Tips til at booke med Airbnb

Hvis du gerne vil bo lokalt, kan det være en fordel at vælge Airbnb, som er en online markedsplads, hvor private udlejer deres enten et værelse eller hele sit hjem. Her kan du finde et værelse eller en lejlighed, hvor du bor lige midt i lokalsamfundet, og du har mulighed for at snakke med din host om hvad du bør se i området. På denne måde oplever du kulturen på en helt anden måde, og du får en anderledes rejseoplevelse.

airbnb

Via Airbnb er både mulighed for at leje en bolig, eller for at udleje sin egen. Her i indlægget vil jeg give dig nogle tips til at leje et værelse for første gang.

Spar $25 på din første booking

Først og fremmest kan du spare $25 på din første booking ved at bruge dette link til Airbnb. Linket sender dig til en tilmeldingsside, hvor du skal indtaste dine oplysninger og oprette en profil. Alle brugere – både lejere og udlejere – har oprettet profiler på Airbnb, for at gøre det til et mere trygt og sikkert sted at udleje sin bolig. Du får altså $25 ved tilmelding ved at benytte dette link, ligesom at jeg ligeledes får en bonus herved. Så det er win win.

Hvad har du brug for

Inden du booker dit første lejemål er det vigtigt, at du gør op med dig selv hvad du har brug for. Indskrænk din søgning ved at indtaste destination, rejsedato og antal personer. Jo mere du indskrænker din søgning des hurtigere finder du lige netop den type bolig du ønsker at leje. Husk også at vælge om i vil leje et privat værelse, hele lejligheden eller om i kan dele et værelse med andre. Du behøver ikke at have en bruger for at søge rundt på Airbnb.

Læs omtaler

Når du har fundet en bolig, der matcher dine krav kan du give dig i kast med at læse omtalerne. Jeg tjekker altid omtaler inden at jeg booker et værelse – om det så er på hoteller eller ved udlejning som Airbnb. Hvis det er første gang man booker gennem Airbnb vil jeg anbefale, at du vælger en vært der har modtaget nogen anmeldelser, fra folk der har boet der tidligere.

Tjek din vært

– Har personen verificeret sine data? (mail, telefon og sociale medier)
– Har personen en høj svarprocent? Det virker så sjusket hvis personen ikke svarer på sine henvendelser.
– Hvordan er afbestillingsbetingelserne?

Tag kontakt med din vært

Hvis du føler at der er ordentlig styr på ovenstående kan du starte en dialog med din vært. Man kan sende en booking med det samme uden at kontakte dem først, men det er god pli og langt mere behageligt både for dig og den potentielle vært, at man kontakter dem forinden booking af værelset. Du lejer dig ind i deres hjem, og derfor er det ligeledes vigtigt at de føler sig trygge ved at have dig boende. Husk på, at værten ikke er tvunget til at sige ja til at have dig boende. De kan sagtens afvise din booking, så derfor er den personlige kontakt vigtig.

Tips til at introducere dig selv

Nu har jeg lige skrevet ovenover at du skulle tage kontakt til din host forinden. Og her er hvad jeg vil forslå dig at skrive. Start ud med at skrive en kort introduktion til hvem du er (og dine medrejsende) og fortæl om dit formål med rejsen og hvorfor du ønsker at booke netop dette værelse. Herudover er det en god ide at få stillet de eventuelle spørgsmål nu, mens man har chancen. Det er også en god ide at få afstemt forventninger, men undgå dog at stille en masse krav – så afviser de nok din booking. Sørg også for at få en aftalt omkring udlevering af nøgle med videre.

Nyd dit ophold

Når du ankommer til destinationen er det vigtigt at du slapper af og føler dig hjemme. Vær desuden åben for oplevelsen ved at bo lokalt, og med muligheden for at få de bedste insider tips til din destination. Udnyt at du har en vært der er lokal, og vær ikke bange for at stille et par spørgsmål.

Efter dit ophold

Det er god stil at skrive en anmeldelse af sit ophold inde på Airbnb. På denne måde hjælpe du din vært til at modtage flere besøgende. Værten kan ligeledes være flink og sende en omtale af dig som besøgende.

Jeg håber at disse tips kunne bruges, og at du nu tør kaste dig ud i det med at leje gennem Airbnb. Husk også at få din velkomstbonus på $25

HAR DU FLERE GODE RÅD TIL AT LEJE ET VÆRELSE GENNEM AIRBNB?

Save

Save

Skriv en kommentar