Start din egen rejseblog – tips til at skrive og dele dit indhold

Endnu en gang vil jeg sige mange tak for spørgsmål fra en af vores læsere. Denne gang fra Kasper, der selv ønsker at opstarte en rejseblog. For mig, er dette et farligt emne at tage hul på, for jeg har en masse erfaring jeg gerne vil dele med jer, og jeg kunne plapre løs omkring det i timevis. Men i dette indlæg vil jeg dog nøjes med at svare på de tre spørgsmål jeg bliver stillet. Sig endelig til, hvis i ønsker flere af disse indlæg.

Typing on laptop

Hvordan fanger man læserne?

  • Vær dig selv: Det vigtigste af alle råd jeg kan komme med, er at man skal være sig selv. For at kunne fange læseren er det vigtigt, at man som læser kan mærke personen der sidder bag skærmen. Om det gøres ved humor, personlige beretninger eller noget helt tredje afhængigt af bloggerens personlige skrivestil.
  • Skriv om noget du brænder for: Skriver du om noget der virkeligt interesserer dig, vil du have større chance for at give læseren en god oplevelse. De kan mærke passionen der ligger bag.

Har i nogle gode tips til design og indhold?

  • Brugervenlighed: En af mine helt store kæpheste er brugervenlighed. Det skal være nemt at kunne navigere rundt på siden, og finde netop det indhold man søger. Sørg for at lave en god menuopdeling der er logisk for læseren. Der kan dog være meget forskel på rejseblogs. Hvis du skriver rejseberetninger kan det give god mening at undlade menu, da indlæggene skal læses i en bestemt rækkefølge for at give mening.
  • Sæt dit eget præg på designet: Det der adskiller en god blog fra andre, er blandt andet at der er gjort noget ud af designet. Kvaliteten af dit indhold syner bedre når det har den rette indpakning. Brug derfor noget tid på at udvælge et design, og på at tilpasse det til netop dit indhold.

Hvor kan man dele sin rejseblog?

  • Sociale medier: Hvilke platforme du skal benytte afhænger meget af din blog, din målgruppe og dine egne tekniske færdigheder, men vi har set gode eksempler på markedsføring af rejseblogs via Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Google+ og meget andet. Sørg for at fange målgruppen der hvor de er.
  • Danske rejsebloggere: Vi har oprettet en Facebookside for Danske Rejsebloggere. Her er alle medlemmer af gruppen velkomne til at dele opslag fra deres blogs. Alle er naturligvis velkomne til at joine gruppen.
  • Kommentarer: Sidst men ikke mindst skal du kommentere på andres blogs. Det er hårdt arbejde, men det skaber relationer og linkbuilding til din side.

3 Comments

Skriv en kommentar