Status efter 2 måneder i Italien

Vi har nu boet i Italien i 2 måneder, og tiden er fløjet afsted! Der er sket utroligt mange ting bag kulisserne i forbindelsen med flytningen, som vi ikke har fortalt jer omkring, for man flytter ikke “bare lige til Italien”. Der er utroligt meget papirarbejde der skal udfyldes og mange kommunekontorer der skal besøges. Og så havde vi en hensigt om at vi skulle ud og se en masse, men så har vejret f.eks. ikke lige artet sig. Så faktisk har vi endnu ikke været ude og opleve så meget, men eventyret er selvfølgelig også kun lige begyndt. Og nu er vi endelig på den anden side af det værste papirarbejde. Dette indlæg er blot en update til dig der ønsker at vide mere om vores første tid i Italien. Der er sket så meget. Hvor skal vi næsten begynde?

IMG_8138

Rejsen til Italien

I har måske allerede læst vores indlæg der handler om vores rejse til Italien, så derfor vil jeg ikke gå for meget i dybden med det her. Vi havde en super nem flyrejse til Italien på trods af at det jo var vores første flyvetur med 2 børn. Det gik over al forventning! Så ankom vi til Italien, og vi fik i den grad en lektion om hvor langsomme og arrogante italienere til tider kan være. Vi brugte derfor uendeligt mange timer i lufthavnen for at få noget så simpelt som den rette lejebil og de rigtige autostole som vi havde bestilt hjemmefra. Men det lykkedes os at finde en bil, og at komme sikkert til Vietri Sul Mare.

IMG_8177

IMG_8111

Boligsituationen de første 2 måneder

Vi havde booket en lejlighed i byen Vietri Sul Mare gennem Airbnb, og det var et rigtigt fint udgangspunkt for vores eventyr i Italien. Byen var smuk og vi fik en god nærværende kontakt med de lokale. Vi havde oprindeligt booket opholdet for de første 2 måneder, men der var desværre nogle småting ved lejligheden der gjorde den mindre børnevenlig, som gjorde at vi valgte at forkorte opholdet. F.eks. var der en vindeltrappe midt i stuen (som fungerede som en magnet for Wilfred, så man skulle konstant være på vagt).

I beskrivelsen af lejligheden stod der at lejligheden havde et børnesikkert trappegitter, men dette gitter var i stedet placeret ude på terrassen. Herudover havde vi på meget uheldig vis formået at booke noget nær den eneste bolig i byen, hvortil man skulle gå op ad ca 50 trin for at komme til hoveddøren. Så med 2 klapvogne og en masse at slæbe på blev dette et irritationsmoment til sidst. Vi elskede byen, men ikke lejligheden, så vi måtte videre. Læs også vores indlæg om gode oplevelser i Vietri Sul Mare. Efter lang tids søgen fandt vi derfor en bolig i Salerno, og dette bliver vores permanente hjem for det næste lange stykke tid.

vietri sul mare keramik
vietri sul mare keramik

Behind the scenes

Som nævnt er der også sket rigtig meget behind the scenes. F.eks. er Wilfred begyndt at gå selv (og med fuld fart på) hvilket gør at vi i langt større grad kan lade ham selv gå rundt når vi er ude på eventyr, med risiko for at han selvfølgelig går den forkerte vej af og til. Herudover har vi forhåbentlig fået det værste papirarbejde overstået med nye identitetskort, kontrakt på lejlighed samt vand, varme og gas (hvor man skal møde op på flere forskellige kontorer for at få papirerne i orden). Vi har haft besøg hjemmefra af mine forældre, som tilbragte nogen dage i efterårsferien sammen med os. Og så har vi selvfølgelig haft en flytning og indkøb af en masse nye ting til hjemmet der skulle overståes. Og sidst men ikke mindst – forude venter der en stor begivenhed som vi også så småt er begyndt at forberede os på. Børnene har nemlig begge fødselsdag her midt i november, og det skal selvfølgelig fejres med en kæmpe fest.

Salerno marked
blaa gade vietri sul mare

Hvad har vi set indtil nu?

Jeg er faktisk overrasket over hvor lidt vi har fået set indtil her i de første 2 måneder, for når man sådan ridser det op her på tasteturet lyder det ikke af meget. Den føste måned hvor vi boede i Vietri Sul Mare brugte vi primært på at udforske byens mange oplevelser. Vi brugte derfor enhver lejlighed for at finde gode udsigtspunkter, gode butikker og spisesteder, og generelt bare på at suge alt til os fra dette lille lokalsamfund. Herefter har vi også været på udflugter til ruinerne i Paestum, slottet i Caserta, Zoologisk have i Napoli og de imponerende ruiner ved Pompeii.

Grunden til at vi endnu ikke har været på de store udflugter er primært at der har været en masse praktiske gøremål der skulle klares først (blandt andet har vi brugt en del tid på shopping!), men også at vejret pludselig ikke har artet sig. De sidste par weekender har der f.eks. været regnvejr samt lyn- og tordenvejr, så det har ikke været optimalt at planlægge den store familietur (efter vores mening er det i hvert fald ret upraktisk med små børn og sivende regn og hårde vindstød).

IMG_3266

Rejseplaner for resten af året

Til gengæld har vi skruet lidt op for planerne for det næste stykke tid. Nu bor vi jo i Italien, og derfor er vores hovedformål selvfølgelig for det næste års tid, at vi skal nå at se så meget i Italien som overhovedet muligt. Derfor har vi da også fundet tid til at komme rundt og se lidt af dette smukke land her i årets sidste måneder. Og vi er super begejstrede for vores kommende udflugter. Her i november starter vi ud med et ophold i Bologna. Og så skal vi helt sikkert også have tid til at nyde Salerno, som skulle have nogle helt fantastiske julelys spredt ud over hele byen. I december skal vi allerførst en smuttur hjem til Danmark for at opleve julemarkedet ved Langesø Slot. Hvorefter vi lægger vejen forbi de italienske julemarkeder i Rom. Og så slutter vi året af med manér, og har booket et hotel, så vi kan opleve nytårsaften i Positano.

 

Dette var status på vores italien eventyr efter de første 2 måneder. I må sige til hvis i ønsker flere af disse indlæg. Og i må endelig sige til hvis i har nogle tips til nogen af vores kommende destinationer.

Skriv en kommentar