Tips til at flyve solo med en baby for første gang

Jeg var spændt og nervøs over at skulle rejse alene med en baby for første gang, da Wilfred og jeg skulle en tur hjem til Danmark tilbage i februar måned. Det var klart en ny verden for mig, at skulle klare rejsen helt alene. Jeg plejer jo altid at have Kris med (og selvfølgelig også Andrea), og derfor har jeg været vant til at vi har været to til opgaven. Til gengæld har vi så jongleret med to børn på én gang, og faktisk har vi de sidste mange gange haft tildelt et barn hver på rejsen, hvor jeg primært har stået for Wilfred. Så på den måde var det ikke de store forandringer. Men på flere punkter kunne man nu alligevel godt mærke at man manglede de ekstra hænder.

Jeg har efterhånden en god ide om hvordan taskerne bør pakkes, hvilket legetøj han skal bruge i flyet og hvilket mad der kan holde ham beskæftiget. Jeg følte mig derfor godt rustet, da det jo er langt fra første flyvetur jeg har rejst med børn. Og selve rejsen gik derfor forbløffende godt. Wilfred var en fantastisk rejsepartner, som fik alle ombord på flyet til at smile. Og det er faktisk let nok hvis blot man er vant til er flyve med børn. Er det din første gang? Så frygt ikke, her vil jeg komme med lidt tips til de forældre derude som skal begive sig ud på deres første solo rejse med deres baby.

Køb de rette flybilletter

  • Book flybilleter i god tid! Her på min første solo-rejse, var det dog en sidste-øjebliks-beslutning, og jeg fik først mulighed for at booke rejsen dagen før. På dette tidspunkt var der ikke mange gode og babyvenlige flytider tilbage, så prøv så vidt muligt at undgå booking af billetter med så kort varsel.
  • Vi går altid efter den kortest mulige rejse, og gerne maks én mellemlanding.
  • Desuden er det også vigtigt med fly-tidspunkterne da det gerne skal passes ind med barnets søvn. F.eks. vil vi ikke flyve kl 7 om morgenen (da det ville betyde at vi skulle køre hjemmefra kl 4 om natten), og vi ønskede heller ikke at lande i Billund efter kl 19.00, men somme tider kan man ikke få alt som ønsket – især ikke når man booker billetten så sent. Vi endte med at finde en billet med afgang fra Napoli kl 12.30 med 5,5 times mellemlanding i Paris og afgang igen først kl 20.30. Dette var på ingen måde ideelt. Hverken den lange ventetid i lufthavnen, men heller ikke flyvetidspunktet som var lige midt i Wilfreds nattesøvn.

Pak pusletasken

Når man flyver alene med en baby er det ekstremt vigtigt at tasken er pakket korrekt. Sørg for at pakke tasken med alt hvad du skal bruge undervejs på flyveturen. Vi har altid haft en taske fyldt med legetøj, snacks og underholdning, som altid er lige ved hånden under flyvningen. Og husk ikke at vise barnet alting på én gang, men tag én ting af gangen og udnyt nyhedsværdien og at dit barn viser interesse. Sørg også for at der er et sæt ekstratøj til flyet, og for at der er bleer til et evt bleskift. Find også vores komplette pakkeliste til flyet.

Undgå at sidde på forreste række!

Undgå for alt i verden at sidde på forreste række når du flyver med små børn – særligt når du flyver alene! Når du sidder på forreste række må du nemlig ikke have din taske stående foran dine ben, men skal i stedet have alt bagage op i rummet over dig. Dette betyder at du ikke har adgang til de ting dit barn har brug for under flyveturen, hvilket særligt er problematisk når man flyver alene. Mange flyselskaber ser det ellers som en service at placere børnefamilier på forreste række da der er ekstra benplads, men vi foretrækker at sidde på en række hvor vi må have bagagen liggende fremme under sædet, og hvor det er tilgængeligt.

Forreste række kan dog være en fordel hvis du rejser med en meget lille baby, som kan lægges i en babylift. Dog er der vægt-begrænsninger på hvor meget dit barn må veje, og vores børn blev hurtigt for store til disse. Begrænsningen varierer fra fly til fly men ligger normalt omkring 7-9 kg. Andrea har sovet i en lift én gang og Wilfred nåede det aldrig. Og ærligt – så kan man også sagtens selv sidde med en sovende baby i skødet. Det vil vi i hvert fald foretrække frem for at “mangle vores ting”.

Husk at have det sjovt

Og det vigtigste af alt – interager med dit barn og nyd oplevelsen. Wilfred og jeg havde en kanon god flyvning, samt en 5 timer lang ventetid i lufthavnen i Paris. Og vi hyggede os rigtig med forskellige lege, pludren og faren rundt i hele lufthavnen. Vi var flere gange inde for at finde os en snack, og Wilfred charmerede sig ind på alle forbipasserende i lufthavnen. Så sørg for at hygge om din baby, og sørg for at humøret er højt.

Skriv en kommentar