Ting du bør undgå på rejsen

Vi elsker at rejse. Og der findes utallige af gode råd til, hvad man skal gøre på sin rejse. Her har vi så skrevet nogle gode råd til hvad du bør undlade. Vi håber at din ferie bliver en lille smule bedre.

McDonald's restaurant logo in Amsterdam

Undgå at veksle penge i lufthavnen

Det siger vel næsten sig selv – i lufthavne finder du de dårligste vekselkurser. Sørg altid for at have hævet nogle kontanter hjemmefra, dermed slipper du for de høje ekstraomkostninger.

Undgå at spise nær de store turistattraktioner

Som regel risikerer du at betale ren overpris for maden på restauranter nær større turistattraktioner. Desuden er det vores erfaring, at kvaliteten af maden sjældent er tilsvarende prisen. At madens kvalitet ikke er i top skyldes, at der konstant strømmer ind med turister, og restauranten behøver derfor ikke at anstrenge sig. Selvfølgelig kan man også være heldig at finde gode restauranter – dog skal man oftest betale prisen.

Undgå fastfoodkæder

Du har ikke rejst kloden rundt for at ende på McD eller Starbucks. Disse kender du hjemmefra, og du kan altid spise på disse fastfoodkæder hjemme i Danmark. Sørg i stedet for at udfordre dine smagsløg med nye smagsoplevelser. Udforsk den lokale cousine, og spørg evt de lokale hvad de vil anbefale jer at prøve.

Undlad at medbringe bagage til check-in

De fleste flyselskaber lader dig gå ombord på flyet med en lille rejsekuffert med 10-15 kg. Mere end rigeligt til en uges ferie. Rejser i i længere tid, kan i evt medbringe en enkelt kuffert til deling – dette var hvad vi gjorde, da vi rejste Faro > Lissabon > London i sommers. Du kan spare en del penge ved at undlade den store kuffert.  Du slipper for at slæbe for en masse ekstra vægt, og du slipper for at skulle vente i lange køer ved check-in skranken.

Glem ikke at tjekke udløbsdatoen på dit pas

Drømmeferien kan pludselig endte brat, hvis du ikke har husket at tjekke udløbsdatoen på dit pas. Der er forskellige regler fra land til land, men nogle steder er der krav om, at dit pas skal have mindst et halvt års holdbarhed, og andre steder er et midlertidigt pas ikke godkendt.

Undgå for meget planlægning

For meget planlægning kan ødelægge din oplevelse på ferien. Det gode ved at tage på ferie, er det ukendte der skal udforskes, og de spontane gåture rundt i byens smalle veje. Jeg selv har utroligt svært ved at give slip på planlægger-genet, men de spontane ture er helt sikkert altid dem man husker.

 

Har du flere gode råd til hvad man skal undgå?

3 Comments

  • Rejse en uge kun med håndbagage? Ja, så skal man da ikke have diverse elektroniske enheder med, eller ønske at skifte tøj og sko alt for mange gange. O_o Eller også skal man rejse med et selskab der også godkender en ekstra rygsæk og evt. en pose.

    • Det kan sagtens lade sig at gøre.. :-) Dog afhænger det selvfølgelig af din rejsestil. Tidligere rejste jeg altid med en propfyldt kuffert – men efter 7 måneders backpacking lærer man bare at prioritere.

      Ved flere flyselskaber tæller elektronikken ikke med som en del af de 10-15 kg – og ved andre flyselskaber er det tilladt at have en ekstra pose med om bord. Men det er vigtigt at man sætter sig ind i reglerne før afgang. Ellers kan man jo vælge 2 mand at deles om en kuffert, som jeg også skriver at vi gjorde på vores 2 ugers ferie i sommers.. :-)

Skriv en kommentar