavnen, 2) du skal ikke slæbe på nær så meget bagage, 3) og du slipper for at bekymre dig om, hvorvidt din indtjekkede kuffert bliver ødelagt eller på mystisk vis forsvinder under flyvningen.

Tag din kabinekuffert frem som det første, så du kan se hvor meget plads du har at gøre med. Og læg evt tøjet i bunker ved siden af, så du bevarer overblikket. Har du svært ved at se hvordan du skal få alle dine ting med i kufferten? Læs nedenstående tips.

2. Pak i god tid

Jeg kan anbefale, at du pakker dik kuffert i god tid (og ikke først et par timer før afgang). På denne måde undgår du en masse impulsive valg, og du undgår at medbringe en bunke tøj du alligevel ikke vil bruge. Sørg også for at du er kommet godt til bunds i vasketøjet inden du starter med at pakke. Hermed er alt dit favoritbeklædning klar til brug.

3. Planlæg outfits

Det er en god ide, at have en nogenlunde ide om, hvad man ønsker at tage på i forskellige outfits. Udvælg nogle key items og udarbejd dig nogle outfits ud fra dem. Start f.eks. med et par bukser, og gennemtænk hvad du plejer at sammensætte dem med, og find derved et par toppe der kan gå sammen med dem. Det er desuden en god ide, at over- og underdele kan mikses på kryds og tværs.

4. Beklædning i lufthavnen

I lufthavnen har jeg ofte det “tungeste” outfit på. Dette outfit består ofte af flere lag, med en god varm sweater, som kan tages af hvis det bliver for varmt. Herunder har jeg typisk både en undertrøje og en top, således at der kan reguleres med varme / kulde. Desuden vælger jeg ofte at tage de tungeste par bukser på i lufthavnen, så det ikke er dem der vejer og fylder i kufferten.

5. Hvis du skal vaske tøj på rejsen

Det kan være nødvendigt at få vasket lidt tøj på rejsen, hvis du skal afsted på en længere rejse – lad os sige mere end 14 dage, og hvis du har pakket let. Mit råd vil her være, at man hjemmefra har pakket tøj der matcher i samme farvenuance, så man så vidt muligt kan holde sig til én vask. Herudover anbefaler jeg, at man ikke medbringer sin favoritbeklædning, da man aldrig kan vide om der skulle ske noget med tøjet i denne fremmede vaskemaskine.

6. Brug shopping som motivation

En motivation for at medbringe mindre i kufferten på udrejsen kan være, at man dermed kan tage på shoppingtur på destinationen. Medbring kun det allermest nødvendige, og sørg for at der er plads i kufferten til et par gode indkøb.

 

Har du flere gode råd til hvordan man kan pakke let?

Skriv en kommentar