Stuart Highway – In the middle of nowhere

Australien er et land ud over det sædvanlige. Der er de smukke strande og det utrolige dyreliv. Men der findes også det eksakt modsatte. I Northern Territory på Stuart Highway mellem Port Augusta og Alice Springs ender man netop i det eksakt modsatte.

australien_vej

Must see seværdigheder

Kører du denne distance på Stuart Highway bør du tage en lille afstikker til Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta samt Kings Canyon. Dette er tre fantastiske steder der er must-see i Australien. Men turen er lang og hård, men samtidig flot og mindeværdig. I det du kører ind på Stuart Highway fra Port Augusta i South Australia, og du ruller forbi Uluru og Kings Canyon, og derefter ankommer til Alice Springs har du kørt ca. 2500km. Det svarer til København-Skagen og tilbage igen + 400km!

Benzin og proviant

Stuart Highway er nådesløs, og man skal være godt forberedt. Der er kun en enkelt by, minebyen Cooper Pedy, på de 2500km. Det eneste du møder på din vej er Roadhouses hvor der kan tankes – og måske skaffes lidt proviant. Flere steder er der 2-300km mellem hver tankstation. Sørg for at få tanket op hver gang, og hav gerne en benzindunk som back-up. Render du tør kan du risikere at holde i siden af vejen i rigtig lang tid, og så ellers håbe på den næste rejsende har ekstra benzin.

Hvad du vil opleve

Men hvad kan man så forvente at se på de 2500 kilometers kørsel? Ingenting – og så alligevel en hel masse. Naturen er så barsk, at det er en oplevelse i sig selv. Langs vejen ligger utallige roadkills, som det første tydelige eksempel. Temperaturen sniger sig gerne op på 40 grader. Vejen er flere steder pandekage-flad og fortsætter ligeud så langt øjet rækker, og sidst men ikke mindst har vi det øde landskabs røde sand, som gør oplevelsen unik. Dertil kommer dine møder med de såkaldte roadtrains, lastbiler med op til 4 anhængere.

Dyreliv

Og måske render du ind i en emu, kænguruer, en kamel, kvæg og endda vilde heste. Hertil kommer et fantastisk fugleliv hvor du kan være heldig at spotte store ørne. Ja Australien går ikke ned på deres dyreliv.

Det er en unik oplevelse, som langt de fleste fravælger til fordel for at flyve. Så for at slutte af med lidt af en kliché – spring ikke over hvor gærdet er lavest. Og husk så lige at fra Alice Springs til østkysten er der igen over 2000km.

Skriv en kommentar