Tips til at booke et hotel når du rejser med små børn

Et hotelværelse er ikke bare et hotelværelse. Især ikke nu, hvor vi rejser med to børn og skal have plads til os selv og alt vores bagage. Vi er gået fra at være semi-ligeglade med standarden og faciliteterne til nu at sidde og nærstudere hver eneste detalje. Hvor stort er det? Hvad tilbyder det? Hvordan ligger det? Har det alt hvad vi har brug for? Dette er ofte de spørgsmål vi stiller. Vi siger ikke at vi har den magiske formular til at booke et hotelværelse med børn, men vi har bestemt gjort os nogen erfaringer som gør, at vi her vil dele nogen tips til de ting vi værdsætter, og hvad vi har af ønsker når vi booker et hotel når vi rejser med børn.

Tips til at booke hotel når du rejser med små børn. Booking af hotel, book et hotel med børn.
galetenberg familie resort østrig Tips til at booke hotel når du rejser med små børn. Booking af hotel, book et hotel med børn.

Hotellets placering

Vi foretrækker at hotellet er placeret nogenlunde centralt, og gerne i gåafstand til centrum eller de aktiviteter og seværdigheder man skal udforske i løbet af dagen. Og dette er egentlig af flere årsager. Først og fremmest at man ikke skal bruge en masse spildtid på at tage bilen eller offentlig transport. Særligt hvis I er i bil – så skal man til at pakke alt sit grej op og ned. Værst er det, hvis man bliver nød til at forstyrre barnets søvn fordi at man skal flytte det ind og ud af bilen midt i en middagslur eller på vej hjem efter den sene aftensmad ude i byen. Vælg derfor et hotel der er i nogenlunde gåafstand til størstedelen af de oplevelser i skal have under jeres ophold.

Værelsets størrelse

Størrelsen på værelset har STOR betydning – især når nu vi er en familie på 4. Én ting er at vi gerne alle vil kunne være der, og at der skal være plads på gulvet til bagage og alverdens udstyr man nu har medbragt. Men herudover skal der også være plads til at børnene kan bevæge sig og kan lege. Og ikke mindst skal der i vores tilfælde (hvor Wilfred endnu ikke sover igennem om natten) være lidt afstand mellem børnene så ikke hele familien skal vækkes midt om natten med skrig og skrål. Læs også vores tips til at overnatte på hotel med børn.

Vi har lavet en regel om at der minimum skal være 20m2, men meget gerne over 30 m2. Jo større hotelværelse, des større chance er der for at man har mulighed for at finde nogle gode senge placeringer. Vi har Wilfred i en babyseng, så han kan flyttes rundt med. På de mindre hotelværelser står han som regel altid henne foran døren i entre-området når han skal sove, og en enkelt gang har vi også været nød til at putte ham ind i et walk in skab. Men vi foretrække de større værelser hvor vi alle kan være der. Og helt ærligt, hvem kan ikke lide lidt ekstra plads at bevæge sig på?

Hotelværelse med barneseng. Tips til at booke hotel når du rejser med små børn. Booking af hotel, book et hotelmed børn.

Hotellets faciliteter

Der er vanvittig stor forskel på hvad hotellerne tilbyder deres gæster af faciliteter, samt hvad man har af særlige ønsker. Dette gælder både for selve værelset og for hotellet generelt.

Vores ønsker til faciliteter på værelset:

 • Da vores børn var helt småvar det et stort ønskefor os at der var mulighed for at varme en flaske op på hotelværelset enten ved brug af en mikrobølgeovn eller en elkande. Det er langt fra alle hoteller der tilbyder dette.
 • Vi foretrækker klart hoteller der har et lille køleskab på værelset, så vi har et sted at opbevare snacks og drikkevarer. Er det et hotel uden morgenmad er det desuden rart at der er plads til en mælk som man kan få på morgenmaden o.lign.
 • En babyseng tilrådighed. Dette gør ofte vores arbejde lettere med at vi ikke skal medbringe vores egen. Det er dog langt fra alle hoteller der tilbyder dette, så derfor er det altid et af vores søgekriterier.
 • Et badekar. Dette er ikke et krav for os, men det er altid et kæmpe plus på vores rejser. Børnene elsker at sidde og plaske i badekaret sammen, og de har en fest. Det er altid lidt noget andet når man kun har en brusekabine.

Vores ønsker til hotellets faciliteter

 • Morgenmad er et kæmpe plus. Vi foretrækker altid at der er morgenmad inkluderet. Dette betyder nemlig at vi ikke skal ud og rende rundt i byen for at finde et sted at spise. Dette giver altid en vis ro fra morgenstunden.
 • Vi ser det også som en kæmpe fordel hvis hotellet har en restaurant til rådighed. Det er langt fra hver gang vi benytter os af den, men somme tider hænder det, at man kommer trætte hjem efter en lang dag ude i byen,og så er det altså bare nemmest hvis man bare kan vælte ind i restauranten. Særligt når man har børn med. Så kan det værerart at der er en mere rolig afslutning på dagen.
 • Hvis vi står og kan vælge mellem to hoteller, og vi kan se at det ene hotel har faciliteter til børn såsom et lille legehjørne eller hvad ved jeg – ja så er der altså ingen tvivl om hvad vi vælger. Vi værdsætter hoteller der gør noget ud af det for børnefamilier, og som fremmer mulighederne for at rejse med børn.
 • Vi har endnu ikke benyttet os af børneklubber, men flere større hoteller og resorts tilbyder i en vis grad en form for underholdning af børn i form af børneklubber med aktiviteter, hvor de kan møde andre børn. Det vil klart være et ønske for os fremadrettet.

Hvilke faciliteter ligger der omkring hotellet?

 • Som tidligere nævnt er det vigtigt for os at vi er i nogenlunde gåafstand til alle seværdigheder vi ønsker at besøge. Vi foretrækker klart op opleve byen og området til fods.
 • Lige så vigtigt er det, at der i nærområdet er mulighed for at finde et supermarked hvor man kan tanke op med snacks. Vi har altid tasker og køleskab fyldt med snacks på rejsen.
 • Det er et kæmpe plus at der ligger nogle faciliteter for børnene nær ved. Vi har flere gange valgt et hotel fordi at det lå tæt på en legeplads.
Barn på legeplads. Tips til at booke hotel når du rejser med små børn. Booking af hotel, book et hotelmed børn.

Dette er de overvejelser vi gør os når vi skal booke et hotel når vi rejser med børn, men vi hører meget gerne fra jer hvis i har mere at tilføje :-)

2 Comments

Skriv en kommentar