Tips til at flytte ind sammen med fremmede

I Sydney boede vi i 4 måneder i en lejlighed ved Coogee Beach sammen med 4 fremmede – 2 fra indien, en fra tyskland og en fra Korea. Vi havde et tæt sammenhold i lejligheden og formede nye venskaber, men at bo sammen så tæt kan også være udfordrende. Læs vores tips og gode råd til hvordan du får det bedste ud af at flytte ind sammen med fremmede.

At bo med fremmede Australien

Vær åben

Man kan sagtens bo sammen med sin bofælle uden at have noget med hinanden at gøre, men vi så det klart som en fordel at være åbne overfor sine nye bofæller. Måske skaber det nogle helt nye venskaber, som du ikke havde troet muligt. Man kan sagtens bo sammen med sin bofælle uden at have noget med hinanden at gøre, men vi så det klart som en fordel.

At nå til enighed

At bo sammen under ét tag betyder ikke nødvendigvis at i alle kommer overens. Vi har alle vores sære vaner, og måske har du selv nogen vaner der irriterer dine bofæller. Det kan derfor være en god ide at sætte sig ned og blive enige om nogen husregler, for at kunne holde husfreden. Det kunne f.eks. omhandle fordelingen af skabsplads, støjniveau samt oprydning.

Tag på udflugter

Når man vælger at flytte ind sammen med fremmede, er det en god ide at skabe et godt fællesskab. Vi havde rigtig meget ud af vores bofæller, og sammen arrangerede vi flere udflugter – blandt andet til Blue Mountains. Vi var også ude sammen på et par byture og til spisning. Så hvis i har det godt sammen som en gruppe, er det blot om at få arrangeret en tur.

Lav en rengøringsplan

Det er stort set umuligt at bo i et fællesskab under samme tag uden et form for en rengøringsplan. Lav en aftale om, at i rydder op efter jer selv, og sørg for at have en ugentlig plan med hvem der står for hvad. F.eks. én der står for rengøring i køkkenet, en der står for rengøring på badeværelset og en der står for vask af viskestykker og klude. Listen kan fortsætte efter behov. Sørg for at listen konstant roterer, således at i alle tager del i de sure pligter.

Lav mad til hinanden

Ved et rent tilfælde havde alle beboere i vores lejlighed fødselsdag inden for de 4 måneders ophold i Sydney. Dette fejrede vi hver eneste gang med god mad og vin, og hver eneste gang var det fødselaren der stod for at lave en ret der repræsenterede deres hjemland. Vi fik derfor tyske bread dumblings og en masse stærkt mad a la indien.

Skab fælles rutiner

Vi boede 6 mand under ét tag med kun ét badeværelse, hvilket kunne skabe lidt kø om morgenen inden arbejde. Det krævede at vi alle holdt os til nogen faste rutiner, da 3 af os skulle ud af døren på nogenlunde samme tid. Vi fik os hurtigt en fælles forståelse for den bedste rækkefølge for badeværelset, og hvis der var én person der kom ud af rytmen bragte det os alle ud af rytmen.

Flytte ind sammen med fremmede

 

Hvad er dit bedste tip til at flytte ind sammen med fremmede?

Save

Skriv en kommentar