Tips til din næste roadtrip

Der er ingen facitliste på den perfekte roadtrip, for vi gør det alle så forskelligt. Men vi vil her komme med nogle af vores bedste tips til at få mest muligt ud af rejsen undervejs både når det kommer til at organisere og planlægge, men også til at have en hyggelig rejse med hinanden uden gnidninger og sure opstød.

roadtrip11

1. Valg af rejsepartner

På en roadtrip kommer man hurtigt hinanden ved på en helt ny måde, og det kan godt ende med at sætte parforholdet eller venskabet på en prøve når man går op og ned af hinanden dag ind og dag ud. Vær derfor sikker på at du vælger den helt rette rejsepartner, så i får mest muligt ud af turen. Læs vores artikler om valg af rejsepartner >


2. Dobbelttjek din bagage

Easier said than done – jeg synes altid at vi glemmer et eller andet. Og intet er værre end at glemme en vigtig ting derhjemme, særligt med ting du ikke kan undvære såsom medicin eller briller. Lav evt. en liste med en oversigt over hvad du skal have pakket, og sørg for at pakke i god tid. Ved at dobbelttjekke bagagen kan du nemmere slappe af på turen der venter jer.


3. Få en god nattesøvn

Det er en god ide at være godt udhvilet inden man skal ud og køre et langt stræk på sin roadtrip. Dette gælder selvfølgelig særligt for chaufføren af bilen. Husk også gerne at bytte roller, således at i alle kan få mulighed for at koble lidt fra undervejs.


4. Medbring snacks

For os er snacks undervejs utroligt vigtigt. Det kan være små ting som kiks nødder, frugt eller små kager som er lette at spise. Det kan også være en lille madpakke med f.eks. en sandwich som er pakket hjemmefra. Ved at medbringe snacks i bilen føler vi som regel at vi bedre kan holde ud at sidde i bilen på en længere strækning.


5. Hold bilen ren

Når man opholder sig meget i bilen – hvilket man ofte gør på en roadtrip – så hober der sig helt naturligt en del affald op. F.eks. fra ovenstående snack eller diverse brochurer og billetter man har fået stukket sig i hånden. Sørg for at sortere ud i alt rodet i opløbet og hav en skraldepose liggende til formålet. Husk at skifte posen ud jævnligt især hvis der ender madvarer heri.

roadtrip9

6. Behagelig beklædning

Sørg for at klæde dig i behageligt tøj til turen, og klæd dig i lag så du kan regulere op og ned i forhold til temperaturen i bilen. Det er jo ikke sikkert at dig og din roadtrip-buddy er enige om hvordan jeres aircondition skal indstilles.


7. Hav en plan, men husk at improvisere

Uden en nogenlunde tidsplan kan det blive svært at overskue hvor lang tid man må bruge det enkelte sted. Det er en god ide at have en plan og rute for sin roadtrip, særligt hvis der er nogle steder man skal nå besøge eller hvis endestationen er en anden end startstedet. Prøv f.eks. at sætte et antal dage på hvor længe du vil besøge de enkelte stops, og husk at medregne køretiden. Tæl sammen hvor mange dage du har medregnet, og juster frem og tilbage for at få det tilpasset til den ønskede rejsetid.


8. Fordel rollerne imellem jer

Vi plejer altid at fordele rollerne lidt imellem os på en roadtrip. F.eks. er det altid Kris der kører bilen og Rebecca der sørger for planlægning og for at vi kommer de rigtige steder hen. På tankstationer er der typisk én der tanker op og vasker forruden mens den anden henter snacks til den videre køretur.


9. Husk vejhjælp

Også kaldet Roadside Assistance. Dette er super vigtigt når man er afsted på en roadtrip! De fleste udlejningsfirmaer tilbyder at man kan tilkøbe vejhjælp på turen, og dette er et must hvis bilen pludselig går i stå midt ude i ingenting. Herved bliver du transporteret sikkert frem til en mekaniker eller lignende, og man skal ikke bekymre sig om uventede høje regninger.


10. Fyld din telefon med god rejsemusik

Vi sørger altid for at der er masser af gode sange og playlister på telefonen. Når man er afsted på en roadtrip hænder det nemlig at man fanger et dårligt signal, eller at man blot ikke kan finde nogen ordentlige radiostationer, og her er det fantastisk at man kan høre sin egen musik nonstop uden reklamer og afbrydelser. Desuden kan musikken også være med til at sætte en stemning hvis f.eks. man hører “sweet home alabama” når man kører ind over statgrænsen.

roadtrip7

Nu er det din tur. Vi vil rigtig gerne høre nogen af dine tips til en god roadtrip

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar