Spar penge på maden på din rejse

Man kan hurtigt bruge mange penge på sin rejse. På transport, overnatning, sightseeing – men bestemt også på mad. Derfor vil vi her liste nogen af de erfaringer vi har gjort os – både når du køber ind i det lokale supermarked, men også når man ønsker at spise ude. Her er vores råd til at spare penge på maden på din rejse:

spar penge på mad

Mad fra supermarkedet

Der er mange penge at spare, hvis du vælger at benytte dig af de lokale supermarkeder. Dog kræver det noget forberedelse hjemmefra, eller i det mindste lidt planlægning.

  1. Først og fremmest skal man bruge de rette redskaber. På vores roadtrip i USA købte vi papservice og en lille brødkniv, og en dåseåbner som noget af det første. Hermed kunne vi nemt komme til at lave sandwich eller andre nemme retter på vejen. Undlad at købe mad der kræver for specielle redskaber eller medbring disse redskaber hjemmefra.
  2. Køb varer i små portioner. I flere supermarkeder kan man købe f.eks. pålæg efter vægt. Dette benyttede vi os en del af ved indkøb til sandwich, hvor man dermed kun betalte for det man spiste.
  3. Køb eller medbring en kølertaske – helst en der kan klappes sammen. Dermed har du et sted, hvor din mad kan holde sig mere friskt på turen.
  4. Bor du på hotelværelser med et lille køkken gælder det også om at udnytte dette. Vi handlede flere gange ind til lækker mad, som vi kunne kokkerere henover gasblusset.
  5. Køb vand i supermarkedet. Når man afsted på rejsen er det altid rart at have en flaske vand med sig, men det kan blive dyrt, hvis du skal betale for en flaske nede på gadehjørnet eller i kiosken. Køb gerne et lille lager af de større flasker og hæld over i de små. Og sørg for hele tiden at have en vandflaske der kan fyldes op. På vores roadtrip i Australien købte vi vanddunke på 5 liter, som vi kunne tappe.

IMG_5637

Mad på restauranter

En del af at opleve et andet land, og en ny kultur er dog også at få lov til at spise ude, og at få de gode oplevelser med restauranter og de lokale. Derfor er vi meget 50/50 på vores rejser, og køber både mad fra supermarkedet samt på byens restauranter. Men let’s face it – det er her dine penge får ben at gå på.

  1. Prøv at google “billige restauranter …” samt navnet på din destination. Her vil du højst sandsynligt finde nogle gode ideer til spisesteder. Hvis ikke du får et ordentligt resultat på din søgning kan du prøve på engelsk eller andre sprog.
  2. Spis dig godt mæt tidligt på dagen, og få et mindre måltid til aftensmad. Priserne på restauranter er ofte dyrere til aftengæsterne, og du kan flere steder finde lunch-offers.
  3. Hold øje med gode tilbud. Vi har tit fået stukket en flyer i hånden med en rabat til et spisested. Nogen restauranter har “billig-dage”, og andre tilbyder måske rabatter for de gæster der bor på dit hotel. Det er meget forskelligt, så husk at holde øjnene åbne.
  4. Hold øje dealsites som f.eks. groupon, som måske giver dig op til 50% på et måltid.
  5. Undgå turistfælder. Nær de store turistattraktioner er priserne på restauranter ofte skruet i vejret (og maden er sjældent derefter). Sørg for at komme lidt væk fra turistmængderne, og find nogle lokale restauranter ned af sidegaderne. Her får du desuden også en mere autentisk oplevelse)

HAR DU FLERE GODE SPARETIPS?

Save

Save

Save

Skriv en kommentar