Tips til at holde et godt helbred på rejsen

Det kan hurtigt blive en kedelig fornøjelse at skulle ud at rejse hvis man bliver syg undervejs. En madforgiftning eller dehydrering kan der heldigvis gøres noget ved på forkant hvis blot man er lidt forsigtig.

medical devices

Drik rigeligt med vand

Dette er måske åbenlyst – men det er nemt at glemme at drikke nok vand på rejsen. Man siger at man normalt skal skal drikke 2 liter vand om dagen, men når du er afsted på rejsen vil dette tal typisk være højere – særligt hvis i går meget rundt eller hvis klimaet er varmere end hvad du er vant til. Forud for din rejse bør du desuden tjekke om det er muligt at drikke vandet på destinationen du skal besøge, eller om der skal købes vand ind i supermarkedet.

Brug dine ben

På vores rejser bruger vi vores ben rigtig meget. Vi mener bestemt at vi får meget mere ud af oplevelsen ved at se gå rundt, hvorved vi får set langt mere af byen – og så er det tilmed sundt for din krop at få rørt sig.

Få rigeligt med søvn

Det er vigtigt at du får din søvn – uanset om du er havnet i en helt anden tidszone eller om du har rejst om natten. Hvis ikke risikerer du, at din krop kollapser og at du bliver helt udkørt. Om nødvendigt bør du tage dig en powernap for at kvikke dig op.

Førstehjælpskasse

Rejs med en førstehjælpskasse. Det behøver ikke at være en prængende en af slagsen, men blot en der lader dig medbringe det mest nødvendige. Medbring lidt forskellig medicin mod mavesmerter, forstoppelse eller dehydrering. Det er altid en god ting at have det ved hånden hvis uheldet skulle være ude.

Find restauranter

Man har ofte tendens til at være meget spontane når det kommer til spisesteder, og derfor er maden ikke altid den sundeste. Man ender pludselig med fed friturestegt mad på trods af ens bedste intentioner. En god ide er at undersøge hvilke muligheder der er for spisesteder på forhånd. Desuden kan man også læse lidt om deres anmeldelser for at se om maden og stedet er populært.

Håndsprit

Anskaf jer håndsprit til rejsen, og sørg for at bruge det særligt inden i skal spise. Herved holder i jer mest muligt bakteriefri på rejsen. Det findes i rejsestørrelser, så det let kan medbringes hjemmefra.

HVAD ER DINE BEDSTE TIPS TIL AT HOLDE ET GODT HELBRED PÅ REJSEN?

2 Comments

  • God liste! Glemmer tit at drikke nok vand, når det f.eks. er vinter og man ikke føler tørsten på samme måde som om sommeren – resulterer bare i, at man bliver træt og sløv.

    I forlængelse af tippet med at tjekke restauranter på forhånd vil jeg virkelig anbefale app’en Yelp. Jeg tjekker efterhånden altid en restaurant derpå inden jeg går ind. Nemt lige at slå op via geo-locator og så se billeder etc. Det er så dumt at gå ind og betale dyrt for dårlig mad! :-)

Skriv en kommentar