10 gode råd til billeje

Vi har længe haft et ønske om at tage på en rigtig kør-selv-ferie med ungerne, og i år skulle det være. Vi havde planlagt en tur til Italien og Østrig og i den anledning valgte vi selv at køre derned med vores to miniturister på bagsædet. I forbindelse med denne kør-selv-ferie indgik vi et samarbejde med biludlejningsfirmaet Auto Europe, hvor vi hurtigt og nemt kunne sammenligne forskellige priser på biludlejningsservices i Europa. Nu er vi hjemvendt fra turen – en del erfaringer rigere – og vi deler her vores tips og gode råd til at få mest ud af billeje i Europa.

S P O N S O R E R E T

IMG_2673

Sammenlign priser med Auto Europe

For at danne et overblik over priserne for biludlejningsfirmaerne er det smart at anvende en sammenligningstjeneste som Auto Europe til at finde den helt rette bil til den rette pris. Auto Europe tilbyder biludlejning i mere end 150 lande med samarbejdspartnere som f.eks. Avis, Budget, Europcar og Hertz samt flere nationale og regionale udlejningsfirmaer. Når du søger efter billeje hos Auto Europe søger du først på land og by samt opsamlingssted og ønskede datoer, hvorefter du får et overblik i en tabel over hvilke biludlejningsfirmaer der har biler til rådighed, samt forskellige biltyper. Herved er det super nemt at få et overblik over den ønskede billeje og priser, og man kan booke sin bil velvidende at man har fået en fornuftig pris.

Lej bilen fra udlandet

Da vi selv bor tæt på Billund startede vi naturligvis søgningen med at lede efter udlejningsbiler herfra, men snart gik det op for os at det var langt billigere og mere fordelagtigt at finde en udlejningsbil på den anden side af grænsen. Det var rent faktisk tilfældigt at vi selv opdagede dette trick, men det tyder på at mange danskere allerede kender til de billigere lejepriser i udlandet, for der holdt masser af danske biler ved udlejningsstedet i Flensborg, som var i færd med bilbytte.

Opgradering til en større bil

Hovedårsagen til at vi selv valgte at leje en bil til kør-selv-ferien frem for at køre i egen bil, var at vi absolut ikke havde plads nok i vores egen lille Polo. Når man er en familie på fire, hvor der skal være plads til to autostole på bagsædet samt 2 klapvogne i bagagerummet bliver pladsen hurtigt trang. Desuden ønskede vi os en bil med flere hestekræfter samt god komfort til at komme rundt gennem Europa. Alt dette og mere til fik vi opfyldt ved denne lille opgradering.

Tjek forsikringsforholdene

Det er en god ide at tjekke op på hvordan du er dækket af forsikringen forud for rejsen. Gør op med dig selv om du ønsker en forsikring med eller uden selvrisiko og tag evt en snak med din udlejer for at sikre at du er ordentligt dækket. Hos Auto Europe medfølger der ansvarsforsikring, tyveribeskyttelse og brandforsikring som en del af basispakken. Herudover kan man betale en lille daglig pris for at få tilbagebetalt selvrisiko og til dækning for skader på bilen. Husk også at undersøge om du allerede er dækket, så du ikke køber en forsikring du allerede har. Det kunne være gennem din rejseforsikring eller dit kreditkort.

Hvad er tilladt?

Undersøg hvad prisen dækker over. Har du fri kilometer, eller skal du til at betale et ekstra beløb per kilometer? Da vi først undersøgte om vi skulle leje bilen fra Billund eller Flensborg var der her nogle væsentlige forskelle. Fra Billund var der nemlig et begrænset antal kilometer, mens at det fra Flensborg var frit. Den samlede pris var desuden langt billigere fra Flensborg. Vær desuden opmærksom på, om det er tilladt at køre ind i andre lande eller regioner, end der du har lejet bilen.

Betaling af depositum

Vær opmærksom på, at du vil blive opkrævet et depositum når du lejer en bil. Det er ikke et beløb du skal betale, men et beløb som bliver holdt tilbage på din konto, som en sikkerhed hvis der skulle ske noget med bilen. Her skal køreren af bilen fremvise et gyldigt kreditkort ved afhentning af bilen. Vær opmærksom på at det er vigtigt at det er et kreditkort og ikke et debetkort. En anden ting der kan være nyttig at huske er at medbringe flere kort på rejsen. Når man er ude at rejse er forbruget somme tider i top, og man risikerer at nå de øvre grænser for dagligt og månedligt forbrug som er sat af banken. Denne grænse er forskellig alt efter korttype.

Kontrollér bilen

Husk endelig at kontrollere bilen inden at i tager afsted. Når først i har forladt parkeringspladsen er det for sent. Da vi fik overdraget nøglerne til vores lånebil fik vi en udførlig opremsning af eksisterende skader på bilen, således at vi selv kunne gå ud og kontrollere efter. Tag også gerne billeder hvis du mener at bilen har nogen skader, som ikke er nævnt og bed udlejeren om at tilføje bemærkninger i kontrakten. Husk også at notere kilometerantal og mængde af brændstof.

Ved uheld og motorproblemer

Sørg for at sætte dig ind i proceduren ved uheld eller motorproblemer. Få afklaret hvem du skal kontakte i tilfælde af at du kommer ud for uforudsete hændelser såsom motorstop eller skader på bilen. Hvis du er på farten, og du er i tvivl om hvad du skal foretage dig i forhold til skaden på bilen, gør du klogest i først at kontakte udlejningsstedet, samt evt forsikringsselskab og politi hvis det er en større skade der skal anmeldes.

Medbring dine egne Autostole

Det kan være dyrt at leje autostole til kør-selv-ferien, så vi anbefaler i det omfang det er muligt at medbringe sine egne. Vi kørte i egen bil frem til udlejningsstedet, og dermed var det intet problem at flytte vores egne autostole med over i lejebilen. Sørg dog for at den lejede bil har isofix, eller hvadend dine autostole skal bruge for at monteres. Og sørg for at der er et sted, hvor din egen bil kan parkeres nær udlejningsstedet.

Få bilen godkendt ved aflevering

Sørg for at aflevere bilen i åbningstiden, og at du sammen med udlejer kontrollerer bilens stand efter brug. På den måde kommer der ikke nogen uventede sager omkring skader med videre. Hvis ikke det er muligt at aflevere bilen i åbningstiden kan du også sørge for at tage en masse billeder af den med datoanvisning, så du har dokumentation for hvordan du har afleveret den til udlejningsstedet.

 

Har du flere gode tips til billeje?

SPONSORERET: Vi har fået lov til at låne en bil gennem Auto Europe, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar