Side, en by fyldt med smukke ruiner

Vi boede for nogle år siden, på et fantastisk All Inclusive hotel i Tyrkiet ved navn Pegasos World. Herfra kunne man snildt tage en bus ind til den nærved liggende by Side, en smuk havneby fyldt med spændende ruiner.

IMG_9819

Smukke ruiner

Overalt i udkanten af byen var du omringet af smukke ruiner. De mange ruiner skyldes, at Tyrkiet er en af Tyrkiets ældste byer med hele 2000 år på bagen. Besøg f.eks. ruinen af Apollons Tempel, hvor du stadig ser flere af de høje søjler stå op mod himlen.

Det gamle Amfiteater

Af andre populære ruiner er der det græsk / romerske amfiteater kan dateres tilbage til det 2. århundrede. Arkitekturen er meget atypisk for Tyrkiet, og minder mere om den vestlige stil vi kender fra Romerriget. Amfiteateret kunne rumme hele 15.000 tilskuere. Størstedelen af teateret er endnu intakt, og det er muligt at bevæge sig rundt på de mange tilskuerpladser.

IMG_9970

Slentretur i midtbyen

På vores færd videre rundt i Side, kom vi ind til centrum, hvor der lå nogle små butikker hist og pist. Mange af disse butikker var henvendt til turisterne, hvor de solgte lædervarer, solbriller, hatte, krydderier, potter og masser af souvenirs. Sælgerne i butikkerne er meget ivrige i at sælge dig bælter til både til dig selv, din familie og alle dine venner. Dette er i øvrigt en oplagt mulighed for at prutte om prisen, og faktisk oplevede vi at vi nemt kunne få dem lidt ned i pris hvis vi tøvede for meget. Husk også at besøge en af de lokale restauranter. Særligt var der flere spisesteder nede ved havnefronten.

IMG_0015

1 Comment

Skriv en kommentar