Tips til storbyferie med børn

Vi kan huske dengang hvor alting omhandlende ferie var let og problemfrit. Man bookede nogle billige flybilletter, pakkede en let kuffert og hoppede om bord på flyet. Og forude ventede der en ferie med masser af afslapning og spontane beslutninger. Jeg ved ikke med jer, men for os er det fly for længst fløjet, og i dag er det en hel anden historie. I dag har vi to små børn, og alle vores rejser foregår i et helt andet tempo og med en helt anden dagsorden. Læs også vores indlæg om forskellen på at rejse med og uden børn. Og selvom at det somme tider kan være hårdt både mentalt og fysisk at rejse med børn, så ser vi det også som en kæmpe gave, at man kan få lov til at skabe en masse nye minder sammen. Vi vil derfor opfordre jer til også at komme ud og opleve verden med jeres børn, og vi giver jer her lidt tips til hvordan man overlever en storbyferie med børn.

new_york_brooklyn-bridge-dumbo

Vælg destinationen med omtanke

Ikke alle storbyer tilbyder det samme når det gælder aktiviteter for børn. Nogle byer er måske rigtig børnevenlige og andre kan måske kun lige gå an. Dermed ikke sagt at man ikke kan rejse til en by med færre børneaktiviteter. Der bor jo også børn og familier i disse byer, så det gælder blot om at finde de steder hvor de hænger ud. Så gør op med dig selv om dette skal spille en afgørende rolle i forbindelse med valg af destination. Læs eventuelt vores tips til børnevenlige aktiviteter her på bloggen, og find inspiration til din næste rejse.

Planlægning er nøgleordet

Som jeg lige kort nævnte, så er det slut med spontane beslutninger når man får børn. Vi har i hvert fald opdaget glæden ved at være godt forberedte og at have et program for dagen hvor der er masser af tid til leg. Overraskelser er sjældent velkomne når dit barn har ondt i fødderne, er sultent eller når du opdager at det ikke er muligt at tage offentlig transport hen til dit hotel. Så sørg altid for at have en plan. En anden god ting, er at lade børnene være en del af planlægningen, da de vil blive mere medgørlige hvis de tror at det var deres ide at tage i zoologisk have.

Giv dem sjove opgaver og fortæl historier

En måde at få dine børn til at finde forståelse for de “kedelige seværdigheder” er ved at give dem nogle sjove opgaver, såsom f.eks. at lede efter noget eller at blive sat på tællemission. Læs op på lektion hjemmefra og find på en god leg hjemmefra. Du kan også fortælle dem en god historie om stedet. Dette kræver selvfølgelig også lidt planlægning fra forældrenes side, da man skal vide lidt om stedet og gøre det til en interessant børnevenlig fortælling.

Pak rigeligt med proviant

I storbyer kan der somme tider være langt mellem stederne hvor du kan købe snacks – især hvis du er i selvskab af små børn, som ikke nødvendigvis har tålmodighed til at vente. Så det er en god ide, altid at være forberedte. Vi medbringer altid rigeligt med væske, frugt samt en bolle eller lign. som man kan sidde og gnave i, og vi starter altid dagen med at gennemgå hvad vi mangler inden vi forlader hotellet.

Jerusalem_zoo2

Børnevenlige aktiviteter

Det er vigtigt for os, at der er tænkt på børnene i vores rejse-program, og at der også er en masse aktiviteter de synes der er sjove. Vi gør dermed vores bedste for at finde seværdigheder og aktiviteter hvor de kan få lov til at lege og at lære. Næsten alle storbyer har et udvalg af forlystelser såsom akvarier, zoologiske haver og forlystelsesparker, men ellers er der som regel også nogle børnevenlige museer der er værd at besøge.

Lav en realistisk rejseplan

Det er en god ide at være realistisk omkring ens rejseplan. Undgå derfor at lave et fuldt booket skema med seværdigheder der skal opleves, men udvælg jer i stedet én ting som i absolut skal nå at se, og sørg for at det er dagens mål. Og sørg endelig for at sætte god tid af til at lege på legepladsen eller i parken.

