Bucketlist: 5 store oplevelser nord for Danmark

Det er ikke kun syd for Danmarks grænser, og på den anden side af jorden, at man kan få en på opleveren. Jeg har her samlet fem ting der bestemt ville være et hit hos enhver eventyrlysten person.

1. Preikestolen, Norge

(foto: Jens Vinsrygg)

Først vil jeg nævne Preikestolen i Norge. Et fuldstændig fantastisk udsigtspunkt i Norge, hvor få cm. kan skille dig fra liv eller død alt efter hvor tæt på kanten man tør gå. Preikestolen er besøgt af over 200.000 mennesker hvert år, og antallet af besøgende stiger hvert år. Vil man besøge Preikestolen i Norge skal man være til aktiv ferie, og være frisk på en vandretur. Det tager 1-2 timer at gå dertil fra nærmeste parkeringsplads. Men det er bestemt besøget værd.

preikestolen

 

2. Brune Bjørne, Sverige

(fot0: Gösta Knockenhauer)

Efter et besøg i Norge kunne man passende tage til grænselandet mellem Norge og Sverige. Her finder man den Brune Bjørn i den fri natur. Selv om de Brune Bjørne ikke er lige så store som dem i den Nordamerikanske natur, kan det være fantastisk at opleve disse store og farlige dyr i deres rette element. Eftersom det ikke er anbefalelsesværdigt selv at opsøge disse, udbydes der efterhånden flere lokale Bjørnesafarier som vil guide dig sikkert igennem den vilde natur. Brunbjørnen kan løbe op til 60 km/t – så træd varsomt og husk du er på udebane, skulle du pludselig stå i en potentielt farlig situation med en Brun Bjørn i nærheden.

brunbjørn

 

3. Den blå Lagune, Island

(foto: Guilhem De Cooman)

Den Blå Lagune på Island er også en Skandinavisk must see. Island ligger i et geologisk meget aktivt område og byder derfor på oplevelser man ikke ser andre steder. En af disse er Den blå Lagune som egentligt er varme kilder. De består af mineralholdigt vand fra undergrunden og holdes på konstante 37-39 grader, og mængden af varmt vand der bliver tilført bliver konstant kontrolleret. Området er omgivet af lavasten og sorte sandstrande. Området ligger 50km fra hovedstaden Reykjavik og er helt sikkert et besøg værd.

Screen Shot 2014-10-27 at 17.10.58

 

4. Færøerne

(foto: Eileen Sandá)

Vil man gerne opleve den uberørte natur er Færøerne stedet at tage hen. Færøerne er oprindeligt opstået efter vulkanudbrud og er i dag en lille perle i det nordlige Atlanterhav. Med omkring 50.000 indbyggere og 18 officielle øer der udgør Færøerne, er der ikke meget i vejen for havudsigt. Der er ikke længere mellem øst og vest end en rask gåtur de fleste steder. Naturen på Færøerne kan variere meget, men efter regn kan man nyde vandfald flere steder, og er det klart kan det føles som om du kan se til verdens ende.

Færøerne

 

5. Nordlyset, Grønland

(foto: Richard McManus)

Nordlyset på Grønland giver næsten sig selv. Dette er et fænomen som skal ses på Grønland. Nordlyset ses bedst fra September til April, da Midnatssolen er fremme den anden halvdel af året. Med Nordlyset følger sagn og overtro fra fordums tid. Alt sammen en del af charmen ved et besøg på Grønland.

Screen Shot 2014-10-21 at 17.40.19
HVAD ER EFTER DIN MENING DEN STØRSTE MUST SEE I NORDEUROPA?

Skriv en kommentar