Status efter 4 måneder i Italien

Jeg kan næsten ikke tro at der allerede er gået 4 måneder! Tiden går godt nok stærkt når man har det sjovt. Der blev taget godt imod vores sidste indlæg, hvor vi gjorde status på vores første tid her i Italien, og vi tænkte derfor at vi ville gøre det til en fast ting her på bloggen under vores udenlandsophold. Dog kun hver anden måned, så i kan få et indblik i vores dagligdag og vores oplevelser her i Italien. Læs også vores status efter 2 måneder i Italien. Som i måske har bemærket har vi ikke skrevet alverdens indlæg her på bloggen – ikke fordi at der ikke er nok at skrive om, men mere fordi at tiden bare flyver afsted, og at der foregår en masse behind the scenes, som vi her vil fortælle jer meget mere om her i indlægget.

Fejring af dobbelt fødselsdag

Det største der er sket på hjemmefronten siden sidst er helt sikkert at vi for første gang kunnet holde dobbelt op på fødselsdagsfest for børnene. Vores kære børn Andrea (3) og Wilfred (1) har nemlig fødselsdag med kun én dags mellemrum, og i år var det hermed Wilfreds allerførste fødselsdag. I forbindelse med fødselsdagen fik vi besøg hjemmefra af begge hold bedsteforældre, og børnene blev fejret med masser af kage, et bjerg af gaver og hygge med børnene.

Og nu hvor vi nævner gaver, så er det værd at nævne at legetøj er særdeles billigt i Italien! Ja faktisk så billigt at vi havde utroligt svært ved at bruge hele gavebudgettet, og børnene fik begge et ordentligt bjerg af gaver helt uden at nærme os det vante budget. F.eks. forærede vi Andrea en isbod med tilhørende is og kager samt kasseapparat og stregkodescanner til den nette sum af 100kr – en gave som i Danmark nok ville have kostet langt over 500kr. Så det kan bestemt godt betale sig at købe fødselsdagsgaverne i Italien. Og Andrea var meget fornøjet over alle de gaver hun kunne pakke op.

Invitation til Italiensk børnefødselsdag

Siden sidste statusindlæg er der også sket noget stort – vi er nemlig blevet inviteret til en italiensk børnefødselsdag med et barn fra Andreas klasse. Det lyder måske ikke så “wuuuhuu-stort” men for en ordinær dansk familie der er flyttet til Italien og trænger til at komme lidt ud for at se andre mennesker er dette her kæmpe stort! Og det føles som at være det første skridt til at blive en smule integreret. Og ikke nok med at vi nu har fået denne invitation – jeg er også blevet en del af en chat på WhatsApp, hvor alle mødrene snakker frem og tilbage om kommende events, legeaftaler og meget mere. Og det hele foregår naturligvis på italiensk, hvilket både er udfordrende og lærerigt.

Hvordan har børnene det?

Jeg er stadig overrasket over hvor nemt det er at flytte til et nyt land og starte sine børn op i en institution. Andrea har virkelig klaret overgangen flot, og hun formår at kommunikere på både dansk, italiensk og engelsk. Somme tider kommer hun hjem og taler noget værre italiensk volapyk, og andre gange er det engelske sætninger som vi sagtens forstår. Så det er da imponerende. Når vi snakker med folk fra skolen siger de at hun leger fint med de andre børn og at hun tilmed har fået en god veninde, som får rigtig mange krammere.

Wilfred er konstant en glad dreng – både når man henter og bringer fra vuggestuen. Og for at være ærlig tror jeg endnu ikke at han helt har forstået at han bliver overleveret til nogen andre – og da slet ikke til et hold italienske pædagoger. Det er i hvert fald ikke noget der rører ham. Og når man ser hvor glade pædagogerne er for ham, og ser hvordan han spæner ind i deres arme kan man kun blive varm om hjertet.

Flere film på Youtube

Der skulle meget gerne strømme ind med en masse nye film på Youtube her i det nye år. Vi har nemlig filmet løs på alle vores oplevelser lige siden ankomsten her til Italien. Og normalt hader jeg folk med dårlige undskyldninger, men denne gang var jeg selv en af dem. Vi har nemlig bøvlet med mangel på lagringsplads, hvilket har gjort at jeg i en længere periode ikke har haft mulighed for at redigere filmene på min computer hvilket gør at jeg nu er håbløst bagud – så det beklager jeg! Men mens i venter på alle de nye film, kan i jo passende gå ind og subscribe på kanalen og se lidt af vores eksisterende film. Vihar blandt andet uploadet en film med Jul i Bologna, og jul ved Langesø Slot.

Amok på Pinterest og Instagram

Vi har også brugt en del tid på at opgradere vores sociale medier – særligt vores Pinterest og Instagram (som i er velkomne til at kigge forbi). På Pinterest har vi nu lagt en del inspirerende billeder op fra vores rejser, og på Instagram har vi lagt strategien om og har nu en langt mere målrettet og international profil rettet mod børnefamilier.

Vores plakatshop Bentzenberg.dk

I har måske bidt mærke i, at det ikke ligefrem vælter ind med blogindlæg her på bloggen – på trods af at vi faktisk har rigeligt at skrive om. Det skyldes, at vi også har et andet stort projekt kørende. Nemlig vores plakatshop Bentzenberg.dk, og gennem de seneste måneder har jeg brugt stort set alt min tid på at optimere denne hjemmeside, hvilket er et kæmpe arbejde. Og i er selvfølgelig mere end velkomne til at kigge indenfor – på shoppen sælger vi rejseplakater, personlige design selv plakater, børneplakater og meget mere.

Vores italienske oplevelser siden sidst

Siden vi sidst opdaterede jer med en status, har vi været en smut i Bologna for at kigge på julemarkeder og julede omgivelser. Vi lagde også vejen forbi julemarkederne i Rom, hvor særligt juletræet på Peterspladsen var helt spektakulært, og naturligvis har vi også brugt en del tid i Salerno hvor vi bor. I Salerno har vi været rundt for at se de smukke lysinstallationer kaldet Luci d’Artista som har prydet nattehimlen henover byens gader. Vi har også været inde og vende ved julemarkedet ved Castello de Lettere, som er et gammelt slot med udsigt ud over Napoli og med en fantastisk julehygge. Så som i nok kan se har de sidste måneder været præget af oplevelser i julens tegn. Forude venter der endnu en oplevelse her på årets sidste dag – vi skal nemlig opleve nytårsaften i Positano.

Hjemme i Danmark 2 gange

Vores december måned var på mange måder hektisk. Ikke nok med at vi havde et væld af italienske oplevelser på programmet – vi havde herudover også valgt at tage hjem til Danmark ikke bare én,men to gange i december. Alle weekenderne var dermed booket ud med oplevelser og alt i alt har vi tilbragt næsten halvdelen af måneden i Danmark. Nu er vi atter hjemvendt til Italien, og er klar til igen at få hverdagen op at køre.

 

Fortæl os gerne hvad i gerne vil høre mere om i disse statusopdateringer

Skriv en kommentar