Transport I byen

Når du udvælger hvilken storby du ønsker at tage til, kan det være en god ide forud for rejsen at undersøge transport forholdene. Er gaderne f.eks. fyldt med brosten? For dette er ikke ideelt hvis du ønsker at gå til fods med en klapvogn. Er det tilladt at medbringe en klapvogn med ind i offentlig transport? Det er ikke en selvfølge, men de fleste steder er dette tilladt. Men undersøg dette hjemmefra, og undgå at blive overrasket over dette.

Giv dem et kamera

Nu er vores egne børn nok stadig lidt for små til dette, men vi har planer om at stikke dem et billigt kamera i hånden så snart de har en smule forståelse og interesse for det. På den måde er de også med til at forevige øjeblikkene og de kan få lov til at lege paparazzier. Og hvem ved – måske bliver det til meget mere end blot en håndfuld slørede billeder.

Find byens bedste legepladser

Jeg kan ikke understrege nok hvor vigtigt det er, at børnene får tid til at lege. Vi gør meget ud af at finde byens bedste legepladser og sørger for at planlægge dem med ind i programmet. Og det er altid en kæmpe fornøjelse at få en masse kvalitetstid som familie.

israel_aktiviteter-for-boern1

Medbring klapvognen

Vi har altid medbragt klapvognen på vores rejser. Dette er måske lidt en selvfølge, og et must have til når børnene får trætte ben. Men klapvognen har også vist sig at være fuldstændigt uundværlig i flere situationer. Når man ikke har ordentlige børnestole på restauranten, når barnet skal have en lur samt til opbevaring af alle ens ting.

KLapvognen er rar at have, men faktisk forsøger vi altid på at vores børn får mulighed for at røre sig mest muligt, så de ikke skal sidde i klapvognen hele tiden. Hertil finder vi gerne parker eller andre rolige omgivelser, hvor vi ikke skal bekymre os om den travle trafik.

Valg af hotel

Dan dig et overblik over hvilke seværdigheder du ønsker at se i byen, og vælg et hotel, der er placeret centralt i forhold til dette. På den måde er det altid muligt at tage hjem hvis i skal bruge lidt ekstra tøj, eller hvis jeres barn skal bruge en lur undervejs. Det kan også være smart at vælge et hotel med lidt børnefaciliteter, f.eks. en pool eller et legeområde. Sidstnævnte har flere gange vist sig at være praktisk særligt under morgenmaden, hvor Andrea ofte har spist først, og vi også selv vil have lidt tid til at spise. Her har vi et par gange været heldige at finde et hotel med et legeområde i restaurantens ene ende.

Lad dem dokumentere rejsen

En anden sjov måde for børn at fordybe sig i rejsen på, er ved at skrive en logbog, hvor de fortæller om deres oplevelser. Her kan de skrive og fortælle om alt hvad de har set og lært i løbet af dagen.

Undgå lange køer

Lange køer ved turistede attraktioner er en direkte invitation til at få utålmodige børn – medmindre du har planlagt dig ud af det med f.eks. at servere et måltid mens i venter (det har somme tider reddet dagen ved os). Men så vidt muligt er det en god ide, at undersøge om man kan købe adgang til at skippe køerne. Alternativt kan i stå tidligt op og håbe på at køen er kortere lige når de åbner. Det er de som regel.

Besøg en bekendt destination

Hvis i begiver jer afsted på jeres første storbyferie med børn kan det måske være en fordel at vælge en destination i allerede har besøgt tidligere. På den måde fjerner man stresset ved at skulle ud og se en masse, idet man jo allerede har besøgt byen. Dette var f.eks. hvad vi gjorde da vi besøgte New York sidste år.

kontakt

 

Hvad er dine bedste tips til storbyferie med børn?

Skriv en kommentar