Ting du ikke skal gøre når du besøger Australien

Du er nemt at lave lister med ting man skal i Australien – hvor man skal bo, hvor man skal spise og hvad man skal se. På denne liste vil vi dog fokusere på hvad man helt skal undgå i Australien. Listen er fyldt med gode råd til planlægning af din rejse samt til hvordan man bør agere i forskellige situationer.

australien roadtrip

1. Rejs ikke uden en rejseforsikring

Når du rejser rundt på den anden side af jorden er det en virkelig god ide at være dækket ind ved forsikringen. Du kan komme til skade, du kan få stjålet alle dine ting eller du kan blive forhindret af aflysninger. På vores 7 måneder i Australien var jeg til tjek på sygehuset pga madforgiftning og vi fik dækket et stort beløb af vores omkostninger i forbindelse med et tyveri. Så vi vil til enhver tid sige at det kan betale sig at have en rejseforsikring, og vi kunne ikke drømme om at tage afsted uden!


2. Undlad at røre ved slangerne

Vi mødte heldigvis ikke mange slanger og krybdyr på vores vej i Australien (men det betyder jo ikke at de ikke har været der!). Hvis du møder en slange er det vigtigt at du blot skynder dig væk. Du skal ikke begynde at røre ved den eller prøve på at fjerne den. Om nogen skal du bede en professionel om at fjerne den! Nogle af disse slanger er utroligt farlige med deres gift, så du bør ikke tage nogen chancer.


3. Undervurder ikke skiltene på stranden

På flere strande rundt omkring i Australien finder du potentiel fare når du nærmer dig vandet. Det kan f.eks. være en stærk strøm, krokodiller, jellyfish, hajer, blæksprutter og meget mere. Der er altid god skiltning, så husk at tjekke dem inden du hopper i. Vær også opmærksom på at der kan være utroligt høje bølger – jeg selv har prøvet at blive væltet af en meter høj bølge mens jeg stod og soppede i vandkanten. Hvis du er på stranden med børn bør du derfor vælge en børnevenlig strand hvor bølgerne typisk ikke er så høje.


4. Tænk dig om når du lejer en bil

Det kan betale sig at tænke sig lidt om når man lejer en bil i Australien. Først og fremmest er det en god ide at have den samme afhentnings- og afleveringsdestination. Herved sparer du det store gebyr, som det oftest koster at flytte bilen fra en by til en anden. Hvis du skal køre rundt i længere tid end 3 måneder ville jeg yderligere begynde at overveje at købe en bil frem for at leje. Herved kan man virkelig spare penge!


5. Undervurder ikke afstandene

Australien er langt større end man tror, og afstandene imellem de store byer er enorm. Sørg derfor altid for at sætte god af til at køre frem til destinationen. Og husk at sætte tid af til at spise, at slappe af og til at tanke bilen. Og husk endelig at få tanket op hver eneste gang i møder en tankstation ude i outbacken – der kan være mere end 200km imellem dem, så det er om at slå til når man møder dem.

IMG_2540 copy kopi

6. Kør ikke om natten

Hvis du har lejet / købt en bil i Australien, så er et af vores vigtigste tips at du ikke skal køre om natten. Australien har nemlig et utroligt dyreliv, der særligt kommer til live om natten. Det kan derfor være nærmest livsfarligt at begive sig ud på vejene ude i outbacken om natten.


7. Undgå at bo på dyre hoteller

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at bo på hotel i Australien – særligt i de store byer! Nu afhænger det selvfølgelig af hvordan i rejser og hvem i rejser, men en god ide kan være at bo på et hostel. På flere hostels er det muligt at booke et værelse til f.eks. 2 eller 4 personer. Dvs. at det er praktisk for et par eller en lille familie. Hvis i skal bo der over en længere periode kan i begynde at overveje om i skal bo til leje. Hvis i derimod skal ud og opleve landet kan i overveje at bo på campingpladser. Ja der er masser af muligheder.


8. Undgå at spise ude hver dag

En af de største udgifter på rejsen foruden transport og overnatning er klart madbudgettet. Og her render det hurtigt op hvis man f.eks. er ud at spise hver evig eneste dag. Sørg i stedet for at handle ind i supermarkedet og lav dig nogle lette måltider.


9. Bring ikke frugt henover statsgrænserne

Det lyder måske næsten fjollet, men i Australien er det forbudt at medbringe frugt henover statsgrænserne. Det kan virke harmløst, men sørg nu for ikke at bringe det med. De er utroligt strikse med denne regel, og den kan give dig en bøde på op til $2500.


10. Undervurder ikke solen

Solen i Australien bider en del mere end den gør herhjemme i Danmark, og der er igen grund til at blive solskoldet, eller til at skade sin hud. Husk at holde dig i skyggen og hold siesta om nødvendigt. Det kan også være en god ide at drikke en masse vand. Undlad her at købe flasker enkeltvis nede i supermarkedet – vi købte en stor dunk med 10 liter, hvorfra vi fyldte vores vandflasker op løbende.

rejseforsikring rejse

Har du flere gode råd til hvad man skal undgå i Australien?

2 Comments

Skriv en kommentar